T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 7 TEMMUZ 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

'Zico iyidir'

Dünya çapında isimlerle haftalarca görüştükten sonra Avrupa kariyeri olmayan Zico'ya imza attıran F.Bahçe, taraftar tepkisini karşı ataklarla yatıştırmaya uğraşıyor.

Scolari, Parreira, Capello gibi isimleri gündemine alıp görüşmelerde bulunduktan sonra sürpriz bir şekilde Zico ile anlaşan F.Bahçe'de taraftarların bu transfere yönelik tepkisi ve oluşan olumsuz hava, yönetimi harekete geçirdi. Aziz Yıldırım yönetimi, ortamı değiştirmek üzere bir kampanya başlatırken, özellikle internet sitelerindeki olumsuz mesajlar ve kulübe gelen tepki telefonları can sıkıyor. F.Bahçe başlattığı karşı atakta özellikle kulübün resmi yayın organlarını kullanırken, Yıldırım'a yakınlığıyla bilinen yazarlar da leyhte yazılarla taraftarı etkilemeye çalışıyor.

'EN DOĞRU TERCİH'

F.Bahçe Televizyonu ve kulübün resmi internet sitesinde Zico'nun önemli bir teknik adam olduğu yönünde yayınlar yapılırken, Alaattin Metin, Can Bartu ve Vedat Bayram gibi yazarlar, Brezilyalı hoca lehine kaleme aldıkları yorumlarla F.Bahçe'nin doğru tercih yaptığı görüşünü dile getirdi. Sarı-lacivertli yöneticiler, Avrupa kariyeri bulunmamasının Zico'nun F.Bahçe'de başarılı olamayacağı anlamına gelmeyeceğini söylerken hücum futboluna yatkınlığı, heyecanı ve futbol bilgisiyle 100. yıl için ideal bir hoca olduğunu ısrarla belirtiyor.

O DA FARKINDA

Zico da yaptığı açıklamalarda, önemli olanın saha sonuçları olduğunu belirterek, bir anlamda önyargılar yerine, ortaya koyacağı somut şeylerle değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Öte yandan, F.Bahçe'nin teklifini kabul etmeyen Carlos Alberto Parreira'nın geleceğine ilişkin belirsizlik sürüyor. Brezilya Milli Takımı'yla yaşadığı başarısızlık yüzünden ağır eleştirilere uğrayan tecrübeli hoca, göreve devam edip etmeyeceği konusunda henüz net bir kararı olmadığını dile getirdi. n Mahmut DİKMEN

Ne yapacağımı merak edenler geçmişe baksın

Zico, dün attığı imzayla resmen F.Bahçe'nin yeni teknik direktörü olarak göreve başladı. Brezilyalı hoca imza töreninden sonra yaptığı açıklamada, "Böyle önemli bir yılında F.Bahçe Kulübü'nün bana kapılarını açması ve beni bu şekilde onurlandırmasıyla büyük heyecan duyuyorum" dedi.

Büyük bir sorumluluk üstleneceğinin farkında olduğunu kaydeden Zico, şöyle devam etti: "Futbol hayatım boyunca, İtalya, Japonya ve Brezilya'da yaptığım bütün çalışmalarımda devamlı mücadele ve savaş vardı. Bunu burada da yapacağımı size kanıtlamaktır için daha önceki yaptığım herşey göstergemdir."

İlk günden futbolculara sorumluluk yükledi

Fenerbahçe'nin yeni hocası Zico, dün 2 yıllık sözleşme imzaladıktan sonra Samandıra Tesisleri'ni gezdi ve futbolcularla tanıştı. Brezilyalı çalıştırıcı, bugün saat 10.00'da İnegölspor ile oynanacak hazırlık maçında yeni takımını oyununu izleme şansını bulacak.

Tesisleri çok beğendiğini söyleyen Zico, futbolcularla yaptığı görüşmede şunları söyledi: "Size bütün tecrübelerimi aktaracağım. Ama başarıyı siz sağlayacaksınız. Bu büyük kulübü 100. yılında hak ettiği yere hep birlikte taşıyacağız. Herkes sorumluluğunu bilsin."

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi