T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 19 ŞUBAT 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

30 ayrı suç duyurusu

TBMM Ondokuz Mayıs Üniversitesi Araştırma Komisyonu, Ondokuz Mayıs Üniversitesi yöneticileri hakkında Salı günü 30 ayrı başlık altında suç duyurusunda bulunacak.

TBMM Ondokuz Mayıs Üniversitesi Araştırma Komisyonu'ndan rekor sayıda suç duyurusu çıktı. Komisyon, 4 aylık inceleme sonunda saptadığı 30 ayrı usülsüzlük ile ilgili Salı günü Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacak. Suç duyurusunda bulunulacak konular arasında ihale usulsüzlükleri, haksız ek ders ücreti ödemeleri, mevzuata aykırı kadrolaşma, araştırma fonu kaynaklarının amaç dışı kullanımı yer alıyor. Suç duyuruları özellikle Rektör Ferit Bernay, Genel Sekreter Nazım Alkan ve ihale komisyonu üyelerini ilgilendiriyor. Ayrıca İlahiyat Fakültesi Dekanı Osman Zümrüt hakkında "öğretim görevlilerini takip ettirme ve telefonlarını dinleme olayı" nedeniyle suç duyurusunda bulunulacak.

Komisyon 30 ayrı suç duyurusunun yanısıra Başbakanlığa ve Sayıştay'a da ihbar yazıları gönderecek. Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun inceleme yapması amacıyla gönderilen iki ihbar yazısında Kardiyoloji Merkezi'nin izinsiz olarak Çocuk Hastanesi'ne döndürülmesinde Devlet Planlama Teşkilatı'nın sorumluluğu ile OMÜ Vakfı ile üniversite arasındaki hukuka aykırı ilişkilerin incelenmesi isteniyor. Sayıştay'a giden altı ihbar içinde inşaat işleriyle, irtibat bürosuyla, temizlik sözleşmesinin feshiyle, et alım ihalesiyle ilgili yersiz ödemeler, mahkeme giderleri ve ilama bağlı borçlar, taşıt kullanım ve akaryakıt giderleri bulunuyor. İhbarlar arasında OMÜ'yü denetlemekle görevlendirilen Sayıştay Denetçisi Mustafa Şakir Başaran'ın durumu da yer alıyor. Komisyonun eline ulaşan belgelerde Başaran'ın şiir kitabının basımında üniversite çalışanlarının görev aldığı tespit edilmişti.

İşte usulsüz ve mevzuata aykırı işlemler

İşte cumhuriyet savcılığına yapılacak suç duyurularından birkaçı: l OMÜ Vakfı ile üniversite arasındaki mevzuata aykırı ilişkiler l Osman Zümrüt ile ilgili öğretim görevlilerini takip ettirme ve telefonlarını dinleme l Öğrenci harçlarından öğrencilere yönelik olmayan harcamalar yapılması l Usule uygun olmayan şekilde ek ders ücreti alınması l Öğretim görevlisi ve uzman kadrolarının mevzuata aykırı kullanılması l Et alım ihalesi ile ilgili usulsüzlükler l Kardiyoloji Merkezi inşaatının DPT'den gerekli yasal izinler alınmadan proje değişikliğine gidilerek çocuk hastanesine dönüştürülmesi l Araştırma fonu kaynaklarının usulüne uygun olarak ve eşitlik ilkesi gözetilerek kullanılmadığı l Yasadışı örgütlerle ilişkili bulunan öğrenci derneklerinin üniversite yönetimi tarafından ayrıcalıklı muameleye tabi tutulması l Öğretim üyesi atamalarında kamu hizmetinin gerektirmediği kişiye özel şartlar konulmak suretiyle bazı kimselere kişisel yarar sağlanıp bazı öğretim üyelerinin görevlerine yasalara aykırı son verilmesi l OMÜ'de bilimsel çalışmaların engellendiği, bazı bilimsel çalışma materyallerinin personel tarafından yok edildiği iddialarıyla ilgili tespitler l OMÜ'de görevinde başarılı personelin sadece kişisel nedenlerle sicillerinin olumsuz düzenlendiği iddialarıyla ilgili inceleme sonucundaki tespitler.

OMÜ'de 'sayın' polemiği

19 Mayıs Üniversitesi'ndeki yolsuzluk, üsülsüzlük ve kadrolaşma iddialarını araştırmak üzere kurulan Meclis Araştırma Komisyonu Başkanı AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, CHP'nin muhalefet şerhinde rektörden sözederken "Sayın" demesini, kendisi için ise bu ifadeyi kullanmamasını eleştirdi. CHP'nin hazırladığı muhalefet şerhinin üslubunu doğru bulmadığını vurgulayan Demir, "CHP'li üyelerden, muhalefet şerhinde, kendisi ve komisyonunun çalışma şekliyle ilgili eleştirileri, komisyon çalışmaları sırasında söylemelerini beklerdim. Tenakuzla karşı karşıyayız. Gerek muhteviyat, gerekse çalışma yöntemi konusunda şimdiye kadar bir eleştirileri olmadı" diye konuştu.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


 ANKET

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi