T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 29 NİSAN 2006 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
  Favorilere Ekle
  Giriş sayfası yap

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Baykal: Başbakan'ın küskün olmasına üzüldüm

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Terörle Mücadele Yasa Tasarısı (TMY) ile ilgili iddialarının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine yönelik açıklamasını değerlendirirken, "Başbakan'ın kırgın ve küskün olmasını istemem, buna sebep olmak da istemem. Kendisini üzmemek için bundan sonra imza atacağı tasarıları daha ciddi incelemesi gerekir" dedi.

Deniz Baykal
Baykal, Bilkent Üniversitesi'nde düzenlenen, "Girişimcilik" konulu toplantıdan ayrılırken, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

TMY tasarısıyla ilgili iddialarının ardından, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine yönelik açıklamasının anımsatılması üzerine Baykal, şunları söyledi:

"Sayın Başbakan'ın bana çok ama çok küstüğünü gördüm. Buna hem üzüldüm hem sevindim. Üzüldüm, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nı ana muhalefet partisi liderine küskün görmek iyi değildir. Başbakan'ın küskün olması onun moralini bozar, başarısını engeller. Böyle bir etki yaratmak istemem. Başbakanımızın bir an önce sağlığını, huzurunu, güvenini kazanmasını dilerim. Buna bir katkım olursa bunu da memnuniyetle yaparım. Ben Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın kırgın ve küskün olmasını istemem, buna sebep olmak da istemem. Sevindim, demek ki benim üstünde durduğum konuya yönelik anlayışı bizimkinden farklı değilmiş. Sayın Başbakan bunu söylüyor. Böyle olmasından mutluluk duyarım. Ama bizi rahatsız eden ortada bir tasarı var. Bu tasarının altında Başbakan'ın, Bakanlar Kurulu'nun imzası ve bu tasarıda izah edilmesi güç, yanlış olduğu tartışma götürmez bir madde var. Bu madde oraya nasıl, niçin girdi? Kim soktu? Bu aydınlatılmadı. Bunun yol açabileceği yanlışlıklarla ilgili değerlendirmemizin ne kadar yerinde olduğu ortada. Bunları söyledik, biz bir vatan görevi, hizmeti yaptık. Sayın Başbakan'ın da bizim değerlendirmemiz doğrultusunda harekete geçme kararında olduğunu memnuniyetle görüyoruz. Biz bunu sağlamak istiyorduk."

"DAHA CİDDİ İNCELEMELİ"

Kendilerine, "Niçin daha önce söylemediniz" eleştirisinin yöneltildiğine dikkati çeken Baykal, "Siz bize sordunuz mu? Biz bu tasarıyı Meclise sevk edildiğinde gördük" dedi.

Baykal, "Başbakan'ın kendisini üzmemek için bundan sonra imza atacağı tasarıları daha ciddi incelemesi" gerektiğini söyledi.

Bir gazetecinin TMY tasarısının 6. maddesinin Fethullah Gülen'e doğrudan af getirdiği yönünde değerlendirmeler yapıldığını ifade etmesi üzerine, Baykal, "Bu düzenlemenin sıradışı, bugüne kadar uygulanmamış bir formül olduğunu biliyorum. Terör örgütünün kurucuları ve liderine pişmanlık yasası kanalıyla tahliye, af imkanı getiren bir düzenleme. Bundan başka kimler yararlanır, kimler yararlanmaz incelemedim. Bu konuda söyleyecek fazla bir şeyim yok" karşılığını verdi.

Başbakan Erdoğan'ın dün yaptığı açıklamanın, "Kendisine yönelik kızgınlık, hırs, hınç ve hakaret" içerdiğini savunan Baykal, şöyle devam etti:

"Başbakan, 'bu doğru değildir, ben böyle düşünmüyorum' dedi. Sen böyle düşünmüyorsan ona göre davran, ona göre kanun getir. Biz de bunu söylüyoruz. Bunu düzelt. Peki sen bana hakaret etme ihtiyacını niye hissediyorsun. Sen bana hakaret edersen, birisi de çıkar sana hakaret eder. Senin dokunulmazlığın mı var. Senin muhalefet partisi liderine saygısız bir üslupla hakaret etmen halinde birileri de sana hak ettiğin şekilde cevap verir. Türkiye'ye bunu yaşatmak istemiyorum. Ben toplumun dikkatini konunun esasından saptırmak istemiyorum. Siz konunun esasını unutturmak, olayı bir kavga, dövüş zeminine çekmek isterseniz, karşınızdakine hakaret edersiniz. Başbakan bunu yapıyor, bu doğru değil. Ben, 6. maddeye gel diyorum, o madde oraya nasıl girdi? 'Ben sokmadım, ben sokmadım, ben sokmadım'... Peki kim soktu kardeşim, ben mi? Altında senin imzan var. Sen bunun hesabını ver. Sen bunu bırak, bana hakaret et. Böyle şey olur mu? O hakaretin cevabını biz veririz, Başbakan'a haddini de bildiririz. Ama onun zemini, zamanı var."

Başbakan Erdoğan'ın, "Vatana ihanet ima ediliyor" dediğini ifade eden Baykal, "Vatana ihanet var mıdır, yok mudur bilmiyorum. Ama Başbakan'ın bu tasarıya koyduğu o maddeyle vatana hizmet etmediğini çok iyi biliyorum. Başbakan'ın da bunu anlamasını istiyorum" diye konuştu.

  • ANKARA (A.A)

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi