T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 15 ŞUBAT 2006 ÇARŞAMBA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Diyarbakır'da 'Apo' gösterisi

Terör örgütü elebaşısının Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin yıldönümü nedeniyle Demokratik Toplum Partisi (DTP) İl Başkanlığı önünde toplanan grup, Dağkapı Meydanı'na kadar yürüdü. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı yürüyüş sırasında terör örgütü elebaşı lehine sloganlar atan topluluğu polis sık sık megafonla uyardı. Dağkapı Meydanı'nda yapılan basın açıklamasının ardından dağılan grup, slogan atmaya devam edince, polis 2 kişiyi gözaltına aldı. Balıkçılarbaşı semtine doğru dağılan grup, trafik görevi yürüten 2 polis memurunu taşladı. Olayda yaralanan polis memurları Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Polis ile göstericiler arasında yaşanan kovalamaca ara sokaklarda devam ederken, göstericiler bu kez bir bankanın Balıkçılarbaşı şubesini taşladı. Camları kırılan banka şubesinde maddi hasar meydana geldi.

  • DİYARBAKIR


    İbo 'seviyorum' dedi beraat etti

    Sevgililer gününde mahkemeye çıkan İbrahim Tatlıses, Asena'yı (Onur Çakmak) tehdit iddiasıyla yargılandığı davada hakim karşısına çıktı. Hakimin "Asena'yı tehdit ettiğiniz doğru mu?" sorusuna Tatlıses, "Ben iddianamede anlatılan televizyon programına katıldığımda Asena ile ilgili bir tehditte bulunmadım' cevabını verdi. Hakimin "Ben bitti demeden bitmez demişsiniz" hatırlatması üzerine, ünlü sanatçı, "Onun bana karşı sevgisi bitebilir ama benim bitmediğini söyledim. Yoksa tehdit amacı gütmüyordum" dedi.

  • İSTANBUL


    Gökyüzünde 'evet'

    Pegasus Hava Yolları'nın Maltepe Belediyesi ile birlikte düzenlediği gökyüzünde kıyılan nikahla üç çift bulutların üzerinde dünyaevine girdi. 14 Şubat'ta evlenmek için Maltepe Belediyesi'ne başvuran çiftler arasından kurayla belirlenen 3 çift, hayallerini gökyüzünde evet diyerek gerçekleştirdi. Pegasus Havayolları'nın tarifeli uçağıyla saat 13.00'te İstanbul'dan havalanan uçakta, Ferhat Yurtseven ve Şennur Şahin, Sevim Yazıcı ve Adem Aygün ve Nazife Baysal ve Murat Karakuş çiftlerinin nikahını, Maltepe Belediyesi başkanı Fikri Köse kıydı. Çiftler evlilik cüzdanlarını uçağın pilotu Mete Batur'dan aldı.

  • OZAN KÖSE / İSTANBUL


    İlkokul öğrencisi öğretmeni bıçakladı

    Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde okuldan uzaklaştırılan bir ilköğretim öğrencisi, kendisini okula almayan nöbetçi öğretmeni bıçaklayarak yaraladı. Çorlu Mehmetçik İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi E.B. (14), devamsızlık nedeniyle "okuldan uzaklaştırılma'' cezası aldı. Cezasına rağmen okula gelen E.B, nöbetçi öğretmen İsmail Gül tarafından okula alınmadı. Olaya kızan E.B, nöbetçi öğretmeni belinden bıçakla yaraladı. Çorlu Özel Şifa Hastanesi'ne kaldırılan öğretmen Gül'ün sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

  • TEKİRDAĞ


    Vali Yavuzdemir'den Hınçal Uluç'a dava

    Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir, "Devleti Sıfırlayan Trabzon Valisi" başlıklı yazısında kişilik haklarının ihlal edildiği iddiasıyla, Sabah Gazetesi yazarı Hıncal Uluç ve gazete aleyhine 50 bin YTL'lik manevi tazminat davası açtı. Dava dilekçesinde Uluç'un, Trabzonsporlu futbolcu Fatih Tekke'nin aracının kurşunlanması olayıyla ilgili makalesinde, "...Devleti sıfırlayan Trabzon Valisi! Sonunda devleti bir mafya tetikçisi önünde diz çöktürdüler" şeklindeki ifadelerin, Trabzon'da devleti temsil görevini yüklenen Yavuzdemir'i kamuoyunda küçük düşürdüğü, halkın husumetine maruz bıraktığı iddia edildi.

  • ANKARA


    'Sivas'a önce tahliye sonra tutuklama

    Yeni Türk Ceza Kanunu (TCK) gereğince bir süre önce tahliye edilen Sivas olayları sanığı 3 kişi, haklarında çıkarılan müzekkere gereğince tekrar tutuklandı. Edinilen bilgiye göre, yeni TCK gereğince tahliye edilen ve M.Y, Y.K. ve Y.Z.E. isimli Sivas olayları sanığı 3 kişi hakkında mahkeme tarafından tekrar müzekkere çıkarıldı. Sivas Emniyet Müdürlüğü Terör Şube ekiplerince gözaltına alınan bu kişiler, dün gece çıkarıldıkları adli makamlarca tekrar tutuklanarak cezaevine konuldu.

  • SİVAS


    Markete bombalı tuzakta terör şüphesi

    İstanbul Valisi Muammer Güler,önceki akşam Bahçelievler'de bir markette meydana gelen patlamayla ilgili olarak, "Bayrampaşa'da internet kafedeki patlamaya benzer bir olay olduğuna ilişkin bir bilgi var elimizde" dedi. Bir gazetecinin "Her iki olaydaki patlayıcının cinsi aynı mı" şeklindeki sorusuna da Güler, "Ona benziyor" yanıtını verdi. Öte yandan İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, "Hem patlayıcının tam olarak cinsi, hem de kimler tarafından yapıldığı konusunda tetkikler devam ediyor" dedi. Aksu, "Patlamaların PKK tarafından mı gerçekleştirildiği" sorusu üzerine de, incelemelerin devam ettiğini söyledi. Bu arada yaralılardan Özgür Fındıkçı'nın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi. Olayda yaralanan diğer 7 kişinin ise tedavileri tamamlanarak hastanelerden taburcu edildikleri öğrenildi.

  • İSTANBUL


    Genelkurmay'dan izin yalanlaması

    Genelkurmay Başkanlığı, 22 general için soruşturma izni verildiği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, önceki günkü bir gazetede Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ün onayıyla bugüne kadar 22 general için soruşturma izni verildiğine dair haber yer aldığı belirtildi. Açıklamada, "Söz konusu haber abartılı olup, gerçeği yansıtmamaktadır" denildi.

  • ANKARA


    'Kani Yılmaz cinayeti PKK'nın işi değil'

    Sözde Kürdistan Demokratik Konfederalizmi Başkanı Murat Karayılan, Süleymaniye'de içinde bulunduğu araçta meydana gelen patlama sonucu hayatını kaybeden Kani Yılmaz ve Sabri Tori'nin ölümleriyle PKK'nın bir ilgisinin olmadığını savundu. Fırat Haber Ajansı'nda yeralan bilgiye göre, Karayılan, Yılmaz ve Tori'nin bir yıldır yanlarında besledikleri, kendi güvenliklerinden bir kişi tarafından vurulduklarını söyledi. Karayılan, olayın "çok karışık" bir iç çatışmadan kaynaklandığını savundu.

  • ANKARA (ANKA)


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •  ANKET

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi