T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 15 ŞUBAT 2006 ÇARŞAMBA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Doğu, zorunlu doktor istiyor

Doktorların zorunlu hizmetine ilişkin düzenlemenin iptalini değerlendiren Bitlis, Erzurum, Muş, Ağrı, Bingöl, Tunceli, Erzincan, Iğdır, Kars, Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak valileri, sağlık hizmetinde ciddi problemler yaşanabileceğine dikkat çektiler.

Türk Tabipler Birliği'nin zorunlu hizmete ilişkin düzenlemenin iptali isteği doğrultusunda yürütmeyi durdurma kararı veren Danıştay'a Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerindeki valilerden mesaj var. Danıştay'ın zorunlu hizmete ilişkin düzenlemeyi iptal etmesi durumunda sağlık hizmetinde ciddi problemler yaşanacağının altını çizen valiler, Türk Tabipler Birliği'nin çalışma şartlarının iyileştirilmesi konusundaki düşüncesine de destek veriyorlar. Bitlis, Erzurum, Muş, Ağrı, Bingöl, Tunceli, Erzincan, Iğdır ve Kars valileri, doktorlara zorunlu hizmet uygulamasını değerlendirdiler.

Bitlis Valisi Asım Hacımustafaoğlu, Zorunlu Hizmet Yasası'nın iptaliyle bölgede sağlık alanında ciddi problemlerin yaşanabileceğini ifade etti.

10 BİN KİŞİYE BİR DOKTOR

İl Sağlık Müdürü Burhan Kardaş ise Bitlis genelinde 59 uzman doktorun görev yaptığını, mecburi hizmetin kaldırılmasının bölge açısından büyük şansızlık olacağını söyledi. AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler ise Mecburi Hizmet Yasası'nı hükümetin özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki uzman hekim sıkıntısını bitirmek için çıkardığını, Danıştay'ın bu yasayı iptal etmesinin, bu bölgelerde uzman hekim sıkıntısına sebep olacağını öne sürdü.

'ROTASYON SİSTEMİ UYGULANSIN'

Erzurum Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Murat Karaşen de ülkenin belirli bölgelerinde yaşanan doktor sıkıntısının rotasyon sistemiyle ortadan kaldırılabileceğini belirtti. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin doktor ihtiyacının giderilmesi için çeşitli çalışmalar yapılması gerektiğini bildiren Prof. Dr. Karaşen, şöyle konuştu: "Öğretmen, savcı gibi meslek gruplarında rotasyon sistemi var. Bölgeye gelenler belirli bir süre görev yaptıktan sonra batıda istediği bölgeye gidebiliyor. Bu sistem, doktorlar için de uygulanabilir. Bölgeye atanan doktor kalıcı oluyor. Rotasyon sisteminin doktorlar için de uygulanması lazım."

  • ANKARA (A.A)

    VALİLER: ZORUNLU DEVAM ETSİN

    ERZURUM VALİSİ CELALETTİN GÜVENÇ: Bölgenin cazip kılınması için atılacak her türlü adımı herkes desteklemeli. Personelin çalıştırılması, buraların cazip hale getirilmesi için bütün kurum ve kuruluşların gerekli tedbirleri alması lazım.

    BİTLİS VALİSİ ASIM HACIMUSTAFAOĞLU: "Sağlık Bakanlığı, Zorunlu Hizmet Yasası kapsamında ilimize de hekimler atadı. Danıştay'ın bunu iptal etmesiyle uzman doktor olmayan ilçelerimizde sıkıntılar devam edecek.

    BİNGÖL VALİSİ VEHBİ AVUÇ: Sağlık konusunda bölgedeki ihtiyaç bitmiyor. Durdurma kararı bu konuda bizi de olumsuz etkileyebilir. Siirt Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile Şırnak Valisi Selahattin Aparı da kararın sıkıntılara neden olacağını belirttiler.

    ERZİNCAN VALİSİ ALİ GÜNGÖR: Özellikle devlet hastanelerinde uzman hekim açığı var. Örneğin şu an kardiyoloji uzmanımız yok. Tabii yürütmeyi durdurma konusu Danıştay'ın kararıdır. Bu konuda yorum yapamayız. Ancak sağlık personeli ihtiyacımız var.


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •  ANKET

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi