T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
E K O N O M İ 20 TEMMUZ 2006 PERŞEMBE
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Adıyaman mucizesi

Adıyamanlı işadamları, Mayıs'ta açılışı yapılan 33 fabrikadan sonra, 300 milyon dolarlık yatırımla 33 fabrika daha kuruyor. Değişik sektörlerde faaliyet gösterecek yeni tesislerde 6 bin kişi istihdam edilecek

Yatırımların son hızla devam ettiği Adıyaman'da, 300 milyon dolarlık yatırımla kurulan 33 fabrika, toplu bir törenle Kasım ayında hizmete girecek. Teşvik Yasası'nı en iyi uygulayan iller arasında yer alan Adıyaman'da yatırım atağı devam ediyor. Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi (AOSB), bu yıl Mayıs ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 33 tesisi açmasının ardından ikinci toplu açılış törenine hazırlanıyor. İstanbul, İzmir ve Ankara'dan büyük sanayicilerin de yatırım yaptığı, başta tekstil olmak üzere gıda ve mobilya sektöründe faaliyet gösterecek 33 yeni fabrika ile 6 bin kişiye istihdam sağlanacak.

Mayıs ayında açılan 33 fabrikanın yatırım toplamının 400 milyon dolar olduğunu bildiren Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Zafer Ersoy,, "33 yeni fabrikanın yatırım toplamı da 300 milyon dolar. Adıyaman OSB'de şu anda 6 bin kişi çalışıyor. Yeni fabrikalar devreye girdiğinde 5-6 bin istihdam daha yaratılacak" dedi. Ersoy, Kasım ayında yapılması planlanan açılışı Başbakan Erdoğan'ın yapması için resmi davette bulunacaklarını bildirdi.

BİZ İŞ VERMEZSEK ŞEYTANLAR VERECEK

Adıyaman'da ardarda yatırım yapılmasının tesadüf olmadığına işaret eden Ersoy, 10 yıl önce yol haritalarını çizdiklerini, İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük illerin sanayi odaları meclis toplantısına katılarak birebir yatırıma davet ettiğini anlattı. Ersoy, şöyle devam etti: "Biz namuslu iş adamları olarak işsizlere iş vermek zorundayız. Yoksa, 'şeytanlar' iş verecek. Terörün panzehiri, ekonomik kalkınmadır. Bunun için de yatırım ve üretim şart" Adıyaman'da işsizlik oranının yüzde 27.5 civarında olduğuna dikkat çeken Ersoy, yeni yatırımlar sayesinde bunun 5-6 puan düşeceğini vurguladı.

ORTADOĞU'NUN PARİS'İ OLACAĞIZ

Adıyaman'ın GAP'ın üretim üssü olma yolunda ilerlediğini söyleyen Ersoy, tekstilde Ortadoğu'nun moda merkezi olmayı hedeflediklerini söyledi. Ersoy, şöyle devam etti: "Nasıl Avrupa'nın moda merkezi Paris ve İtalya ise Adıyaman da Ortadoğu'nun Paris'i olacak. Firmalar, Ortadoğu pazarını da hedeflemeli. Burada, 200 milyar dolarlık pasta var. Bu büyük fırsatı değerlendirmeliyiz." İhracatçı firmaları da bölgelerine davet eden Ersoy, "Çin'e gitmelerine gerek yok. Adıyaman, Türkiye'nin Çin'i" diye konuştu.

  • GAZİANTEP (A.A)

    Bölgenin cazibe merkezi olduk

    Adıyaman'daki yatırım hamlesinden milletvekilleri de memnuniyet duydu. AK Parti Adıyaman Milletvekillerinden Hüsrev Kutlu, Teşvik Yasası'nın getirdiği olumlu tarafları anlatırken, "Adıyaman'da terör yok. Güvenlik sıkıntısı yok. Kış şartları diğer iller gibi ağır değil. Bay bayan işçi sıkıntımız yok. İşte bu olanaklar, Adıyaman'ı bir cazibe merkezi haline dönüştürüyor. İster Adıyamanlı olsun, İster Bursalı İstanbullu olsun bütün işadamlarımızı Adıyaman'a yatırıma davet ediyoruz" dedi.

  • HABER MERKEZİ

    Kanatlı bir kuş gibi havalanıyoruz

    AK Parti Adıyaman Milletvekili Mahmut Göksu ise Adıyaman'ı kanatlanan bir kuşa benzetti. Adıyaman'ın yanı sıra ilçelerdeki gelişmelere de dikkat çeken Göksu, "Adıyaman alanında bir ilki gerçekleştiriyor. Artık sadece gövde değil, kanatlarıyla birlikte havalanıyor" dedi. Adıyaman'ın bu hale gelmesi için değişik illerdeki yatırımcılarla temasların gerçekleştirildiğini belirten Göksu, sadece geçen ay 100'e yakın işadamının ili ziyaret ettiğini anlattı.

  • HABER MERKEZİ

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •    İş'in Sırrı

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi