T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
E K O N O M İ 17 NİSAN 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Honda hibridler yıl sonunda Türkiye'de

Yeni Civic ve Accord'u Mayıs'ta piyasaya sunacak olan Honda,100 kilometrede 1 litre benzin tüketen hibrid modelleri yıl sonunda Türkiye'ye getirecek

Harun
Bahçıvan

Oto Park
Honda, dünya pazarlarında 100 bin adetin üzerinde satış yaptığı hibrid modellerini yılsonundan itibaren Türkiye'ye de getirecek. Civic Hatchback ve Honda Accord'un yeni modellerinin tanıtımı dolayısıyla düzenlenen gecede konuşan Honda Türkiye Genel Müdürü Katsumi Sawai, Honda'nın dünyadaki en büyük motor üreticisi olduğunu ifade ederek, müşteri portföylerine her yıl 20 milyon yeni müşteri eklendiğini söyledi. Honda'nin Civic modelinin hatchback modeller arasında çok farklı bir tasarıma ve yüksek bir performansa sahip olduğunu dile getiren Sawai, şöyle konuştu: : "Mayıs ayında piyasaya verilecek Civic hatchback modelinden sonra Haziran ayında da Türkiye piyasasına yeni Civic sedanı sunacağız. Bu modeli biz Gebze'deki fabrikamızda üreteceğiz. Yıl sonunda ise büyük bir teknolojik başarı olan yeni hibrid modelimizin de satışına başlanacak."

AMERİKA HİBRİD'E OTOLARA DÖNDÜ

Bu arada Honda'nın hybrid araç satışları 100.000 adeti geçti. Bu satışların 90 binden fazlasının dünyada yakıt tüketimi konusunda en cömert ülke olarak tanınan Amerika'ya yapılması ise ilginç. Honda'nın şu an dünya yollarında Insight, Civic Hybrid ve Accord Hybrid olarak üç farklı hibrid aracı bulunuyor. Honda otolar 1 lt. benzinle 36 km. yol yapabiliyor.

Civic'te iç hacim genişledi

Yeni Civic modelinin dış boyutları şimdiki modele göre daha kompakt olmasına rağmen, daha geniş bir iç hacim sunuyor. Arka koltukların katlanabilmesi sayesinde, otomobilin arka yolcu bölümünde ikinci bir bagaj alanı oluşturulabiliyor. Yeni Honda Civic'te üç farklı motor seçeneğe sahip olan bulunuyor. Türkiye'de satışa çıkacak olan Yeni Civic modelinde sunulan 1.8 litrelik i-VTEC motorda kapsamlı sürtünmeyi azaltma önlemleri sayesinde 1.5 litrelik bir motora eşit yakıt tasarrufu elde edilirken, 2.0 litrelik bir motorun hızlanma değerlerine ulaşılabiliyor.


Nissan Note küçük aileler için tasarlandı

Nissan'ın özellikle aileler için tasarladığı yeni modeli Note, Türkiye'de satışa sunuldu. B sınıfı bir MPV (Çok Amaçlı Araç) olan Note'da benzinli 1.4 lt (88 beygir) ve 1.6 lt (110 beygir) güç üreten iki motor bulunuyor. Düz ve otomatik vitesli olarak satışa sunulan Note'un anahtar teslimi satış fiyatı 25 bin 900 YTL'den başlıyor. Çekici ve dinamik dış tasarımı yanında, fonksiyonelliğin de ön planda olduğu Note'un 1.4 Visia modelinde; ABS, EBD, Brake Assist, sürücü ve yolcu hava yastığı, klima, soğutuculu torpido gözü standart donanım olarak sunuluyor. Note'un 1.4 Tekna modelinde ise 6'lı CD değiştirici, otomatik klima, yol bilgisayarı, sürücü koltuğu altında gizli saklama kutusu, çift yüzlü fonksiyonel bagaj paneli bulunuyor. Bu özellik sayesinde, eşyalarınızı bagajda ayrı yerlere yerleştirebiliyorsunuz.


Sonata, 2.0 motorla şimdi daha iddialı

Hyundai, D1 segmentinde yer alan ve prestijin simgesi olan Sonata modelinde 2.0 CRDi-VGT dizel ve 2.0 CVVT benzinli motor seçeneklerini de satışa sundu. CRDi-VGT dizel motor ve 2.0 litre hacmindeki CVVT benzinli motorlar, maksimum güç ve ekonomiyle birlikte düşük gürültü ve egzoz emisyonları sağlıyor. Bu iki motorda da alüminyum silindir blokları bulunuyor. Dizel ve benzinli motorlara sahip Sonata'yı donanım olarak sadece otomatik hız sabitleyici birbirinden ayırıyor. Dizel motorlu versiyonda otomatik hız sabitleyici standart olarak sunuluyor ancak benzinli motora sahip Sonata'da hız sabitleyici bulunmuyor. Yeni Sonata'nın 2.0 litre CVVT motorlu versiyonu 55 bin 800 YTL'lik anahtar teslim fiyata satılırken 2.0 CRDi-VGT dizel motora sahip olan Sonata'nın fiyatı ise 60 bin 500 YTL.


Accord'da gürültü müziğe dönüştü

Yenilenen Accord'da sürüş konforunun daha da artırılmasından yola çıkılarak yol sesinin kabin içine girişi azaltılmış. Buna ek olarak hıza duyarlı müzik ses sistemi sayesinde aracın hızlanması durumunda artan motor sesine paralel, otomatik olarak yükselen müzik sesi seviyesi ile müzik kalitesi sabit kılınmış.Daha önce sadece 2.4 lt. motor seçeneğinde bulunan, sürüş güvenliğini artırıcı Araç Denge Kontrol Sistemi (VSA) artık 2.0 lt. motor seçeneğinde de standart olarak sunuluyor.


KAMPANYA

SKODA, model ve donanım paketlerine göre 4 bin YTL'ye varan oranlarda indirim kampanyası başlattı. Bazı modellerdeki indirim şu şekilde gerçekleşti: Fiyatı 28 bin 90 YTL olan Tour 1.6 modeli 26 bin 500 YTL'ye, 33 bin 644 YTL olan Ambiente 1.6 modeli 31 bin 740 YTL'ye, 36 bin 559 YTL'den satılan Yeni Octavia Combi Ambiante 1.6 modeli 34 bin 490 YTL'ye, 47 bin 859 YTL olan Superb Comfort 1.8 modeli ise 45 bin 150 YTL'ye satışa sunulacak.

HYUNDAI, Accent Era'da Nisan'da 18 bin YTL için 12 aya yüzde 0 faiz ile kredi imkanı sunuyor. En düşük faiz oranlarıyla 48 aya kadar vade imkanıyla da satın alınabilen Accent Era'ların fiyatı 23 bin 525 YTL'den başlıyor. Starex'lerde de 48 aylık vade seçeneği sunan firma, Starex Panel Van'da 2 bin 500 YTL'ye varan takas desteği veriyor. Hyundai, Getz modelinde de peşin fiyatına 2 bin 100 YTL'ye varan indirim uyguluyor.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


   İş'in Sırrı

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi