T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 22 OCAK 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

4 yıl daha yatacak

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Mehmet Ali Ağca'nın İtalya'da yattığı 20 yıllık hapis cezasının indirilemeyeceğine karar verirken, Ağca'nın, kaç yıl hapis yatacağı tartışmalara neden oldu. Hukukçulara göre, Ağca 4 yıl daha hapis yatacak

Yargıtay 1. Ceza Dairesi'nin Mehmet Ali Ağca'nın tahliyesine yönelik kararı bozmasına rağmen tartışmalar devam ediyor. Ağca'nın, kaç yıl hapis yatacağı tartışmalara neden olurken, eski Başsavcı ve AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, "Ağca 4 yıl daha hapis yatar çıkar" dedi. Ağca'nın eski avukatı Can Özbay da, Ağca'nın 4 yıl 1 ay daha yatıp tahliye olacağını bildirdi. TCK ve CMK'yı hazırlayan alt komisyonların başkanı da olan Hakkı Köylü, Ağca ile ilgili hesapları şöyle yaptı:

HAKKI KÖYLÜ'NÜN HESABI

  • Ağca'nın, Abdi İpekçi cinayetinden dolayı aldığı idam cezası vardır. Bu idam cezası 3713 sayılı yasa ile 10 yıl hapis cezasına çevrilmiştir. Papa suikastından dolayı cezasını çektiği için yeniden ceza verilmesine gerek yok.

  • Ağca'nın gasp suçundan dolayı aldığı cezaların içtimaı sonucu 36 yıl ağır hapis cezası vardır. Ancak 4771 sayılı yasa hükümleri gereğince 36 yıllık ağır hapis cezası 18 ay geceli gündüzlü hücrede tecrit edilmek suretiyle infaz edilmiştir.

  • Ağca'nın bu durumda yatması gereken hapis süresi 10 yıldır. Ağca, Türkiye'den kaçmadan önce 153 gün hapis yatmıştır. Türkiye'ye getirilirken geçen 1 günlük süre de düşülecektir. 2000 yılında Türkiye'ye getirilmesinin ardından 5 sene 6 ay 28 gün yatmıştır. Bu cezaların toplamı 6 sene 2 gündür. Ağca'nın 10 sene bilfiil hapis yatması gerekeceği için cezaevinde 3 sene 11 ay 28 gün kalması gerekecektir.

    MÜDDETNAME HAZIRLANACAK

    Mehmet Ali Ağca'nın cezevinde ne kadar süre kalacağına ilişkin karar yerel mahkeme tarafından verilecek. Kartal İnfaz Savcılığı'nın, Ağca'nın cezaevinde kaç yıl kalacağına ilişkin yeni bir müddetname düzenlemesi gerekiyor. Bu müddatnameye Ağca'nın avukatlarını itiraz etmesi halinde, kararı Kartal 1. Ağır Ceza Mahkemesi verecek. Kartal 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin vereceği karara göre, Ağca'nın tahliyesinin yeniden Yargıtay'a taşınabileceği belirtiliyor.

    2010'DA ÖZGÜR KALACAK

    Mehmet Ali Ağca'nın eski avukatı Can Özbay da Ağca'nın 4 yıl 1 ay daha yatıp tahliye olacağını bildirdi. Hakkı Köylü'nün yaptığı hesabın aynısını yapan Özbay, "Bu durumda Ağca 2010'un Şubat ayında özgür olacak" dedi.

    2003'ten beri neredeydiniz?

    Ağca'nın avukatı Mustafa Demirbağ, Yargıtay'ın tahliye kararını bozmasına karşı itiraz edeceklerini belirterek, "Tahliye kararı 9 Ocak 2003'te alındı. O dönem Turgut Kazan itiraz etmişti ancak itirazı Kartal 2. Ceza Dairesi reddetmişti. Şimdi de basının zoruyla itiraz edildi" dedi. Demirbağ, "Dosya kaos ortamında Adalet Bakanlığı'na gitti. Bakanlığın Yargıtay'a yaptığı itiraz usulsüzdür. Adalet Bakanı'nın kendisine dilekçe vereceğiz" dedi. Demirbağ, Ağca hakkında suç unsuru taşyan haberler konusunda da suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi. Demirbağ, AİHM'e gitmeyeceklerini de sözlerine ekledi.

    Zahmet etmeseydiniz kendim teslim olurdum

    Mehmet Ali Ağca'nın, kendisini yakalamaya gelen polislere kapıyı bizzat açtığı ve "Zahmet etmenize gerek yoktu, çağırsaydınız kendim gelirdim" dediği öğrenildi. İstanbul'da Uğur Mumcu Mahallesi Zambak Sokak'taki Öz Oba sitesinde kaldığı dairede gözaltına alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü'ne getirilen Ağca ile polisler zaman zaman birlikte oturup sohbet etti. Kartal İlçe Emniyet Müdürü

    Salih Körşen liderliğindeki polis ekiplerine kapıyı Ağca açtı. "Hoş geldiniz içeri buyurun" diyen Ağca, polislerin, "Seni gözaltına almaya geldik" demesi üzerine, "Niye? Yeterince yatmadım mı, katiller, örgütçüler, tecavüzcüler, hatta sapıklar dahi çıktı. Ben niye çıkmıyorum?" diye sordu. Ardından da, "Ayrıca buraya kadar zahmet etmenize gerek yoktu. İstediğiniz zaman kendim gelirdim" dedi.

    Komşuları şaşkın

    Mehmet Ali Ağca'nın yakalandığı Kartal'daki Özoba Sitesi'nin sakinleri, Ağca operasyonunun şaşkınlığını yaşıyor. Apartman sakinleri, konuyla ilgili soruları yanıtlamaktan kaçınırken, apartman yöneticisi Alaattin Aka, evin sahibi Namık Altan'ın kapı komşusu olduğunu söyledi. Ağca'nın Altan'ın dairesinde kaldığından habersiz olduğunu belirten Alaattin Aka, "Kapı komşum olan Namık Altan pek kimseyle görüşmez. Ne iş yaptığını bilmiyorum. Kimseyle konuşmazdı. Dün 19.30 sıralarında sivil polisler geldi. Evin etrafını sardılar. Daha sonra içeriye girdiler. Herhangi bir direnme olmadı. Mehmet Ali Ağca'yı görmemiştim daha önce. Ağca'yı alıp gittiler. Ama biz kendisini hiç görmedik" dedi.

  • Gazeteciler bana 100 bin dolar verdi
  • Çiçek: Daha titiz inceleme yapılmalıydı
  • Ağca öldürülecek!
  • Doç. Sözüer: Suçların toplamı dikkate alınır
  • Mercedes sahibine gözaltı

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •  ANKET

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi