T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 25 NİSAN 2006 SALI
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
  Favorilere Ekle
  Giriş sayfası yap

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Bağış: Askerlerimiz insan haklarına Avrupalılardan daha saygılı

Başbakan Erdoğan'ın danışmanı İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, BBC'nin en izlenen programlarından, kışkırtıcı soruların sorulduğu "Hard Talk" programına Orhan Pamuk'tan bir gün sonra katıldı, "Askerlerimiz insan haklarına bazı Avrupalı askerler dahil, birçok askerden daha saygılıdır" dedi.

Egemen Bağış
Başbakan Erdoğan'ın Danışmanı İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, Türk askerlerini savundu. "Askerlerimiz insan haklarına bazı Avrupalı askerler dahil, birçok askerden daha saygılıdır" diyen Bağış, üst düzey bir komutanın Türkiye'de meydana gelen her küçük olayın sorumluluğunu taşımayacağını vurguladı.

"UZMANLIĞIMIZI PAYLAŞIRIZ"

Egemen Bağış, Orhan Pamuk'tan bir gün sonra, BBC'nin prestijli "Hard Talk" programına konu olarak Stephen Sackur'un "çetin" sorularını yanıtladı. Kürt sorunu, Türk askerlerinin tutumu gibi konularda yanıtlar veren Bağış, Güneydoğu'daki protesto gösterileri karşısında güvenlik güçlerinin tutumunu savundu. Egemen Bağış, bu konularda Türkiye'nin uzmanlığını paylaşmaya hazır olduğunu ifade etti.

Londra'daki terör olaylarının Türkiye'yi ilgilendirdiği gibi Güneydoğu'daki olup bitenlerin de Avrupa'yı ilgilendirdiğini söyleyen Bağış "30 bin Türk vatandaşının PKK terörü nedeniyle hayatını kaybettiğine ve Roj TV gibi PKK terörizmi için sponsorlük yapanların Danimarka'dan yayın yaptığı"nın vurgulanması gereğine işaret etti.

ASKERLERİ SAVUNDU

Türk askerlerinin insan haklarına saygı gösterip göstermediğine ilişkin bir soru üzerine de Bağış, "Askerlerimiz, insan haklarına bazı Avrupalı askerler dahil, birçok askerden daha saygılıdır" karşılığını verdi.

Güneydoğu'daki protestolarda insanların öldürüldüğüne, üç yaşında bir çocuğun vurulduğuna dikkat çekilmesi üzerine, Güney'de şiddet kullanıldığını belirten Bağış, çocuğun yanlışlıkla vurulduğunu söyledi. BBC'nin ısrarlı sorunları üzerine Bağış, üç yaşındaki bir çocuğunun vurulması için "Elbette ki kabul edilemez" ifadesini kullandı. Soruşturmanın yürütüldüğünü anlatan Bağış, Türkiye'nin "çok kanlı bir terör örgütü" ile karşı karşıya olduğunu vurguladı.

"ABD PKK'YI TESLİM EDERSE DUYGULAR BİR GECEDE DEĞİŞİR"

Egemen Bağış Türkiye'de ABD karşıtlığına ilişkin bir soru üzerine de "ABD, PKK üyelerini bize teslim etse bu duygular bir gece değişir" dedi. Kuzey Irak'taki PKK'ya barınma olanağını bölgedeki otoritenin sağladığını ifade eden, ABD'nin ise, PKK'yi terörist örgüt olarak ilan eden ilk ülke olduğunu belirten Bağış, bu ülkenin Abdullah Öcalan'ın yakanlanması için sağladığı yardıma dikkat çekti.

"SAVCI" BBC'DE

Egemen Bağış, Şemdinli olayları ve Van Savcısı'na ilişkin soruları yanıtlarken de savcının Şemdinli'deki bir olayı, Türk Kara Kuvvetleri Komutanına bağlamaya çalıştığını belirterek "Oysa bir general, ülkenin her küç yerinde meydana gelen her küçük olayın sorumluluğunu taşıyamaz" ifadesini kullandı.

"İSLAMCI BİR HÜKÜMET DEĞİLİZ"

İfade özgürlüğü ve Orhan Pamuk davası ile ilgili olarak AKP hükümeti döneminde hiç kimsenin görüşlerinden dolayı cezaevine girmediğine işaret eden Bağış, BBC'nin AK Parti hükümeti için "İslamcı hükümet" ifadesini kululanmasına karşı çıkarak "Türkiye'de İslamcı bir hükümet yok" dedi. Devletin bir dini olamayacağını belirten Bağış, partisinin milliyetçilerle bir ittifak kurmayı kararlaştırdığı iddialarının doğru olmadığını bildirdi.

"PKK SEÇİMLERE KATILMASINA İZİN VERİLMEZDİ"

AK Parti'nin Hamas heyetini Türkiye'ye davet etmesini savunan Bağış, "Mesaj doğru mesajdı ve birilerinin bu mesaj vermesi gerekiyordu" diye konuştu.

Uluslararası toplumun Hamas'ın seçimlere katılmasına izin verdiğini vurgulayan Bağış, "PKK'ya hiç bir zaman Türkiye'deki seçimlere katılmasına izin verilmezdi" ifadesini kullandı.

  • LONDRA/ANKARA (ANKA)

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi