T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 15 ŞUBAT 2006 ÇARŞAMBA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Beşiktaş'ta skandal

Siyah-beyazlı kulüpteki bilanço usülsüzlükleri ve üyelik karşılığı derneklere bağış yapmaya zorlananlar Habertürk kanalında masaya yatırıldı. Üyelik aidatlarının kulüp kasasından nasıl çıkarıldığı dile getirildi.

Beşiktaş Kulübü'nde büyük yolsuzluk iddiaları ortaya atıldı. Üye alımında ve bilançolarda yapılan usülsüzlükler, kulübe bedava üye yapılıp, derneklere bağış yapmaya zorlananlar, Habertürk'te yayınlanan Şeref Tribünü programında ortaya atıldı. Programın yapımcısı Tuğrul Yenidoğan, kongrelerde oy potansiyeli kazanmak için toplu üye alımlarıyla gerçekleştiğini söyledi. 14 bin 426 üyenin de 6000'inin son 5 yılda üye yapıldığını belirten Yenidoğan, toplam üye sayısının yüzde 41'inin Serdar Bilgili döneminde (yaklaşık 4 bin kişi) gerçekleştiğini, Yıldırım Demirören'in de kulübe 2 bin üye yaptığına dikkat çekti. İddiaya göre, Demirören döneminde de tıpkı Bilgili zamanındaki gibi üye kayıtlarının büyük çoğunluğu grupçular kontrolünde gerçekleşti. Yönetici Bülent Deriş'e bağlı Beşiktaş Dostları Derneği'nin kontrolünde yapılan üye 400'ün üzerinde. Aynı şekilde grupçu Levent Çifter'in kontrolünde yapılan üye sayısı da 400. Dernekler Komitesi Başkanı Güven Kulabaş'ın kontrolünde de yapılan üye sayısı 200. Eski amigo Veysel İlhan da kulübe 70 üye kaydettirdi. Bilgili'nin dostu Beşiktaş Dostları Derneği Başkanı Bülent Deriş, Demirören devrinde daha aktif hale geldi. Derneğin ikinci başkanı Osman Çobanoğlu, İnönü Stadı'ndaki locaların yiyecek, içecek hizmetlerini yürüttü. Fulya reklam anlaşmasındaki 1 milyon 100 bin dolardan 400 bin dolarlık 'komisyon' aldığı ileri sürüldü. İddialara göre, Deriş'in derneğinin kulübe yaptığı üyelerin giriş aidatları Divan Kurulu ve Denetleme Kurulları'ndan saklanır.

Üye kaydetmeye başlayan Deriş'in ilk 6 ayda aidat borcu 459 milyara ulaşır. Bu paralar denetime tabi tutulan faaliyetler raporlarında gizlenir. Daha sonra yeniden Seyit Ateş ve yönetim kurulunun 431 nolu hesaplarından Deriş'in hesabına aktarılır. Deriş, faaliyet raporuna sıfır borçla girer. Üye alımının ertesi günü, 1 Nisan 2005'de söz konusu paralar geldikleri hesaplara geri dönerler. Borç artarak devam eder. Aynı işlem her 3 aylık bilanço denetiminde tekrar tekrar uygulanır. Bülent Deriş'in kulüp muhasebesine 1 kuruş borcu gözükmez. 31 Mayıs 2005 tarihinde aynı miktarda girişler, 1 Haziran 2005 tarihinde aynı miktarda çıkışlar gerçekleştirilir. 30 Eylül 2005 ve 3 Ekim 2005 tarihinde de uygulanan taktik hep aynıdır. 2005 yılı kapatılırken 31 Aralık 2005 günü, bazı Beşiktaş Dostları derneği üyelerinin hesaplarından virman yapılmış gibi gösterilir.

Yönetim istifa!

Bağış karşılığı üye yapılan bir kişi iddiaları doğrularken, Fikret Orman, "Bu rezalettir. Yönetim gitmelidir" dedi.

Beşiktaş ile ilgili iddiaların ortaya atıldığı programa telefonla bağlanan bir kulüp üyesi, çarpıcı itiraflarda bulundu. İsmini açıklamayan üye, "Kulübe üye olma önerisi geldi. Param olmadığını söyledim ama önemsenmedi. Sonra üyeliğimin yapıldığı bildirildi. Beşiktaş Dostları Derneği'nden arandım ve derneğe 150 milyon ödemem istendi. Üyelik için para vermemiştim bunun yerine derneğe para ödeyecektim" dedi.

Programa bağlanan Beşiktaş Divan Kurulu Başkanı Şeref Nasır ve kongre üyeleri idiaları doğrulayan açıklamalarda bulundular. Stüdyo konuğu eski başkan adayı Fikret Orman da, "Yönetim istifa etmelidir. Bu inanılmayacak bir rezalettir" dedi. Dernekler Komitesi Başkanı Güven Kulabaş da programa bağlandı ve yapımcı Tuğrul Yenidoğan ile tartıştı. Yaptığı 200 üyenin aidatlarını kendisinin ödediğini söyledi.


Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi