T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 17 NİSAN 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Zirve sarı kırmızı

Cim bom Rizespor'u devirip 5 hafta sonra liderliği yeniden devraldı. Sarı kırmızılılar İliç, Hakan Şükür (2), Santos (kk) ile farka gitti. Rizespor'a Okan ve Cihan'ın (kk) attığı goller yetmedi.

Zirvede G.Saray'ın ayak sesleri. Sarı-kırmızılılar, F.Bahçe'nin puansız kapattığı haftada liderlik için çıktığı maçta Çaykur Rizespor'u 4-2 mağlup edip liderlik koltuğana oturdu. 5 hafta sonra zirveye yeniden yerleşen G.Saray, cumartesi günü Kadıköy'de oynanacak F.Bahçe derbisi öncesi büyük bir avantaj yakaladı. Maça stresli başlayan Cimbom, 22. dakikada Hasan Şaş'ın ortasına İliç'in dokunmasıyla 1-0 öne geçti. G.Saray ikinci yarıya da hızlı başladı. Hakan Şükür, Necati'nin şutunda kaleci Zdravkov'dan dönen topu Rizespor ağlarına gönderdi: 2-0. 53. dakikada Okan, Rizespor'un adına farkı bire indirdi. 64. dakikada Hakan Şükür, farkı yeniden ikiye çıkardı. 70. dakikada Rizespor'un atağında Cihan'ın kendi kalesine attığı gol Ali Sami Yen'de yürekleri ağızlara getirdi: 3-2. Oyun disiplininden kopmayan G.Saray, rakip kaleyi ablukaya aldı. 81. dakikada Hasan Şaş'ın ortasında Santos kendi ağlarına gönderdi: 4-2. Bu sonuçla G.Saray ligin bitimine 4 hafta kala yeniden lider oldu. Sahanın yıldızı Hakan Şükür, Rizespor'a attığı 2 golle lig kariyerindeki gol sayısını 233'e çıkararak, 240 golü bulunan Tanju Çolak'a bir adım daha yaklaştı.

Fener'in yenilmesi bize sürpriz oldu

Galatasaray Başkan yardımcılarından Adnan Polat, şampiyonluk için yarıştıkları Fenerbahçe'nin deplasmanda Vestel Manisaspor karşısında aldığı farklı yenilgiyi sürpriz olarak değerlendirdi. Aylar öncesinden söz verdikleri gibi Kadiköy'e 3 puan önde lider olarak gideceklerini belirten Polat, "Biz bunu hedefliyorduk ve şansımız yaver gitti ve bu günü gördük. Onlar daha çok stres yapacak. Seyirci baskısına önem vermeyeceğiz. Bu derbiler genelde gergin geçmiştir" diye konuştu.

Taraftar, Ali Sami Yen'e sığmadı

Fenerbahçe'nin puan kaybetmesi Galatasaraylı taratarların Rize maçına büyük ilgi göstermesine neden oldu. Derbi maçlar dışında taraftarlar ilk kez bu sezon stadı doldururken çok sayıda seyirci de dışarıda kaldı. Büyük coşkuyla takımlarını destekleyen sarı-kırmızılılar, Fenerbahçe'nin mağlup olmasıyla ilgili çeşitli mesajlar içeren pankartlar astılar. Taraftarlar, "Peşin fiyatına 5 taksitle Vestel'de kampanya var", "Kardeş kulüp başkanı Demirören'e teşekkürler" pankartlarıyla ezeli rakiplerini Fenerbahçe'ye de göndermede bulundular.

Dizinden sakatlanan Song hastanelik

Maçın 24. dakikasında sakatlanarak, 30. dakikada oyunu terketmek zorunda kalan Song'un sol dizinde zedelenme olduğu bildirildi. Dün MR'ı çekilen Kamerunlu oyuncunun önümüzdeki hafta F.Bahçe derbisinde oynayıp oynamayacağı belirsizliğini koruyor. Teknik direktör Gerets, bu oyuncunun derbi maçta oynamaması durumunda sorun olmayacağını belirtirken, yerine de Emre Aşık'a şans verebileceğini belirtti.

Formasını unutan Emre, Gerets'i çıldırttı

Song'un sakatlanmasının ardından Emre'yi oyuna sokmak isteyen Gerets, bu futbolcu geç kalınca çılgına döndü. Formasını soyunma odasında unutan Emre, oyuna giremeyince Galatasaray 5 dakika boyunca sahada 10 kişi mücadele etti. Emre genç futbolcu Ferhat'ın formasını getirmesinin ardından oyuna dahil olabildi.

Lig tarihinin en başarılı sezonu

Galatasaray, lig tarihi boyunca oynanan 48 sezonun 30.Haftaları itibariyle en başarılı dönemini yaşıyor. Bu sezon oynadığı 30 karşılaşmada 23 galibiyet 5 beraberlik 2 mağlubiyet alan ve toplam 74 puan toplayan Sarı-Kırmızılı ekip gelmiş geçmiş en başarılı lig performansını yakalamış oldu.

  • SAVAŞ ÇORLU

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi