T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
E K O N O M İ 7 TEMMUZ 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Ömer Bolat: Siyasetteki tansiyon düşürülmeli

İstikrarın devam ettirilmesi gerektiğini kaydeden MÜSİAD Başkanı Bolat, "Siyasal iklimin yumuşaması çağrısında bulunuyoruz" dedi

Erhan
Seven
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Bolat ve beraberindeki heyeti kabul etti. MÜSİAD heyeti görüşmede Erdoğan'a, güçlü üretim ekonomisine geçiş programını sundu. Bir buçuk saate yakın süren görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalar yapan Bolat, Başbakan Erdoğan'ın sundukları rapor üzerinde 'çalışacağını' söylediğini belirtti. Ankara'da sürdürdükleri temaslar hakkında bilgi veren MÜSİAD Başkanı Bolat, bazı siyasi parti liderleriyle yaptıkları görüşmelerde siyasal gerilimlerin yumuşatılması çağrısında bulunduklarını belirterek, "Türkiye'nin siyasi istikrarını, koruması ve devam ettirmesi gereken bir dönemde siyasal gerilimlerin yumuşaması, siyasal iklimin yumuşaması konusunda çağrıda bulunuyoruz. Dialog ortamının gerekli olduğuna inanıyoruz" dedi.

Başbakan Erdoğan'la yaptıkları görüşmenin son derece yapıcı geçtiğini anlatan Bolat, ìTürkiye'de son iki aydır yaşanan dalgalanmalar sonrasında Türkiye'nin artık üretim, yatırım, istihdam üçgeninde kalkınmasını daha sağlıklı temeller üzerine oturtacağı tedbirlerin alınması gerektiğini vurguladık. Makro istikrarı mikro tedbirlerle desteklemek gerekiyor" diye konuştu.

Gazetecilerin, Cumhurbaşkanlığı tartışmalarıyla ilgili hatırlatmalarına değinen Bolat, "Sayın Başbakan'ın, bu konuda sivil toplum örgütleriyle istişarede bulunacağız yaklaşımının tansiyonu düşürdüğüne inanıyoruz. Bu tutumun devam etmesini istediğimizi ve bir sivil toplum örgütü olarak istişareye açık olduğumuzu ifade ettik" dedi. Bolat, alınması gereken mikro tedbirleri, "yatırım indiriminin öz kaynak kullanılarak yapılan imalat sanayi için yeniden başlatılması, istihdam vergisinin düşürülmesi, enerji yükünün hafifletilmesi, 50'nin üzerinde çalışanı bulunan işyerlerindeki 6 adet zorunlu istihdam sınırının 100 çalışana çıkarılması, ihracata yönelik fuar, marka mağaza destekleri, bürokratik formalitelerin hafifletilmesi" şeklinde sıraladı.

Kurdaki artış yararlı

MÜSİAD Heyeti, Başkanı Ömer Bolat ve beraberindeki heyet Başbakan Erdoğan'ın yanısıra TMBB Başkanı Bülent Arınç, Devlet Bakanı Ali Babacan ve Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'i de ziyaret etti. Bakan Tüzmen kabulde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ihracattan başka çıkışı olmadığını belirterek, son 2,5-3 ayın kurun dış ticaret üzerindeki etkisini gösterdiğini söyledi.Ömer Bolat ise kurdaki son artışların hayırlı olduğunu düşündüklerini, doların eski seviyesinde kalması durumunda cari açığın çok daha yüksek olacağını ve ekonominin yıl sonunda çok daha ciddi bir riske maruz kalacağını söyledi.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


   İş'in Sırrı

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi