T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 29 NİSAN 2006 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
  Favorilere Ekle
  Giriş sayfası yap

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Şemdinli davasında geniş salon talebine red

Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde meydana gelen olaylarla ilgili davaya katılmak isteyen müdahil avukatların daha geniş bir duruşma salonu talebini reddetti.

Mahkeme heyeti ayrıca, 3. Ağır Ceza Mahkeme Salonuna 330 avukatın sığmasının mümkün olmadığını belirterek, "fiziki yapının imkan kıldığı sayıda vekilin, duruşma salonuna alınacağını" duyurdu.

Alınan bilgiye göre, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 9 Kasımda meydana gelen olaylarla ilgili Van 3. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davanın müdahil avukatları, 330 avukatın Seferi Yılmaz'ı duruşmada savunacağını belirterek, salonunun küçük olması nedeniyle dün mahkeme heyetinden, uygun bir duruşma salonu talebinde bulundu.

DURUŞMA 3. AĞIR CEZA MAHKEMESİ SALONUNDA

3. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti de duruşma için alınacak tedbirlere ilişkin tutanakta, duruşmanın, mahkemeye ait salonda yapılacağını bildirdi.

Tutanakta, duruşma salonunun fiziki yapısı nedeniyle 25 kişiden fazla izleyicinin duruşma salonuna alınmayacağı, "duruşmayı izlemek isteyen kişilerin sayısı 25'in üstünde olduğu takdirde, tutuklu sanık ile sanıkların eşi, çocukları, anne, babası, kardeşi, baro başkanları basın mensupları sıralamasının izlenmesinin uygun olacağı" ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

"Her ne kadar mağdur-müşteki konumundaki Seferi Yılmaz'ın vekili avukat Murat Timur tarafından ibraz edilen ve vakit geçmeksizin görsel medyada yayınlanmaya başlayan 28.04.2006 tarihli dilekçeye ekli vekaletnamede, isimleri belirtilen çok sayıda avukat tarafından (medyada 330 kişi olduğu belirtilmektedir) temsil edileceği bildirilmiş ise de 2. maddede belirtildiği üzere mahkememize mahsus duruşma salonunun fiziki yapısı nedeniyle adı geçen mağdurun vekillerinden ancak duruşma salonunun fiziki yapısının imkan kıldığı sayıda vekilin, mağdur-sanık yakınlarının duruşma salonuna alınabileceği kararlaştırılmıştır."

SES VE GÖRÜNTÜ ALINMASI TALEBİ REDDEDİLDİ

Başka illerden gelecek olan müşteki vekillerinin duruşma salonuna sığmamaları ve alınmamaları nedeniyle mağdur olmamaları için duruşmaya girebilecek sayıda avukatın, kendi aralarında belirlenmesi ve duruşmaya gelmeleri hususunda değerlendirilmesi yönünde avukat Murat Timur ile Van Bölge Barosu başkanlığına bildirimde bulunulmasının kararlaştırıldığının da belirtildiği tutanakta, diğer kararlar da şu şekilde yer aldı:

"Ceza Muhakemeleri Kanunu'nun 183. maddesi gereğince ses ve görüntülü kayıt ve nakil olanağı sağlayan video, kamera, fotoğraf makinesi, ses veya görüntü kaydedebilen ve kaydedemeyen tüm cep telefonlarının duruşma salonuna ve mahkeme çalışma odaları ile koridorlara sokulmamasına, duruşma gününden önce zabıta birimleri (emniyet) marifetiyle işler vaziyetteki x-ray cihazı da kurdurulmak suretiyle bu hususta gerekli tedbirlerin alınmasının temini hususunda Van Cumhuriyet Başsavcı vekilliğine, talepte bulunulması kararlaştırılmıştır."

  • VAN (A.A)

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi