T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 25 NİSAN 2006 SALI
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Meclis kürsüsü hürdür kimse müdahale edemez

TBMM Başkanı Arınç, 'İHL öğrencisi bir çocuk nasıl kürsüye çıkar' şeklinde bir eleştiri olamayacağını belirterek, "Siz o kürsünün hür olduğunu bilmiyor musunuz? Müdahale etme hakkınız yok'' dedi.

TBMM Başkanı Bülent Arınç, iki gün önce toplanan Öğrenci Meclisi'nde imam-hatip lisesi öğrencilerinin konuşmalarına yönelik eleştirilere cevap verdi. TBMM kürsüsünün özgür olduğunu hatırlatan Arınç, "Siz o kürsünün hür olduğunu bilmiyor musunuz? Sizin ona müdahale etme hakkınız yok'' dedi.

TBMM Başkanlık Divanı toplantısından sonra sorularıyı cevaplayan Arınç, Öğrenci Meclisi temsilcilerinin okullarda ve illerde yapılan seçimlerden sonra Ankara'ya geldiğini kaydetti. 81 ilin temsilcilerinin 22 Nisan'daTBMM'de Genel Kurul toplantısı yaptığını hatırlatan Arınç, öğrencilerin hür iradesi ve gizli oylama ile kendi başkanlarını seçtiklerini vurguladı.

"İmam-hatip lisesi öğrencisi bir çocuk nasıl kürsüye çıkar?" şeklinde bir eleştiri olamayacağını ifade eden Arınç, "İHL'ler, Tevhidi-i Tedrisat kanunu yürürlüğe girdiği günden bu yana Türkiye'de eğitim veren okullarımızdır. Bu çocuk kendi ilinde başkan oldu. Hakkari'deki, Erzurum'daki bir seçime TBMM'nin herhalde müdahale ettiğini düşünmüyorsunuz? Kendi ilinden öğrenci meclisi başkanı seçilerek buraya gelen birine 'sen hangi okulda okuyorsun? Filan okulda... Hadi git' dememizi mi bekliyorsunuz. TBMM bunu söyler mi? Bu ayıp bir şey mi?

"MECLİS ÖĞRENCİNİN YAŞINA BAKAR MI"

Öğrencinin 21 yaşında olduğu yönündeki eleştirilere ise Arınç, "Ben onun yaşına bakmıyorum. Ben onun öğrenci olup olmadığına bakıyorum. Kendi okulunda hala öğrenci olan bir çocuğun yaşından dolayı sorgulanmasını ilk defa görüyorum. Yaşından dolayı öğrenciliğine bir engel olsaydı herhalde Milli Eğitim bu çocuğu buraya getirmezdi. Ne var bunda?" şeklinde cevap verdi. Fatih Çalışkan isimli öğrencinin TBMM kürsüsünden "Biz haklarımızı sonuna kadar alacağız" sözlerine yönelik eleştirilere de cevap veren Arınç, "Siz o kürsünün hür olduğunu bilmiyor musunuz? Milletvekilleri o kürsüden ne söylerse söylesin Anayasa'nın 83. maddesi gereğince mutlak dokunulmazlık hakkına sahip olduğunu bilmiyor musunuz? Bilin o zaman. O kürsüde kim konuşuyorsa fikirlerini demokratik ve özgür bir biçimde ifade edecektir. Sizin ona müdahale etme hakkınız yok" ifadesini kullandı.

  • TBMM BÜROSU / ANKARA

    Gündem, demokrasi manifestosu

    TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Meclis'in özel oturumunda yaptığı konuşma Türkiye'nin gündemine oturdu. Arınç'ın konuşmasını televizyonlar birinci haber olarak verirken, gazeteler de birinci sayfalarının manşetinden okuyucularına aktardı. Gazeteler Arınç'ın konuşması için attığı manşetlerle de konun daha uzun süre tartışılacağının sinyalini verdiler. Atılan bazı başlıklar şöyle: Zaman: Demokrasi manifestosu, Vatan: Bu açıklamalar çok tartışılır, Sabah: Arınç muhtırası, Hürriyet: Arınç'tan şok çıkış, Radikal: Bülent Arınç zirveyi sarstı...

    ARINÇ NE DEMİŞTİ

    TBMM Başkanı Bülent Arınç Meclis'in 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı için verdiği özel oturumda şunları söylemişti: Türkiye'de bir rejim sorunu değil, rejimin sahibi olma tartışması vardır. Devlet kamusal alanda herkes için geçerli olan hakları bir kesime yasaklayamaz ya da sınırlayamaz. Laiklik ilkesinin yorum farklılığını gündeme getirmek gerekir. İç ve dış siyasette büyük etkisi olan ve 'Gizli anayasa' diye kabul edilemez bir şekilde tanımlanan Milli Güvenlik Siyaset Belgesi hazırlanırken, Meclis devre dışıdır.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi