T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
Y A Z A R L A R 17 NİSAN 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Metin BADEMLİ

Zor gece...

Bir yanda Fenerbahçe'nin sürpriz yenilgisiyle kazandığında çok önemli bir avantaj sağlayacak olmak, diğer yanda sarı kart sınırındaki birçok futbolcuyu kartsız Kadıköy'e taşıma arzusu... Üstelik ligin en çok kart gösteren hakemlerinden birine rağmen. Ayrıca Çaykur Rizespor gibi iyi kapanan, iyi alan markajı yapan ve zor gol yiyen bir takım var karşınızda. Böyle bir atmosferde futbol oynamak gerçekten çok zor. İşte Galatasaray dün Ali Sami Yen'de bu şartlarda mücadele etti. Kazanma arzusunun getirdiği bir an önce sonucu gitme telaşı yüzünden bazen doğru, bazen yanlış oynadı. İlk yarıda savunmadan oyun kurarak çıktıkları ve topu yere indirip sakin oynadıkları dönemde 5 kez pozisyona girdi bir de gol attılar. Hele hele son dakikada önce 3'e bir, sonra da 3'e 2 hücum ettikleri pozisyonda kaçırdıkları gol çok şey anlatıyor.

Yan ve geri paslarla hücuma ağır çıkıp topu havaya kaldırarak gelişi güzel ortalar yaptıkları dönemlerde ise, çok top kaybedip hep kontra yediler. Ama Rizespor'un hücum gücü belli. Bu hatalardan bir gol pozisyonu çıktı.

Uzun süre sonra oynayan Saidou yetersizdi, İliç'in savunma görevini yeterince yapamadığını herkes biliyor. Song'un sakatlığı ise savunma dengesini alt üst etti.

Rizespor çoğu kez Galatasaray'ın sağ kanadından hücum etti. Gol de attı ama Gerets buna çözüm bulamadı.

Galatasaray ikinci yarıya gole başladı ama 6 dakika sonra beklemediği anda gol yedi ve yine telaşlandı. Gerets'in 60 dakika boyunca adeta sahada gezinen ve Hakan'ı hücumda yalnız bırakan Necati ile Volkan'ı değiştirmesi yerinde bir karardı. Bu doğru Hakan'ın mükemmel golü adeta noter görevi yaptı. Bu yarıda da top yere indiğinden pozisyonlar bulan, rakibinin bunaltan ama çok gol kaçıran bir Galatasaray izledik.

Ama top havaya kalktığında rakibinin duvarından döndü. Kontra ve Galatasaray kalesine gol oldu. Bu, orta sahadaki problemin işaretiydi. 3-2'den sonraki İliç-Hasan Kabze değişikliği de yerindeydi. Bu değişiklik de gol getirdi.

Hakem Tolga Özkalfa ve yardımcıları maçı en az hata ile tamamladı. Özkalfa, sahada duracağı yeri öğrenir, 12. kuraldaki yorumlarında biraz daha dikkatli olursa iyi hakem olacak. Topu oyunda tutma gayreti olumlu, yerinde ikazlarla maçtaki zaman zaman yükselen tansiyonu düşürmesi güzel. İlk defa kartlarda isabet tutturması da olumlu puandı. Topu oyunda tutma içinde gayreti içinde olan hakem kolay kart kullanmamalı.


Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi