T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 17 NİSAN 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Türkiye'deki 46 etnik unsuru anayasal vatandaşlık harmanlıyor

Başbakan Erdoğan, Türkiye'deki 46 etnik unsurun Anayasa'daki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı ile harmanlandığını belirterek, "Elele, omuz omuza vereceğiz, ülkemizin ve milletimizin parçalanmasına izin vermeyeceğiz" dedi

Erhan
Seven
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yozgat'ta muhalefetin Güneydoğu ve terörle mücadele konusundaki eleştirilerine sert cevap verdi. Erdoğan, Yozgat il kongresinde, 'Tek bayrak, tek vatan, tek millet' pankartını göstererek, "Kimse bizimle bayrak konusunda yarışa giremez, aşık atamaz" dedi. Erdoğan "Biz bayrağı şehidimizin son örtüsü olarak yaşayan bir anlayışın mensubuyuz. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır / Toprak üstünde ölen varsa vatandır, anlayışının sahibiyiz. Kimse bizimle bu konuda aşık atamaz. Bayrağımızla beraber onun uğrunda şehadete koşarak vatanı oluşturmak bizim için bir bütündür. Bu konuda taviz vermemiz mümkün değildir" diye konuştu.

Erdoğan, Türkiye'de 46 etnik unsurun bulunduğunu ve bu unsurların da Anayasa'daki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı ile harmanlandığını belirterek, "Anayasa'daki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı bağı Türk milletini oluşturuyor. Bunu kimse saptırmasın. Elele, omuz omuza vereceğiz, ülkemizin ve milletimizin parçalanmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

7 MİLYAR MAAŞIN HAKKINI VER, HAKKINI

Erdoğan, sosyal güvenlik reformunu anlatırken, CHP'nin bu konuya muhalefet etmesi ve TBMM Genel Kurulu'nda yeralmayarak protesto etmesine de sert tepki gösterdi. Erdoğan, şunları söyledi:

"Bunlar sosyal demokrat ya. Millet sizi parlamentoya o koltukları boş bırakasınız, kaçasınız diye mi gönderdi? O boş koltukların resmini çektirdim, seçimlerde de vatandaşa göstereceğim. Millet onlara 6-7 milyar maaş veriyor. Söyleyeceğin bir şey varsa gel söyle. Zaten konuştuğunda da sadece engel oluyorlar, estek köstek oluyorlar. Şimdi sivil toplum örgütleriyle de yürüyüş yapıyorlar. Bu reforma karşı çıkarak kendi ayağına kurşun sıkıyorlar. Aklı olan bu yasaya karşı çıkmaz. Bu konuda yalan yanlış söylüyorlar."

Erdoğan, vatandaşlardan birinin imam hatiplilerin üniversiteye girememesini hatırlatması üzerine, "Danıştay'dan verilen kararla bu konuda bir kesinti var, intikaya uğradı. O da aşılır. Sabır en büyük nimettir, zenginliktir. Türkiye'ye gerilim politikaları getirmek isteyenler var. Biz bu oyuna gelmeyeceğiz. Bunun başında da anamuhalefet var, daha neler var neler. Siz bizim gözümüze bakacaksınız, ne dediğimizi anlayacaksınız" dedi.

IMF ile masaya onurla oturuyoruz

Başbakan Erdoğan CHP'nin "Bunları IMF idare ediyor" sözlerine de cevap verdi. Erdoğan, "Ayıp yahu. IMF bizim dönemimizde gelmedi ki. Türkiye IMF'nin 29 kurucu üyesinden birisidir zaten. Milleti aldatmayın. IMF ile daha önce de masaya oturdular. Biz de oturduk ama kimse bizim kadar bilinçli ve onurlu bir şekilde oturmadı. Oturanların hepsi borç üstüne borç koydular" dedi. Erdoğan, "Geçenlerde bir dostum bana bir harita getirdi. 17 milyon kilometrekarelik bir coğrafyamızı gösteren bir harita. Devleti Aliye Osmaniye. Neredeydik nereye geldik. Şimdi 780 bin kilometrekare var. Derdimiz şurasının burasının toprağı meselesi değil. Vatandaşımızın gönlüdür" diye konuştu. Kongrede Yerköy Belediye Başkanı Bahri Zorlu, Sorgun Araplı Belediye Başkanı Osman Torun ile Karakız Belediye Başkanı Mustafa Büyükbaş AK Partili oldu. Erdoğan daha sonra, kendisinden mektupla yardım isteyen öğrenci Ömer Kızıldeli ile görüştü.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi