T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 19 ŞUBAT 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
CHP'li vekilden karikatür tepkisi

CHP Iğdır Milletvekili Yücel Artantaş, karikatür krizinden duyduğu üzüntüyü, Belçika Parlamentosu'na yazdığı mektupla dile getirdi. Artantaş , karikatürlerin Türkiye'de ve diğer İslam ülkelerinde üzüntüyle karşılandığını belirtti.

  • IĞDIR


    Özok 'efendiler' sözünden alındı

    Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok, Danıştay'ın dışarıda başörtüsü takan öğretmeni "kötü örnek" sayan kararına ilişkin Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarına tepki göstererek, "yargıçlara efendiler denilemez" dedi. Özok, "Danıştay kararını uygun bulmayabilirsiniz, ama bu size yürümekte olan bir davaya bakan yargıçlara, 'efendiler' diye başlayan suçlama olanağını vermez" diye konuştu.

  • ANKARA


    Bakan Akdağ'ın oğlu kaza geçirdi

    Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın oğlu Muhammed Akdağ'ın (19) kullandığı otomobil, Eskişehir yolu ODTÜ Kavşağı'nda, yolun kaygan olması nedeniyle sürücünün kontrolünden çıkarak, yol kenarındaki ağaca çarptı. Kazadan sonra Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan oğul Akdağ'ın, hastaneye geldiğinde bilincinin açık olduğu, bacağının kırıldığı ve vücudunun çeşitli yerlerinde ezikler bulunduğu kaydedildi. Bu arada Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile Devlet Bakanı Beşir Atalay, Muhammed Akdağ'ı ziyaret edip geçmiş olsun dileğinde bulundular.


    BOŞNAK KADINININ DRAMI

    3 bin 800 gazetecinin takip ettiği Berlin Film Festivali'nde Sırp ordusunun Boşnak kadınlarına yönelik düzenli tecavüzleri konu alan "Grbavica" adlı film de büyük ilgi görüyor. "Grbavica" bir annenin Sara adındaki 12 yaşındaki kızını gözü dönmüş Sırp askerlerden kurtarmak için verdiği mücadeleyi beyaz perdeye aktarıyor. Grbavica genç yönetmen Jasmila Zbanic'in "Bir Oraya Bir Buraya" (Nazad Naprijed) adlı filminden sonra ikinci çalışması.


    Kalbine bıçak dayayarak tedavi olmayı reddetti

    Ailesini sürekli rahatsız ettiği için polis tarafından erkek kardeşiyle birlikte Konya Numune Hastanesi'ne getirilen Sinan Sevgili, acil servis girişinde polislerin elinden kurtularak cebinden çıkardığı bıçağı kalbine dayadı. Tedavi olmak istemediğini söyleyen psikiyatri hastası, acil serviste yanına kimseyi yaklaştırmadı. Bir ara dalgınlığından yararlanan kardeşi üzerine atladı. Elindeki bıçak kardeşi ve polisler tarafından alınan Sevgili, etkisiz hale getirilip tedavi altına alındı.


    Otomobildeki sesi bomba zannettiler

    Adapazarı Serdivan Beldesi'nde bulunan bir akaryakıt istasyonunun otopark bölümüne park edilen ve sürücüsünün kimliği tespit edilemeyen 34 JKD 77 plakalı otomobilden ses geldiğini duyan görevliler polise bilgi verdi. Olay yerine gelerek inceleme yapan polis ekipleri araçtan ses geldiğini doğrulayarak, bomba imha uzmanı çağırdı. Aracın çevresinde önlem alınarak, kapı bölümündeki cam fünye ile patlatıldı. Araçta yapılan incelemede, duyulan sesin ise geri vitese bağlı uyarı sisteminden kaynaklandığı anlaşıldı.


    Hostese tokat attı karakolluk oldu

    Hannover'den İzmir'e hareket eden KK-142 sefer sayılı uçakta, servis dışı alkol talep ederek içen yolcu İ.G., içki ücreti olarak 2 avro talep edilmesine sinirlendi. Servis bedelini isteyen hostes Tuba Erol'u tokatlayan İ.G'nin, görevliler İnanç Yücebaş ve Engin Çoban'a da hakaret ettiği ileri sürüldü. Uçağın Adnan Menderes Havalimanı'na inişinin ardından, hostes ve görevliler İ.G'den şikayetçi oldu. Gözaltına alınan İ.G, sevk edildiği savcılık tarafından serbest bırakıldı.

  • İZMİR


    Ereğli belediye binası kurşunlandı

    Zonguldak'ın Ereğli İlçesi Belediye Başkanlığı binası kurşunlandı. Henüz kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce, silahla 6 kez ateş edilmesi sonucu belediye binasının yanı sıra önünde park halinde bulunan Fen İşleri Müdürlüğü'ne ait minibüsün camına kurşun isabet etti. Polis olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •  ANKET

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Dizi | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi