T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 19 ŞUBAT 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

İşi olmayan ona koşuyor

'Sosyal dönüşüm için yerel kalkınma programı' başlatan Beykoz Belediye Başkanı Ergül, iki yılda 2 bin 400 işsize iş buldu. Başkan Ergül, tekstil atölyelerinden ev hanımlarına parça başı iş dağıttırarak aile gelirine ciddi ek gelir katkısı yapacak

Murat
Palavar
Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül, ilçede yaptığı çalışmaları, 'Sosyal dönüşüm için yerel kalkınma programı' olarak tanımlıyor.

Başkan Muharrem Ergül, "Aktif İş Gücü Piyasası Oluşturma Projesi"ni başlatmadan önce, Almanya'nın Dortmund, Avusturya'nın Viyana Teknik Üniversiteleri ile Yıldız Teknik Üniversitesi'ndeki akademisyenlerden şehrin potansiyelini nasıl değerlendirebileceği, nasıl daha verimli hale getirebileceği yönünde görüş almış. Bu bilgileri değerlendirmek için, Beykoz Belediyesi bünyesinde bir 'insan kaynakları' birimi oluşturmuş Başkan Ergül. Önce ilçedeki işsizlerin profili çıkarılmış. İlçedeki işsizler, belediyenin insan kaynaklarına başvurup form doldurmuşlar, mesleklerinin ne olduğu ve ne tür bir iş aradıklarını yazmışlar. Böylece iş başvurusu yapan binlerce kişiden 2 bin 400'ü ilçedeki şirketlerde işe sokuldu. Gençlere yönelik turizme ara eleman yetiştirme kurslarını bitirenlere, otellerde iş bulundu.

ATÖLYELERDEN EVLERE İŞ

Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül'ün üzerinde çalıştığı bir diğer proje de evlerinde boş boş oturan kadınların işgücünü ekonomiye kazandırmak üzerine. İlçede yaşayan 18-45 yaş arası 150 kadın ve 18-30 yaş arası 100 gence, 'Füzyon' ve 'Cam boncuk' yapımı konularında mesleki atölye eğitimi verilecek. Evlerinde boş oturan hanımlar, mesleki eğitimden geçirilecek. Ayrıca ilçedeki tekstil atölyelerinden ev kadınlarına iş alınarak, ev ve ülke ekonomisine katkıda bulunmaları sağlanacak.

Ayrıca belediyede, Avrupa Birliği (AB) enetgrasyon ofisi kuruldu. İşsiz gençlerin eğitilmesi, kırsal bölgelerin geliştirilmesi ve katı atıkların değerlendirilmesi konusunda hazırlanan projeye AB fonlarından hibe kredisi almak için başvuru yapıldı.

Hizmette 'şok' modeli uyguluyor

Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül, hizmet anlayışında 'şok hizmet üretimi' modeli geliştirdiklerini söylüyor.

Bu modele göre 300 belediye çalışanı, halkın sorununu çözmek için 24 saat anlayışıyla görev yapıyor. İlçede başlatılan Kent Bilgi Sistemi çalışması sayesinde, Beykoz'daki tüm ev, arsa ve işyeri bilgileri, tek bir havuzda toplanarak teknolojik belediyecilik uygulamasına geçilecek. Beykoz'un gecekondu mahallelerindeki plansız yapılaşmadan kaynaklanan çarpıklığın düzenlenmesi amacıyla kentsel dönüşüm projesinin alt verileri hazırlandı. Önümüzdeki dönemde TOKİ, Büyükşehir Belediyesi ile toplu konut üretimi için çalışmalar yapılacak.

İlk kez su arıtma tesisi ve kolektör yapılıyor

Beykoz-Yalıköy arasındaki altyapı ve kanalizasyon sistemi tamamen yenileniyor.

  • Beykoz'da ilk kez su arıtma tesisi ve kolektör yapılıyor. İSKİ, ilçeye 3 yılda 400 milyon dolar yatırım yapacak. Tüm kanalizasyon yenilenecek.
  • Kavacık-Akbaba bağlantı yolunun imalatı devam ediyor.
  • On bir çeşmelere su vermek için çalışma yapılıyor. İmara uygun yol ve genişletme çalışmaları devam ediyor.
  • Çifte havuzlar Deresi ıslah projesi tamamlandı. Göksu Kolu'nun ıslah projesi yapıldı.
  • Beykoz'daki yapıların tamamı kayıt altına alındı. Hakkında yıkım kararı kesinleşen 110 bina yıkıldı.
  • Mahalle rehberi hazırlandı.
  • Merkez-Yalıköy yolu, Anadoluhisarı, Belediye önü meydan düzenlemesi yapıldı. Merkezi meydan düzenlemesi başlanıldı. Sırada Kanlıca, Paşabahçe ve Anadolu Kavağı meydanları bulunuyor.
  • Hayvan barınağının kapasitesi 3 kat artırılarak bine yükseltildi
  • Park ve yeşil alanlara bin 310 fidan ve 7 bin 500 mevsimlik çiçek dikildi.
  • Temizlik işleri özelleştirilildi. 172 cami, ibadet ve mezarlık, 58 okul, düzenli olarak temizleniyor. 19 semt pazarı, 150 cadde ve sokak, belli periyotlarla yıkanıyor.


  • Dayakçı polisten şikayetçi

    Baba katili, bu kez de annesini öldürdü

    Babası Mutahher Uray'ı 1993 yılında tabancayla vurarak öldüren A.K.U. (36), bu sefer 63 yaşındaki annesi Elzun Uray'ı, boğazını keserek öldürdü. 13 yıl önce alkolik olduğu gerekçesiyle babasını öldürüp hapse giren A.K.U., 2000'de şartlı salıverme yasasından faydalanıp tahliye oldu. A.K.U, bir süre önce annesinin kendisinden habersiz ikinci evliliğini yaptığını öğrenince çok sinirlendi. A.K.U, Kağithane Sanayi Mahallesi Kartal Sokak'taki evlerinde dün bu yüzden tartıştığı annesinin boğazını bıçakla keserek öldürdü, sonra da karakola giderek teslim oldu.

  • SALİH AYDIN


    Parayı geri getiren bankacı serbest

    Spor yazarı Can Bartu ile bir başka müşterinin hesabındaki 79 bin YTL'yi çektiği için gözaltına alınan banka memuru Filiz K., parayı geri verince serbest kaldı. Fortis Bankası'nın Şişli şubesinde iki müşterinin hesabından 79 bin YTL'nin çekildiğinin belirlenmesi üzerine soruşturma başlatılmış, iki mudinin paralarını kendi hesabına aktardığı belirlenen banka memuru Filiz K. gözaltına alınmıştı. Aldığı 79 bin YTL'yi harcamadığını söyleyen Filiz K., parayı bankaya teslim etti. Savcılığa sevk edilen Filiz K. serbest bırakıldı. Parası çekilen mudilerden spor yazarı Bartu'nun hesabından 46 bin YTL çekildiği belirtildi.


    'Sağlıklı gıda mutlu insan'

    Tuzla Belediyesi'nce hazırlanan "Sağlıklı gıda, mutlu insan" adlı gıda hijyeni konulu eğitim filmi, ilçedeki bütün okullarda gösteril-meye başladı. Çocukların sağlıklı gelişebilmeleri ve bilinçli tüketiciler olmaları için nelere dikkat etmeleri gerektiği eğitim filminde anlatılıyor. Filmde, gıda alırken, tüketirken ve saklarken dikkat edilmesi gereken hususlar yer alıyor. Film sonrası Tuzla Belediyesi veteriner hekimleri, öğrencilerin sorularını cevaplıyor. Belediye Başkanı Mehmet Demirci, gençlerin gıda hijyeni bahsinde eğitimlerine katkıda bulunmak için bu çalışmayı yaptıklarını söyledi.


    Ümraniye Sahil Park'ta cinayet

    Ümraniye Namık Kemal Mahallesi Nuri Kaktüs Sokak üzerindeki Sahil Park'a ihbar üzerine gelen polis cesedin sol yanağı, sağ ensesi ve boyun altına ateş edilerek öldürüldüğünü belirledi. Cesetten Aydın Durmuş adına düzenlenmiş kimlik çıktı. Olay yerinden geçerken cesedi gören bir kadın, bu kişinin yeğeni Sebahattin Eroğlu olduğunu söyledi. Eroğlu'nun, yasadışı örgüte üye olmaktan 1992'de tutuklandığı anlaşıldı. Polis, cinayetin örgüt içi infaz olduğunu düşünüyor.


    Engellinin Boğaz keyfi

    Darülaceze'de yaşamını sürdüren fiziksel engelli sakinler, uzun süredir yurdu etkisi altına alan kar yağışının etkisini kaybetmesinin ardından soluğu İstanbul Boğazı'nda aldı. Tekerlekli sandalyeye bağımlı yaşayan Darülaceze sakinleri, Üsküdar sahilindeki Paşalimanı Tesisleri'nde düzenlenen kahvaltı programına katıldı. Darülaceze yönetimi tarafından düzenlenen organizasyona katılan 40 fiziksel engelli kurum sakini, birkaç saatliğine de olsa İstanbul Boğazı'nın keyfini çıkardı.


    Çek basın fotoğraf sergisi

    Çek Cumhuriyeti'nde düzenlenen 'Çek Basın Fotoğrafı Yarışması'nda dereceye giren fotoğraflardan oluşan sergi, İFSAK Sergi Salonu'nda açıldı. Çek Cumhuriyeti'nin İstanbul Bşkonsolosluğu ve İFSAK işbirliğiyle düzenlenen ve 24 Mart'a kadar açık sergide, yarışmada dereceye giren ve sergilenmeye değer görülen 60 renkli ve siyah-beyaz fotoğraf yer alıyor.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •  ANKET

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi