T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
A N K A R A ' D A   Ş A F A K 24 NİSAN 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

ANKARA'DA ŞAFAK
Bilal ÇETİN - Abdülkadir SELVİ

Arınç yüreklere su serpti

Meclis'in 23 Nisan özel oturumuna TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın konuşması damgasını vurdu. AK Parti milletvekillerinin deyimiyle Arınç, yüreklere su serpti. Arınç konuşmasının işaretini Cuma günü, Van Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya hakkındaki görüşlerinin sorulması üzerine, "23 Nisan'daki özel oturumda önemli açıklamalar yapacağım" diyerek vermişti.

Arınç konuşurken iktidar ve muhalefet kulisleri boştu. Tüm milletvekilleri Arınç'ın konuşmasnı dinliyorlardı. Arınç, "Araştırma komisyonları Meclis'in yetkisindedir", "Kırmızı anayasa olmaz" dedikçe, gözler protokol locasına kayıyordu. Çünkü locada Cumhurbaşkan Sezer, onun hemen sağında ise Genelkurmay Başkanı Özkök ve Kuvvet Komutanları vardı. Dikkatler ise son günlerin en önemli tartşmalarına konu olan Kara Kuvvetleri Komutanı Büyükanıt'ın üzerindeydi. Sezer tepkisiz ve her zamanki gibi çatık kaşlı izlerken, Büyükanıt Paşa'nın sıkıntılı, Özkök'ün ise tepkisiz olması dikkat çekti.

Meclis-TV'den Sezer'in çatık kaşları yansıyınca 'Cumhurbaşkan'nın suratı asıldı' dediğimiz zaman bir milletvekili "Cumhurbaşkanı'nın yüzü hiç gülmüyor ki. Zaten surat hep asık" cevabını verdi.

Arınç'ın konuşmasını AK Parti sıralarında oturan milletvekilleri hararetle alkışlarken, CHP sıralarından ise çıt çıkmıyordu. Ancak Arınç'ın konuşmasını tamamlamasından sonra vatandaşlardan tebrik telefonları yağmaya başladı.

Meclis'in özel oturumu bitti. Sıra protokolün çıkışına geldi. İktidar ve muhalefet kulisinin tam ortasına serilen kırmızı halıdan önce Cumhurbaşkanı Sezer geçti. Sezer parlamento muhabirlerinin, soru sorma taleplerini, el işaretiyle geri çevirdi. Bu arada Sezer'in, Çankaya'ya çıktıktan sonra aldığı kilolar da dikkatlerden kaçmadı.

Sezer'in hemen ardından komutanlar çıktı. Soru sorma talebine Özkök Paşa, "Yok, konuşmayalım" yanıtını verdi. Ancak paşalar biraz ilerledikten sonra sütunların arasına çekilip, kısa bir değerlendirme yapıp, oradan uzaklaştılar.

Ancak gazetecilerin beklemesi bitmedi. Onlar Arınç'a konuşmasında anlamadıkları bir yeri soracaklardı.

Arınç'a, "Artık işlevini yitirmiş, yıllardır sorun üreten bir kurumun kaldırılması. Bu kurumdan ve elitist anti-reformculardan gelen tepkiler nedeniyle gerçekleştirilememiştir" sözlerinden dolayı "Anayasa Mahkemesi'ni mi" kastettiniz diye sordular. Meclis Başkanı, "YOK, YOK" karşılığını verince, kastedilenin YÖK olduğu anlaşıldı.


Baykal'ın Pepe'ye ettiği teşekkür Şener'i rahatlattı

Zehirli varillerle ilgili skandalın ortaya çıkması üzerine Çevre Bakanı Osman Pepe iyi bir 'kriz yönetimi' uyguladı. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal bile Çevre Bakanı Osman Pepe'yi kutladı. Deniz Baykal'ın, Osman Pepe'ye teşekkür etmesi Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'i de rahatlattı. Şener, Baykal'ın Pepe'yi de tebrik ettiğini duyunca "Baykal bana teşekkür etti diye tepki gösteriyorlardı. Şimdi tepki gösterenlere, 'Baykal Pepe'ye de teşekkür etti' diyerek cevap verebilirim" diyordu.


Babacan'ın cep telefonu

Devlet Bakanı Ali Babacan, ekonominin patronu. Meclis kulisinde yürüyen Babacan'ı gören Adıyaman Milletvekilleri Hüsrev Kutlu ile Mahmut Göksu selam vermek için yaklaşıyor.

Hüsrev Kutlu, Ali Babacan'a pantolonun kabarık duran cebini işaret ederek, "Sayın bakan cebinizde tomar tomar parayla geziyorsunuz" diye takıldı. Babacan ise "Yok canım ne parası. Cep telefonu" diyerek çıkartıp telefonunu gösteriyor.


Solda 'müzmin' arayış, sağda transfer çabaları

Seçimlere 1.5 yıl var. Ama siyaset yelpazesinin sağ ve solunda yeni oluşumlar, transfer iddiaları dolaşıyor. CHP'nin iktidar ümidi vermemesi nedeniyle yeni parti arayışları sürüyor.

DİSK'in parti kurma çalışmaları, 'Sol zaten yeterince bölünmüş durumda' itirazları nedeniyle şimdilik 'entelektüel' tartışma boyutunda sürüyor. DSP de ise Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ismi etrafında küçük çaplı bir hareketlenme var. Hatta 'Büyükerşen lider olursa DSP'ye geçiriz' diyen 4 vekil Rahşan Ecevit'in vetosuna takılmış.

Sağdaki arayışlar arasında yeralan bir sendika başkanının, 'Vatanım Partisi' hazırlığı pek ciddiye alınmıyor. Aynı şekilde Başkent Üniversitesi Rektörü Mehmet Haberal'ın DYP'ye Genel Başkan olma hevesi de sonuçsuz kalıyor. MHP ile temasta olan AK Parti milletvekillerinden biri bizzat Bahçeli'den kırmızı kart görmüş. Bahçeli, "Hepsine tamam, o yok" demiş.

Hatay'daki ihalelerden dolayı son günlerde medyanın gözde isimlerinden olan Fuat Geçen'e ise iki partiden de davet varmış. Biri MHP, diğeri de Muhsin Yazıcıoğlu'nun BBP'si. Geçen henüz kararını vermemiş, öncelikle parti içinde mücadele etmeyi tercih ediyormuş.


Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi