T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
T E L E V İ Z Y O N 19 NİSAN 2006 ÇARŞAMBA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Şöhretlerin gerçek öyküleri dizi oluyor

Ünlülerin yaşanmış hikayelerini konu olan bir dizi başlıyor. Şöhretlerin sahne dışındaki yaşamını, mutsuzluklarını anlatan Yaşanmış Şehir Hikayeleri'nde, Şevval Sam, Rojda Demirer ve Onur Şan başrol oynuyor

Aysel Yaşa

Şarkıcıların, magazin programlarında boy gösteren ünlülerin, sahneden indikten sonraki yaşamını anlatacak yeni bir dizi başlıyor. Çoğu insanın gıpta ile baktığı insanların, aslında o kadar da mutlu olmadığını anlatacak dizi Yaşanmış Şehir Hikayeleri adını taşıyor. Ünlü magazinci Şenay Düdek'in aynı adlı kitabından beyazcama uyarlanan dizide, başrolleri Şevval Sam, Rojda Demirer ve türkücü Onur Şan paylaşıyor. Dizide canlandırılan karakterlerin çoğu hâlâ şöhret olan isimler. Ve dizide rol alacak oyuncular ise kimi oynayacaklarını bilmiyor. Şenay Düdek, "Reyting savaşı yüzünden çekincelerimiz var, iddialı konuşmak istemiyoruz ama iyi işler yapacağımıza eminiz" diyor.

ROL VE BEN FARKLIYIZ

Dizide mutsuz sanatçı Ece Yıldız'ı canlandıran Şevval Sam, bu rolün önemli olduğunu söylüyor ve ekliyor: "İlk defa bu rolde bana ait -şarkı söylemek haricinde- hiçbirşey yok". Genelde insan psikolojisiyle ilgilenmeyi tercih ettiğini belirten Sam, "Canlandırdığım kadının psikolojisi beni çok ilgilendiriyor ve bu yüzden rolümü çok keyif alarak oynuyorum" diyor. Dizide canlandırdığı karakterin onun yaşam tarzına çok uzak olduğunu söyleyen Sam, ama bu rolün oyunculuk kariyeri açısından önemli bir tecrübe olacağını ifade ediyor.

ARTIK İKİ KİŞİYİM

Dizide varoşta yaşayan bir ailenin türkü söyleyen oğlu Bedri'yi canlandıran Onur Şan ise yeni bir diziye başlamanın etkisiyle çok heyecanlı. Daha önce TRT' deki Zeytin Dalı'nda da oynayan Onur Şan acemiliğini atmış. Dizide canlandırdığı Bedri karakteriyle birçok ortak yönü olduğunu söyleyen Şan "Karakterin türkü söylemesi rolü kabul etmemdeki en büyük etkendi" diyor. "Dizide canlandırdığım karakterle birlikte iki kişi oldum" diyen sanatçı "Belki dizide Onur Şan'ın hayatı anlatılıyordur" diyor gülerek.

Şu sıralar TRT'de yayınlanan Hisarbuselik'te oynayan Rojda Demirer de bu kadroda yer aldığı için çok mutlu. Dizide anlatılanların hepsinin yaşanmış olması sebebiyle bu rolü kabul ettiğini söyleyen oyuncu bunun oyunculuğunu olumlu yönde etkileyeceğini düşündüğünü belirtiyor.


Terör, laiklik, irtica ibadet tartışmaları

Dışişleri Bakanı Gül, Terörle Mücadele Yüksek Kurulu Başkanı olarak ilk açıklamalarını canlı yayında yapıyor. Taha Akyol'un sunduğu Eğrisi Doğrusu Özel programına konuk olan Abdullah Gül, terörle mücadelede yeni yaklaşımlar hakkında da bilgi veriyor.
Cnn Türk / 15.05 Nazlı Ilıcak'ın sunduğu Sözün Özü'nde Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in laiklik, irtica ve ibadetin kısıtlanması konularındaki açıklamaları ele alınıyor. Programa Mehmet Ali Kılıçbay, Niyazi Öktem, Abdurrahman Arslan ve Ruhat Mengi konuk oluyor.
KANAL 7 / 23.45


Özener, geç gelen şöhreti anlatıyor

Nebil Özgentürk'ün hazırlayıp sunduğu, Bir Yudum İnsan'da yıllarca sinema oyuncularını ve filmleri sesiyle yıldızlaştıran Belkıs Özener'in yaşam hikayesi anlatılı yor. Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit, Fatma Girik ve Filiz Akın başta olmak üzere pekçok oyuncunun gazino sahnelerinde onların yerine şarkı söyleyen Özener, programda, 40 yıl sonra eski şarkılarıdan oluşan albümünü ve bu sürede yaşadıklarını izleyicilerle paylaşıyor.
Cnn Türk / 22.00


Sarıyerli çocuklar, medyanın iyisini seçti

Sarıyer Belediyesi'nin düzenlediği 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği kapsamında, Sarıyerli çocuklar aralarında yapılan bir anketle medyanın en iyilerini seçti. 27 dalda medyanın en iyilerini seçen çocuklar, 22 Nisan'da düzenlenecek törenle birincilere kendilerinin hazırladığı ödüllerini verecek. Çocukların en iyilerinden bazıları şöyle: En iyi sosyal içerikli program; Deniz Feneri, En iyi tartışma programı; Karşı Görüş, En iyi gezi programı; Şoray Uzun Yolda, En iyi talk show; Beyaz Show, En iyi çocuk dizisi; Sihirli Annem, En iyi yarışma programı; Kim 500 Bin İster, En iyi dizi; Avrupa Yakası, En iyi çocuk programı; Yeşil Oba, En iyi spor programı; 90 Dakika


AVRUPA YAKASI
Kubilay ve Volkan'dan Selin'e sürpriz düğün

Gülse Birsel ve Ata Demirer'in rol aldığı dizide Volkan Selin'e sürpriz nikah hazırlıyor. Kubilay da Selin'i Las Vegas'a götürerek düğün yapmayı planlıyor. Aslı, Cem'i ölçmek için güzel kızlara nasıl davranacağını test ediyor. Burhan stand-up yapmaya karar veriyor. Ofistekiler onunla dalga geçince ofise Burhan'ın annesi olduğunu söyleyen biri geliyor.
ATV / 20.00


KEZBAN YENGE
Bu filmde Hacer'le Ercep başrol oynuyor

Şensel Uykal, Parkan Özturan'ın rol aldığı dizide, hafızası yerine gelen Burhan bir süre daha bunu belli etmiyor. Saffet, Bakanlığın açtığı film yarışmasında birinci oluyor. Kurduğu yazlık sinemada filmin gösterimi için herkesi topluyor. Hacer ve Ercep'in başrolde olduğu film görenleri şaşırtıyor.
KANAL 7 / 19.45


YANIK KOZA
Akın hastanede, Hanzade şüphe içinde

Başak Köklükaya ve Yavuz Bingöl'ün rol aldığı dizide, düğün kalabalığı damadı beklerken, Akın'ın kaza yaptığı haberi geliyor. Hastaneye koşan Çelebiler Akın için acilen B rh Negatif kana ihtiyaç olduğunu öğreniyor. Hanzade, oğlu ile Akın'ın kan grubunun aynı olduğunu duyunca çocuğun babasının Akın olduğundan şüpheleniyor.
SHOW / 20.00


Sonsuzluk ve Bir Gün
Selanik'te deniz kenarındaki evinde yaşayan ünlü yazar Alexander ölümcül bir hastalıkla boğuşmaktadır. Depremde hasar gören evi satmak isteyen oğluna rağmen hastaneye gitmek istemez. Giderse bir daha çıkamayacağına inanmaktadır.
Orijinal Adı: Eternity And A Day Yön: Theo Angelopoulos Oyn: Bruno Ganz, Isabelle Renauld, Fabrizio Bentivoglio
Cnbc-e / 22.15

Eugenia Grandet
Mario Soldati'nin yönettiği filmde, bir adamın babasının ölümü sonrasında değişen hayatı konu ediliyor. Filmde, Paris'te yaşayan Carlo Grandet, babası ölünce amcasının evine gider. Carlo orada karşılaştığı Eugenia'ya âşık olur.
Orijinal Adı: Eugenia Grandet Yönetmen: Mario Soldati Oyuncular: Alida Valli, Gualtiero Tumiati Türü: Drama
TRT 2 / 23.00

Sefiller
Polis müfettişi Javert, çıkan bir isyan sonrası hapisten kaçan kürek mahkumu Jean Valjean'ı takip etmekle görevlendirilir. Bu arada, Jean Valjean zengin bir iş adamı ve büyük bir kentin belediye başkanı olmuştur.
Orijinal Adı: Les Miserables Yönetmen: Jose Dayan Oyuncular: Gerard Depardieu, Christian Clavier, John Malkovich
TRT 1 / 23.10

Fırtına Operasyonu
Orduya ihanet eden bir general, gizli ve özel bir jeti kullanarak Washington'u bombalamayı planlar. Bu jeti kullanabilen tek kişi Jac, şimdi bu suçlamayla karşı karşıyadır. Genç adam adını temize çıkarmak için suçluyu aramaya koyulur.
Orijinal Adı: Storm Catcher Yönetmen; Anthony Hickox Oyuncular; Dolph Lundgren, Mystro Clark Yapım Yılı: 1999
SAMANYOLU / 23.10

Fransız Oteli
İki eski âşığın yıllar sonra karşılaşmasının konu edildiği filmde, birbirlerine âşık olan Michelle ve Sonia 6 yıl sonra tekrar karşılaşırlar. Ancak Sonia aradan bunca yıl geçtikten sonra sevdiği adamı tanımakta zorluk çekecektir.
Orj Adı: Hotel De France Yön: Patrice Chereau Oyn: Laurent Grevill, Vincent Perez
TRT 1 / 01.35


 
  TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03
KANAL 7: (212) 612 90 90
TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00
STV: (216) 344 85 60
MELTEM TV: (212) 639 08 85
FLASH TV: (212) 256 81 00
CNN TÜRK: (212) 413 56 00
STAR: (212) 413 50 00
KANAL D: (212) 413 51 11
atv: (212) 354 39 36
SHOW TV: (212) 355 01 01
tv8: (212) 288 51 52
CNBC- e: (212) 335 00 00
NTV: (212) 335 00 00
TV5: (0212) 495 10 05
HİLAL TV: (0212) 613 96 55
RTÜK: Tel: (312) 297 50 50
ALO RTÜK: 178

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi