T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 25 NİSAN 2006 SALI
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
  Favorilere Ekle
  Giriş sayfası yap

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Mısır İçişleri Bakanlığı: Saldırılarda ölü sayısı 23

Mısır İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ölenlerin sayısının 23 olduğu, bunlar arasında biri Alman bebek 3 yabancının bulunduğu ve saldırılarda 20 Mısırlının öldüğü kaydedildi.

Üç ayrı yerde meydana gelen patlama- larda ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.
Mısır'ın turistik Dahab kentinde yapılan bombalı saldırıların 2 "intihar komandosu" tarafından düzenlendiği bildirildi.

Patlamaların olduğu bölgeye giden sağlık görevlisi Dr. Said Essa, yalnızca El Halik Oteli'ndeki patlamada 30 kişinin öldüğünü, 150'den fazla kişinin yaralandığını söyledi. Daha önce patlamanın olduğu otelin adının, "El Maşrabiye" olduğu bildirilmişti.

Adının açıklanmasını istemeyen bir güvenlik yetkilisi, saldırıların en az 2 intihar komandosu tarafından düzenlenmiş olduğunu belirtti.

Mısır İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada da ölenlerin sayısının 23 olduğu, bunlar arasında biri Alman bebek 3 yabancının bulunduğu ve saldırılarda 20 Mısırlının öldüğü kaydedildi.

Yazılı açıklamada, yaralıların sayısı ise 42'si Mısırlı, 20'si yabancı toplam 62 olarak belirtildi. Açıklamada, yaralı yabancılar arasında 3 Danimarkalı, 3 İngiliz, 2 Alman, 2 Fransız ve 2 İtalyan bulunduğu kaydedildi.

Mısır'daki saldırılar, BM Genel Sekreteri Kofi Annan, ABD Başkanı George Bush, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Çin Devlet Başkanı Hu Cintao tarafından kınandı.

Annan'ın sözcüsü, "Genel Sekreter, masum insanları hedef alan bu terör eylemini kınamaktadır" dedi.

Saldırıları Kanada da kınarken, ABD Başkanı George Bush, sert dille kınadığı saldırılarla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Teröristlerin dünyayı kendi gördükleri gibi tanımlamayı denemek istediklerini gördük" dedi.

Masumların öldüğü saldırıları kınadığını belirten Bush, "Düşmanlara şunu söyleyebilirim: Bizler saldırıya devam edeceğiz, vazgeçmeyeceğiz, zayıflamayacağız ve onları adaletin ve insanlığın iyiliği için adalete teslim edeceğiz" ifadesini kullandı.

Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice da yaptığı yazılı açıklamada, saldırıları kınadı ve "Bu barbarca terör saldırısının hiçbir haklı gerekçesi olamaz" ifadesine yer verdi.

Rice, saldırıda ölenlerin ailelerine taziyelerini sundu ve Amerikan hükümetinin Mısırlı yetkililere her türlü yardımın yapılması için Mısır Hükümetiyle temasta olduğunu açıkladı.

Fas'ı ziyaret eden Çin Devlet Başkanı Hu Cintao da saldırıları kınadı.

Yeni Çin Ajansının haberinde, Hu'nun Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'e bir mesaj gönderdiği ve mesajında, Çin Hükümeti'nin saldırıları kınadığını ve terörizmin her türünü kınadığını ifade ettiği belirtildi.

Haberde, Hu'nun mesajında, Mısır'ın da yer aldığı uluslararası toplumla terörle mücadele ve dünyada barış ve istikrarının korunması için işbirliğine hazır olduğunu ifade ettiği kaydedildi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Jack Straw da Mısır'ın turistik Dahab kentinde yapılan bombalı saldırıyı kınadı.

Jack Straw, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Dahab'da, halkın rağbet ettiği turistik bir bölgeyi, Mısırlılar'ın ulusal tatillerinin başladığı bir sırada hedef alan, menfur bombalı saldırıları şiddetle kınıyorum. Teröristler, insan yaşamına karşı ne denli umursamaz olduklarını bir kez daha göstermişlerdir" ifadelerine yer verdi.

Straw, açıklamasında ayrıca şunları kaydetti.

"Geçmişte düzenlenen terörist saldırılarda büyük bir azim gösteren Mısır halkına tam desteğimizi ve en derin taziye dileklerimizi iletirken onlarla bir kere daha omuz omuza veriyoruz."

Mısır Dışişleri Bakanı Ahmed Abul Geyt'e bir başsağlığı mesajı gönderdiğini belirten Straw, Mısır yetkilileriyle sıkı temas halinde olduklarını kaydetti.

  • KAHİRE/LONDRA (A.A)


    Mısır'ın Dahab tatil beldesinde patlama: 30 ölü, 150 yaralı (ARŞİV)

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi