T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 19 ŞUBAT 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Allah'tan başka hiç kimseden korkmayız

Başbakan Erdoğan, Hamas liderinin Ankara'ya davetini eleştirenlere mesaj verdi: Tarihte Hint Yarımadası'na donanma göndermişsin. Şimdi de olur. Korkaklıklarını bize mal etmek isteyenler var. Ama bu iktidar Allah'tan başka kimseden korkmaz.

İsmail
Zelvi

Başbakan Tayyip Erdoğan, Hamas liderinin Ankara'ya davet edilmesini eleştirenlere Bursa'dan örtülü mesaj verdi. Osmanlı'nın Hint Yarımadası'na donanma gönderdiğini hatırlatan Erdoğan, "Şimdi de olur. Kendi korkaklıklarını bu iktidara mal etmek isteyenler var. Ama bu iktidar Allah'tan başka kimseden korkmaz" dedi.

Partisinin Orhangazi teşkilatının 2. olağan kongresine katılan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'yi eğitim, sağlık, adalet ve emniyet olmak üzere 4 temel taş üzerinde yükselttiklerini kaydederek, "3Y'' adını verdiği yolsuzluklarla mücadele, yoksullukla mücadele ve yasakla mücadele konusuna önem verdiklerini vurguladı. Okula gönderilmeyen 700 bin kız öğrenciden 175 bininin "Haydi Kızlar Okula'' kampanyasıyla okula başladığını söyledi. İlköğretim öğrencilerine bedava kitap dağıtıldığını hatırlatan Erdoğan, önümüzdeki yıldan itibaren de lise öğrencilerine bedava kitap verileceğini dile getirdi. Erdoğan, hortumculara giden kaynağın şimdi bu tür hizmetlere aktarıldığını vurguladı.

AK Parti iktidarı döneminde fona devredilen bir tane bile banka olmadığını belirten Erdoğan, "AK Parti iktidarı bu pislikleri temizliyor. Gerçekten dürüstseniz bu işi başarırsınız'' dedi. Seçimden sonraki 5 yılda milli gelirde 10 bin doları hedeflediklerini kaydeden Erdoğan, bunun gerçekleşmemesi için hiçbir neden olmadığını söyledi.

YA CEZALANDIRIN YA ÖDÜL VERİN

'Biz göreve gelmeden önce Türkiye'de neler vardı? Hafıza kayıtlarınızı samimiyetle gözden geçirin" diyen Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sandık yaklaşık 2 yıl sonra önünüze gelecek. Geldiğinde de bizden öncekileri nasıl siyasi mevta haline getirdiyseniz, sandık denilen o mezara gömdüyseniz, o zaman bizi de gönderirsiniz. Eğer o gün asgari ücretle aldığınızı bugün alamıyorsanız, daha gerilediyse veya aynı seviyede kaldıysa bize cezamızı verin. Ama yok, daha ileriye götürdüysek o zaman sandıkta vefanızı gösterin."

BUGÜN DE YAPABİLİRİZ

İsim vermeden Filistin'de seçimde çoğunluğu elde eden Hamas'ın liderinin Türkiye ziyaretine de gönderme yapan Erdoğan, ziyareti eleştirenlere mesaj verdi. Erdoğan, ''Başkaları yapıyor da biz niye yapamıyoruz? Tarihte bu olmuş. Buradan Hint Yarımadası'na donanma göndermişsin. Şimdi niye olmasın? Şimdi de olur. Ama bunu hazmedemeyenler var. Kendisine güvenemeyenler yok mu bu ülkede, var. Afedersiniz, kendi korkaklıklarını, kendi ürkekliklerini kalkıp bu iktidara mal etmek isteyenler yok mu bu ülkede, var. Önce onların haddini bilmesi lazım. Bu iktidar Allah'tan başka kimseden korkmaz. Bunu bilmeleri lazım. Bizim iki hesabımız var. Bir halka, iki hakka. Biz bu hesabı vermenin muhasebesini yapıyoruz" dedi.

  • BURSA

    KAPIKULE OLAYI OLMAMALIYDI

    Çabalarına rağmen zaman zaman hoşolmayan olaylar cereyan ettiğine de değinen Erdoğan, "Dizginler kaçmıyor mu, kaçıyor kardeşim. Şu anda bir Kapıkule olayını yaşadık. Şu anda yargı süreci devam ediyor. Bundan önce yaşananlar var. Devam ediyor. Neler var, neler... İsterdik ki insanımız ne yazık ki bu değerlerinden kayba uğramasın. Ama çok ciddi manada burada değer kaybına uğramışız. Bu ahlak değerlerine yeniden ulaşmamız lazım" dedi.

    MARKETE GİDİP FİYATLARA BAKIYORUM

    Enflasyonun düştüğünü de anlatan Erdoğan, "Zaman zaman marketlere giderim. Öyle davul zurnayla değil, yalnız giderim. Gerçek bir düşüş var. İşte Türkiye gerçeği bu" dedi.

    Hastamız yurt dışına gitmeyecek doktor buraya gelecek

    Sağlık alanında da yeni bir proje başlatacaklarını bildiren Erdoğan, bunu şöyle anlattı: ""SSK hastaneleri yüzde 100 dolulukla çalışıyordu. Devlet hastanelerinde doluluk yüzde 60 idi. İki kurum hastanesi birleşince biri boşluktan diğeri doluluktan kurtuldu. Otomatik balans ayarı yapıldı. Şimdi sağlık kentleri kuracağız. Yerli ve uluslararası yatırımcılara 1,5 milyon metre kare 2 milyon metrekare arazi vereceğiz. Yatırımı onlar yapacak. Yabancı doktorların Türkiye'ye hizmet vermesi için de yasal düzenleme yapacağız. Böylece hastamız yurtdışına tedavi için gitmeyecek. Doktoru Türkiye'ye getirip, hizmeti ayağa getireceğiz.''

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •  ANKET

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi