T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
E K O N O M İ 19 NİSAN 2006 ÇARŞAMBA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

MÜSİAD'ın yeni 'A takımı'

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) 15 Nisan'da oy birliğiyle seçilen yeni Yönetim Kurulu üyeleri dün yaptıkları ilk Yönetim Kurulu toplantısında Dr. Ömer Bolat'ı Genel Başkan olarak seçti. Toplantıda, Genel Başkan yardımcılıklarına, Ömer Cihad Vardan (Teşkilatlanmadan Sorumlu), Ali Rıza Arslan (Kurumsal İlişkilerden Sorumlu), Melikşah Utku (Araştırma ve Yayınlardan Sorumlu), M. Nuri Görenoğlu (Sektör Kurullarından Sorumlu), N. Gazi Mısırlı (Dış İlişkilerden Sorumlu) getirildi. Komisyon başkanlıklarına ise, Ali Gür, Kenan Atalay, Mehmet Akif Özyurt, Sadık Saruhan, Musa Sucu, Mahmut Dede, Eyüp Akdağ, Nurettin Nebati, Ali Can Cebeci, Mehmet Develioğlu, Mustafa Tavaslı, Serdar Yeşil , Dursun Topçu, Can Tülümen seçildi. Genel Kurul'da seçilen yeni yönetim kurulu üyeleri, MÜSİAD tüzüğü kapsamında ilk yönetim kurulu toplantısında aralarından birini Yönetim Kurulu Başkanı seçiyor. MÜSİAD'ın Tüzüğü'nde 1999 yılında yürürlüğe giren bir değişiklikle Yönetim Kurulu Başkanlığı için azami 4 yıl, Yönetim Kurulu üyeliği için azami 6 yıl görev süresi sınırı bulunuyor

Kültürleri birleştiren marş

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) geçtiğimiz hafta düzenlenen Genel Kurul'ndaki sürpriz, MÜSİAD'ın 16. Yıl Marşı idi. Şair ve yazar Olcay Yazıcı'nın sözlerini yazdığı, Ömer Ahunbay'ın bestelediği Marş, katılımcılardan büyük alkış aldı. Beş kıtadan oluşan bu marşın bir yılı aşan süreli bir hikayesi var.

BESTE AHUNBAY'DAN

Yayınlanmış 12 kitabı bulunan ve "Nemrut Ateşi" ve "Yaralı Küheylân" adlı kitaplarında erdemsiz çağı sorgulayan Olcay Yazıcı, marş sözleri yazma teklifi gelince, çok tabii olarak kabul ettiğini ve MÜSİAD Marşı'nın sözleri için uzun süreli bir uğraş verdiğini anlattı. Kendisinin edebiyattan taviz vermeden MÜSİAD'ı anlatmak istediğini ifade eden Yazıcı, "MÜSİAD bir ekonomi kuruluşu olsa da dışarıdan sosyal bir sözcü olarak görülüyor. Bu insanlar sadece para çoğaltmak için bu çatı altında değil. Derneğin kuruluş felsefesi olan 'yüksek teknoloji ve güzel ahlak'ı şiirde vurgulamak, hem edebi bir teknik içinde estetikten taviz vermeden yansıtmak istedim" dedi. Marşın son halini almasının bir yıldan fazla bir süreyi aldığını anlatan Yazıcı, taslaklarının bir kitap olabilecek çoklukta olduğunu da dile getirdi. Marşın herşeyi ile ilgilenen MÜSİAD eski Yönetim Kurulu üyelerinden İlhan Soylu da böyle bir marş hazırlama fikrinin, kurumun sahiplendiği değerlere müziğin gücünü de katarak aidiyet duygusunu güçlendirmek isteğinden doğduğunu söyledi. İlk kez genel kurulda dinlenen marşın bestecisi, rock müzik geçmişi de olan Ömer Ahunbay, 15 yıldır yüzlerce reklam müziğine imza attı. Ahunbay, Rebel Moves adlı rock grubu ile müzik piyasasında vokalist ve besteci olarak adını duyurmuştu.

MÜSİAD Marşı

Yükselen teknolojiyle,
Güzel ahlak terkibi...
Doğdu yurdun ufkundan
MÜSİAD, güneş gibi...

Ahi Evran töresi
Hür teşebbüs ruhunun;
MÜSİAD, güvencesi
Güçlü Anadolu'nun...

Medeniyet idraki
Ebediyet fikri var...
MÜSİAD, bu toprağa
Kök salan, ulu çınar!

Yerliden evrensele
Erdemli, saygın duruş...
Emekle gerçekleşti
İktisadi kurtuluş...

Memleket sevdasına
Sembol olan soylu ad...
Büyüyen Türkiye'nin
Yüz akıdır MÜSİAD!

Geri dön   Yazdır   Yukarı


   İş'in Sırrı

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi