T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 19 NİSAN 2006 ÇARŞAMBA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Erdoğan'ın asrın maçına çıkması tehlikeye girdi!..

Başbakan Erdoğan, bel ağrıları yüzünden dünkü programlarını iptal etti. Erdoğan, doktorların tavsiyelerini uyabilirse 11 Mayıs'taki Latin ülkeleri-AB Liderleri maçında oynayabilecek

Erhan
Seven
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son 1.5 ayda katıldığı AK Parti kongrelerinde ayakta yaptığı konuşmalar, açılışlar, yurtiçi ve dışı geziler ile yoğun mesaisi nedeniyle belinden rahatsızlandı. Kas spazmı geçiren Erdoğan, dünkü programlarını iptal ederken, konutunda dinlendi. Erdoğan'ın asrın maçı olarak nitelenen 11 Mayıs'taki Latin Amerika ülkeleri karması ile AB ülkeleri ile aday ülkeler liderleri karmasının Viyana'daki futbol maçında forma giyip giymeyeceği henüz belli değil. Atatürk Hastanesi Başhekimi Dr. Nihat Tosun, Erdoğan'ın tavsiyelere uyması ve aksi bir durum olmaması halinde maça çıkabileceğini söyledi.

Erdoğan, önceki gün Bakanlar Kurulu toplantısından sonra artan bel ağrıları nedeniyle programlarını iptal ederek Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gitti.

ECEVİT'İN ASANSÖRÜ

Erdoğan, hastaneye gitmek üzere Başbakanlık Binası'ndan ayrılırken ilginç bir yöntem uyguladı. Binanın şeref kapısının önüne akşam 20.15'de makam aracı ile koruma araçları getirildi. Ancak Erdoğan, binanın yan tarafındaki asansörü kullandı ve diğer makam aracına binerek binadan uzaklaştı. Asansör, Ecevit'in Başbakanlığı döneminde yaşadığı rahatsızlık nedeniyle merdivenleri kullanamaması yüzünden yaptırılmıştı.

Erdoğan'ın hastanedeki kontrollerinde geçirdiği kas spazmı için ilaç tedavisi uygulandı. Erdoğan, doktorların tedaviye dün de devam edilmesi önerisine uyarak AK Parti'nin dünkü grup toplantısına katılmadı. Ayrıca Portekiz Adalet Bakanı ve Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ile görüşme ve onuruna verilen yemek programına da katılamadı. Başbakan'ın bugün akşam saatlerinde Yılın Siyasetçisi Ödülü'nü almak için Hollanda'ya yapmayı planladığı gezi de iptal edildi. Erdoğan'ın bu hafta sonu üç gün boyunca 6 ilde yapacağı kongrelere katılıp katılmayacağı da daha sonra belli olacak. Partililer ve milletvekilleri dün konutunda dinlenen Erdoğan'a geçmiş olsun çiçekleri yağdırdı.

Bu arada muhabirimiz Yusuf Çelebi'ye konuşan hastanenin başhekimi Dr. Nihat Tosun, Erdoğan'ın bel fıtığı olmadığını belirterek, sporla yakından ilgilenen başbakanın kuvvetli ve adaleli bir bir yapısı olduğu için kısa sürede rutin temposuna dönebileceğini söyledi. Tosun, Erdoğan'ın geçen senede soğuk algınlığından dolayı hastaneye geldiğini söyledi.

OYNAYAMAYABİLİR

Avusturya'nın AB dönem başkanlığı çerçevesinde organize ettiği futbol maçında sahaya çıkacak Başbakan Erdoğan'ın forma giymesi de tehlikeye girdi. Belindeki rahatsızlık nedeniyle doktorlar tarafından bir süre ayakta durmaması, ani hareketlerde bulunmaması, belini kontrollü kullanması ve spazmın tekrarlanmasını önlemek için fizik çalışmaları yapması önerildi. Bu nedenle 23 gün sonra 11 Mayıs'ta yapılması planlanan maçta Erdoğan'ın forma giymesi de zorlaştı. Zaman zaman omuz çıkması olayı tekrarlayan Erdoğan'ın bel rahatsızlığı ile birlikte maça çıkıp çıkmayacağı ise önümüzdeki günlerde netleşecek. Başhekim Tosun, bir aksilik olmaması halinde Erdoğan'ın asrın maçına çıkabileceğini söyledi.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi