|
T Ü R K İ Y E ' N İ N B İ R İ K İ M İ |
||
| G Ü N D E M | 19 ŞUBAT 2006 PAZAR | ||
|
|
Guantanamo işkencesi Berlin'de yankılandı
ÜÇ MÜSLÜMANIN HİKAYESİ
FANTEZİ YERİNE GERÇEK Festival Yönetmeni Dieter Kosslick, Guantanamo'daki Amerikan üssündeki tutuklulardan, İran'daki kadınların haklarına uzanan yelpazede, bu yıl festivalin oldukça politik ve gerçekçi temalara yoğunlaştığını dile getirerek, "Fanteziler, yerini gerçek insanların sorunlarına terk etti" dedi.
Başlarına gelmeyen kalmadı Guantanamo'dan serbest bırakılan Ruhal Ahmed ,Şefik Resul ve Asıf İkbal maruz kaldıkları kötü muameleyi ABD Başkanı Bush'a bir mektupla anlatmışlardı. Asıf İkbal, "Beni tek başıma bir odaya kapattılar. Aralıksız olarak yüksek volümde Eminem dinlettiler" diye ifade verirken, onunla birlikte serbest bırakılan Şefik Resul ve Asıf İkbal ise sorgulamalar esnasında zincirlendiklerini, zorla anal muayeneye maruz kaldıklarını ve ölümle tehdit edildiklerini açıklamışlardı. Bu ifadeler avukatlar tarafından hazırlanan ve ABD'li yetkililere verilecek raporda da yer aldı.
|
| ||||||||||||||
|
Ana Sayfa |
Gündem |
Politika |
Ekonomi |
Dünya |
Aktüel |
Spor |
Yazarlar Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın |
| Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi |