T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
T E L E V İ Z Y O N 25 NİSAN 2006 SALI
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Haberle kalmıyor fikir de veriyoruz

Sayıları hızla artan haber kanallarıyla yarışa başlayan, çiçeği burnunda haber kanalı Haber 7'nin Genel Yayın Koordinatörü Sami Bayraktar farklarını, "Haberin yanısıra fikir de vermek"le açıklıyor

Gülden
Tümer
Son yıllarda sayıları gittikçe artan haber kanallarına bir yenisi daha eklendi. Geçtiğimiz hafta yayın hayatına başlayan Haber 7 yarışa son katılan kanal oldu. Haber 7 Genel Yayın Koordinatörü Sami Bayraktar, kısa bir sürede kanalı yayına hazırladıklarını ve ekranlara 'Merhaba' demenin heyecanı içinde olduklarını belirtiyor. Bu kadar haber kanalı arasında farklarını, haber vermek yanında fikir de vererek oluşturmayı hedeflediklerini ifade eden Bayraktar, "Bir diğer önceliğimiz de hızlı ama doğru haberi verebilmek olacak. Pekçok kanal haberi hızlı vermek için kimi zaman yanlış bilgileri topluma duyuruyor." diyor. Haber 7'nin Türkiye'deki çok yoğun gündemi daha detaylı ele alabilmek, haber kaçırmamak, gelişmeleri daha derinlemesine analiz edebilmek ihtiyacından doğduğunu ifade eden Bayraktar, kuruluş sürecini şöyle özetliyor; "Kanal 7 bünyesinde kurulan Haber 7, habere verilen öncelik fikrinden doğdu. Diğer haber kanalları gibi rutin gündemi yansıtacak olan Haber 7, tartışma ve açık oturum programlarıyla farkını oluşturacak. Biz farkımızı kendi alanında başarısını kanıtlamış gazeteci, arkadaşlarımızın yapacağı programlarla oluşturacağız" diye konuşuyor.

YEREL GÖZDEN KAÇMAYACAK

Ekonomi, Ortadoğu, siyaset ve yerel gündemi takip edecek programlar hazırladıklarını belirten Bayraktar, kimlerle çalışacakları hakkında da bilgi verdi; ekonomi alanında Ünal Tanık, sadece ekonomik durumu rakamlara dayanarak ileten değil ekonominin nereye gittiğini de gözlemleyen bir program hazırlayacak. Orta Doğu'daki gelişmeleri, bölgeyi yeakından tanıyan Sefer Turan aktaracak. Mehmet Acet, Ankara'daki sıcak gündemi yansıtacak. Biz ayrıca kanal olarak yereli gözden kaçırmamayı hedefliyoruz. İbrahim Erdoğan hazırladığı programda, her hafta şehirlerin belediye başkanlarını, bürokrat-larını konuk edecek."

Alternatif spordan tarih belgesellerine

Spor ve kültür-sanat programlarına farklı bir bakış açısıyla yaklaşacaklarını dile getiren Sami Bayraktar, "Haber 7 kimsenin ilgilenmediği spor dallarına bir pencere açmayı düşünüyor. Eski güreşçilere, boksörlere yer açacağız. Kültür sanatta da ekranlarda ele alınmayan yazarlara, kitaplara yer vereceğiz. Yabancı yapım siyasi tarih ve kültürel içerikli belgeseller yayınlayacağız" diyor.


Zaim'in kamerasından sinema

Son dönemlerin başarılı yönetmenlerinin çalışmalarının yer aldığı belgesel Film Başlıyor'a bu hafta usta yönetmen Derviş Zaim konuk ediliyor. Her bölümü bir yönetmenin çalışmalarına ayrılan programda sinemanın durumu ve film üretme süreci en ince ayrıntısıyla irdeleniyor. Bu hafta Tabutta Rövaşata, Filler ve Çimen filmleriyle yurtiçinde ve yurtdışında ödüller alan, üç kez Altın Portakal Film Ödülü'ne layık görülen Derviş Zaim'in filmleri masaya yatırılıyor. Önemli başarılara imza atan Zaim flmilerini ve sinemaya bakışını anlatıyor. TRT2 / 22.30


Gandhi'nin pasif direnişi

Barışçı ve pasifist eylemleriyle dünya tarihinde önemli bir mücadele yürüten Gandhi'nin hayatının anlatıldığı, yönetmenliğini Richard Attenborough'un yaptığı Gandhi, DVD filmleri kuşağında ekrana geliyor. Film 20. yüzyılın en önemli siyasi kişiliklerinden biri olan Gandhi'nin tüm dünyada tanındığı adıyla Malhatma'nın, Britanya İmparatorluğu'nun sömürgesinden kurtulmak uğruna verdiği büyük mücadeleleri anlatıyor. Filmde Gandhi'yi Ben Kingsley canlandırıyor.
CNBC-E / 22.00


SEV KARDEŞİM
Ortalığı karıştıran Esra kasabadan ayrılıyor

Başrollerinde Hande Ataizi ve Davut Güloğlu'nun rol aldığı dizide Esra, kasabayı terk etmeye karar veriyor. Uğur Yüksel'e bir plaket veriyor fakat Yüksel plaketi almıyor. Rıdvan, yine söyledikleriyle Rasim'i kızdırıyor. Esra Yüksel'e bir mektup veriyor. Tahir, ustura ile Müfit'in peşine düşüyor. Kasabada Nebahat'in öğrencileri müsamereye çıkıyor.
KANAL D / 20.00


ARTIK UMUT DA YOK
Seven kalplerin bitmeyen umudu

Remzi Evren ve Tümay Torun'un başrollerini paylaştığı Tv filminde amcasının oğlunu seven genç kızın sevdiği bir kazada ölür. Aile bu ölümden genç kızı sorumlu tutar. Bu söylenenlere dayanamayan kız intihar eder. Ailenin geriye kalan tek evlatları da birbirlerini severler ve birlikte kaçarlar.
KANAL 7 / 21.30


ALİYE
Ayşe komada, Sinan vicdan azabı çekiyor

Sanem Çelik ve Halit Ergenç'in rol aldığı dizide trafik kazası geçiren Ayşe komaya giriyor. Sinan Ayşe'nin durumunu Aliye'ye söyleyip söylememekte kararsız kalıyor. İkbal Meriç'e haber vermek istiyor. Deniz Aliye' ye evlilik teklif ediyor. Mücahit Leyla'nın hayatını mahvedecek bir adım atıyor.
ATV / 20.00


Dövüş Sanatı
Ailesi katledilen The Chosen One, ailesininin katili Master Pain'den intikam almak için her yolu dener. Katil Master Pain'i bularak cezalandırmaya yemin eden The Chosen One' nı intikam uğruna tehlikeli günler beklemektedir.
Orijinal Adı: Kung Pow Yapım Yılı: 2002-ABD Türü: Aksiyon Yön: Steve Oederk Oyn: Steve Oederk, Jennifer Tung
STAR - 20.00

Deprem 10.5
Bilim adamları Amerika'da 10.5 şiddetinde bir depremin olacağını söylerler. Seattle eylatinde yaşanan deprem California'da da hissedilir ve ABD Başkanı, Dr. Samantha Hill'den insanların ölmesini engellemek için yardım ister.
Yönetmen: John J. Lafia Oyuncular: Kim Delaney, Beau Bridges, Fred Ward, David Cubitt Türü: Macera
KANAL D/ 21.50

Joe Doe'yu Tanıyın
İşsiz bir adam tipik bir Amerikalı'yı temsil etmesi için seçilir. Kirli işlere bulaşmış, dürüst olmayan, kötü politikacılar adamı kendi oyunlarına alet ederler. Politikacıların oyununa gelen adam onu kullanan gazeteci Barbara Stanwyck'e âşık olur.
Orijinal Adı: Meet John Doe Yönetmen: Frank Capra Oyuncular: Gary Cooper, Barbara Stanwyck Türü: Dram
TRT 2 / 23.00

Gölge Ölüm
Eskiden profesör olan mahkum William Conroy hapishane gardiyanlarının gizli bir plan yaptıklarını duyar ve kendini diğer öldürülen mahkumlar gibi bu planın içerisinde bulur. Hapishaneden kaçmaya çalışan William başka bir yere nakledilir.
Orijinal Adı: Proximity Yönetmen: Scoth Ziehl Oyuncular: Rob Lowe,James Coburn Türü: Macera- Aksiyon
ATV / 00.30

Embriyo
Trafik kazası geçiren hamile kadının bebeği, o ölmeden yapay bir rahime alınır. Bu rahim, Dr.Paul Holliston'ın icadıdır. Bebek, birkaç haftada yetişkin bir kadın olur. Victoria adı verilen denek kısa zamanda herkesi öldüren bir katil olur.
Orj. Adı: Embryo Yön: Ralph Nelson Oyn: Rock Hudson, Barbara Carrera
TV8 / 00:50


 
  TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03
KANAL 7: (212) 612 90 90
TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00
STV: (216) 344 85 60
MELTEM TV: (212) 639 08 85
FLASH TV: (212) 256 81 00
CNN TÜRK: (212) 413 56 00
STAR: (212) 413 50 00
KANAL D: (212) 413 51 11
atv: (212) 354 39 36
SHOW TV: (212) 355 01 01
tv8: (212) 288 51 52
CNBC- e: (212) 335 00 00
NTV: (212) 335 00 00
TV5: (0212) 495 10 05
HİLAL TV: (0212) 613 96 55
RTÜK: Tel: (312) 297 50 50
ALO RTÜK: 178

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi