T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
T E L E V İ Z Y O N 17 NİSAN 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

ASALA'nın belgeseli

Ekrana, Türk Ermeni Sorunu-Asala Cinayetleri adlı belgesel geliyor. Kin ve şiddetle bir yere varılamayacağı ve acıların geçmişe gömülmesi gerektiği fikrinden hareketle çekilen belgeselde konuya farklı bakılmaya çalışılmış

TRT bugün ekrana gelecek Türk Ermeni Sorunu - Asala Cinayetleri adlı belgeselle, yıllardır süren bu soruna farklı bir bakış açısı getiriyor. Teröre kurban giden onca masum insanı saygıyla anmayı, kin, nefret ve şiddetle hiçbir yere varılamayacağını, Türkiye ve Ermenistan arasındaki karşılıklı diyalogun başlayabilmesi için her iki tarafın da acılarını geçmişe gömmesi gerektiğini vurgulamayı amaçlayan belgeselin yapım ve yönetimi Zeynep Keçeciler, danışmanlığını ise Prof. Dr. Kemal Çiçek üstlenmiş. 1920'lerden sonra başlayan Ermeni terör hareketlerini iki dalga olarak ele alan belgeselde, ilk bölümü Birinci Dünya Savaşı'ndan hemen sonra ortaya çıkan ve Osmanlı Devlet adamlarına yönelik cinayetlerden, Sadrazam Sait Halim Paşa, Talat Paşa, Dr. Bahattin Şakir, Enver Paşa ve Cemal Paşa cinayetlerinden sözediyor. Belgeselde ayrıca 1973'te Türkiye'nin Los Angeles Başkonsolosu Mehmet Baydar ve Bahadır Demir'in öldürülmesiyle ortaya çıkan ve ASALA lideri Agop Agopyan'ın 1988'de Atina'da öldürülmesine kadar devam eden ikinci grup cinayetler yeralıyor. Belgesel konunun takipçileri için ilginç veriler barındırıyor.
TRT 2 / 22.30


Böylesi bir dost, bir kez rastlar!

Last Days- Son Günler, Elephant- Fil ve Psycho- Sapık gibi filmlerin usta yönetmeni Gus Van Sant imzasını taşıyan başarılı bir yapım geliyor ekrana: Can Dostum (Good Will Hunting). John Grisham'ın The Rammaker adlı romanından sinemaya uyarlanan film, tam 9 dalda Oscar'a aday olmuştu. Robin Williams bu filmdeki rolüyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Oscar almıştı. İki eski çocukluk arkadaşı olan yakışlı Matt Damon ve Ben Affleck ise Can Dostum'da sergiledikleri performansları yanında En İyi Özgün Senaryo Oscar'ını alarak Hollywood'un güçlü aktörleri arasına girmeyi başardılar.

DEHA KEŞFEDEN PROFÖSÖR

Matematik dehası olan bir genç ile bir profesör arasındaki dostluğu anlatan bu filmin konusu şöyle: Bir üniversitede temizlikçi olarak çalışan yirmi yaşındaki Will Hunting olağanüstü bir matematik zekasına sahiptir. Aynı zamanda sorunlu bir genç olan Will, dünyada çok az kişinin çözebileceği problemleri kolayca çözebilmektedir. Bir süre sonra üniversitede matematik profesörü Lambeau, ondaki cevheri fark eder.

CAN DOSTUM

Orj. Adı: Good Will Hunting Yön: Gus Van Sant Oyn: Robin Williams, Matt Damon, Ben Affleck, Minie Driver Yapım Yılı: 1997 Türü: Drama
TRT 1 / 20.20


İstanbul hakkında çeşit çeşit yarışma

Sunuculuğunu Feridun&Arzu Erdoğral'ın üstlendiği Basında Bugün sabah programları arasında zengin içeriği ile dikkat çekiyor. Günün önemli gazete manşetlerinin deneyimli gazeteciler tarafından yorumlandığı programa bugün,İstanbul Büyükşehir Belediyesi Personel ve Eğitim Müdürü Mehmet Doğan konuk oluyor ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan İstanbul Konulu Yarışmalar'ı anlatıyor. HİLAL TV / 08.00


Parçalanmış bir aile için merhamet kapısı

Beşinci Boyut'ta, bir kazayla hayatları altüst olan bir ailenin öyküsü var. Konu şöyle: Erdem, işleri kötü gittiğinden beri eşi Aynur ile sık sık tartışır olmuştur. Bir tartışma esnasında kaza yaparlar. Çiftin kızı ölür. Erdem ailesini bırakarak kayıplara karışır. Ozan da babasını bulmak için evden kaçar.
SAMANYOLU / 20.45


Kalp Gözü'nü açan güncel, gerçek öykü

Süleyman Çobanoğlu'nun yazdığı Kalp Gözü'nde, kredi kartı borcu yüzünden intihar edenlerle ilgili bir hikaye var. "Bir Şans Daha" adlı hikayede borçları yüzünden intihar eden bir adamın geride kalan ailesinin yaşadığı zorluklar var. Programın ikinci öyküsü "Affet Beni Anne"de ise, babasını öldüren annesini affedemeyen ve tabancasıyla anesinin karşısına dikilen bir çocuğun çıkmazı yeralıyor.
KANAL 7 / 19.45


ACI HAYAT
Ender, Nermin'i ikna etmek için Çırağan Sarayı'nı tutuyor

Kenan İmirzalıoğlu ve Selin Demiratar'ın rol aldığı dizide, Mehmet, Bekir'den 3 milyon dolar daha ister. Parayı Ender getirecektir. Sefa Bekir'e Hasan'ı kaçırmasını emreder. Mehmet'in Hasan'ın kaçırıldığından haberi yoktur. Ender ise düğün için Çırağan Sarayı'nı tutarak eve geri dönmesi için Nermin'i ikna etmeye uğraşır.
SHOW / 21.15


BEYAZ GELİNCİK
Ceren, artık Ömer'le birlikte geçmişini arıyor

Erkan Petekkaya ve Sezin Akbaşoğulları'nın rol aldığı dizide, Ceren'in Meral Karakucak olduğu ispatlanır. Olayın aydınlanması için Ömer de çalışır. Meryemce ve Mustafa evlilik yıldönümlerinde dışarı çıkarlar. Ama Aziz geceyi onlara zehir eder. Zehra ise holding yönetiminde söz sahibi olma hakkını kazanır.
ATV / 21.45


HASRET
Hasret, başı belada olan İlyas'ı kurtarma derdinde

Fatma Girik, Emre Altuğ ve Zafer Algöz'ün rol aldığı dizide, Songül'ün ağabeyleri tarafından dövülen Poyraz'ı dayısı Recep kurtarır. Çaldığı arabayı hırsızlık çetesine teslim etmeyen İlyas'ın başı da derttedir. İlyas'ın peşine yine Hasret düşer. Handan da evliliğini devam ettirmek istemediğine karar verir.
KANAL D / 20.00


O Şimdi Asker
Çanakkale 11. Er Eğitim Tugayı'nda askerliklerini bedelli olarak yapan bir grup askerin başından geçen hikayeleri anlatan filmde, bu insanlar, önceleri "28 günlük tatil" olarak algıladıkları bu sürecin hiç ummadıkları gibi geliştiğini görecektir.
Yön: Mustafa Altıoklar Oyn: Özcan Deniz, Mehmet Günsür, Levent Kazak, Ali Poyrazoğlu, Pelin Batu, E. Saatçi (2002)
KANAL D / 21.45

Bilinmeyen Zevkler
Çin'de son yıllarda yaşanan değişimin insanlar üzerindeki etkilerini yansıtan film, Datong'da yaşayan gençlerin dünyasına eğiliyor ve her biri kendine ait umutları, düşleri ve hedefleri olan bir grup yeniyetmenin başından geçenleri anlatıyor.
(Unknown Pleasure) Yön: Zhang Ke Jia Oyn: Wei Wei Zhao, Qiong Wu, Qing Feng Zhou, Hong Wei Wang (2002)
Cnbc-e / 22.00

Vur Emri
Albay Childers, 30 yıldır donanmada görev yapmaktadır. Ancak, yıllarca hizmet ettiği ülkesi, kötü biten bir kurtarma operasyonu için onu suçlu tutar. Askeri mahkemeye çıkacak Albay, birlikte çarpıştığı avukat Albay Hodges'ı seçer.
(Rules of Engagement) Yön: William Friedkins Oyn: Tommy Lee Jones, Samuel L.Jackson, Guy Pearce, Ben Kingsley (2000)
TV8 / 22.00

Kızıl Köşe
Büyük bir Amerikan şirketine danışmanlık yapan Jack, şirketin Çin'deki yatırımı nedeniyle Pekin'e gider. Çinli bir kızla tanışan Jack, birdenbire öldürülen kızın katili durumuna düşer. Ona inanan tek kişi ise, avukat Shen Yuelin'dir.
(Red Corner) Yön: Jon Avnet Oyn: Richard Gere, Bradley Whitford, Bai Ling, Byron Mann, Peter Donat (1997 - Gerilim)
TGRT / 23.00

Altın Dağı
Eski tarihli klasik western filmlerinden hoşlananların ilgisini çekebilecek, türünde başarılı bir seyirlik olan filmde, Pete, maden sahibi olan Jackpot'un kızından hoşlanmaktadır. Fakat, kız bir başkasını sevmektedir. Pete ise kızı elde edebilmek için her yolu deneyecektir.
Orj. Adı: Yellow Mountain Yön: Jesse Hibbs Oyn: Lex Barker, Leo Gordon
TRT 1 / 01.25


 
  TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03
KANAL 7: (212) 612 90 90
TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00
STV: (216) 344 85 60
MELTEM TV: (212) 639 08 85
FLASH TV: (212) 256 81 00
CNN TÜRK: (212) 413 56 00
STAR: (212) 413 50 00
KANAL D: (212) 413 51 11
atv: (212) 354 39 36
SHOW TV: (212) 355 01 01
tv8: (212) 288 51 52
CNBC- e: (212) 335 00 00
NTV: (212) 335 00 00
TV5: (0212) 495 10 05
HİLAL TV: (0212) 613 96 55
RTÜK: Tel: (312) 297 50 50
ALO RTÜK: 178

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi