T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 20 TEMMUZ 2006 PERŞEMBE
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

'Samimi olun' çağrısı

Başbakan Erdoğan, Lefkoşa'dan hem Rumlara hem de AB ülkelerine çağrıda bulundu. Erdoğan, "Biz samimiyetle üzerimize düşenleri yaptık. Sıra sizlerde. Samimi adımlarınızı atın. İzolasyonlar kalksın" dedi

Erhan
Seven
LEFKOŞE
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 6 bakanla Kıbrıs Barış Harekatı'nın 32'nci yıldönümü kutlamaları için KKTC'ye çıkarma yaptı. Daha önce hep günü birlik olarak KKTC'ye giden Erdoğan'ın 3 günlük gezisine 6 bakanın yanısıra çok sayıda milletvekili, Meclis KKTC Dostluk Grubu'nun AK Parti, CHP ve ANAP'lı üyeleri, AB Uyum Komisyonu Başkanı, Dışilişkiler Komisyonu Başkanı katıldı. 20 Temmuz törenleri için 1 gün öncesinden yavru vatana gelen Erdoğan, AB'ye ve Rum kesimine önemli mesajlar verdi. Rum kesimini samimi olmaya çağıran Erdoğan "Biz üzerimize düşeni fazlasıyla yapıyoruz siz de samimi adımlarınızı atın" dedi.

Başbakan Erdoğan ile KKTC Başbakanı Soyer, Ercan Havaalanı'nda ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, 20 Temmuz'un Kıbrıs Türkü'nün verdiği mücadelenin önemli bir günü olduğunu belirterek, "Adada iki tarafın eşitliğine dayalı ortaklık temeline adil kalıcı bir çözüm istiyoruz. Çözüm isteyen samimi olan hep Türk tarafı oldu. Türkiye ve Kıbrıs Türk'ü üzerine düşeni yerine getirmiştir. Öncelikli hedefimiz uygulanan kısıtlamanın kaldırılmasıdır. Bu konuyu takip etmekte kararlıyız. Kimse bizden bu konuda taviz beklemesin" dedi.

TARİHİ SORUMLULUĞUMUZ

Erdoğan, Kıbrıs Türkü'nün huzur ve güvenliğe kavuşması ve refah düzeyinin artmasının hükümetin öncelikleri arasında olduğunu belirterek, "Türkiye bundan önce de olduğu gibi sonra da Kıbrıs Türk'üne yardımcı olmayı sürdürecektir. Bu tarihi sorumluluğu yerine getirecektir. Bundan asla vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu.

ANNAN DEVREYE GİREBİLİR

Erdoğan- Talat görüşmesinde BM Genel Sekreteri Annan'ın Kıbrıs Özel Temsilcisi İbrahim Gambari'nin geçtiğimiz hafta adaya yaptığı ziyaret geniş bir şekilde ele alındı. Talat Gambari'nin sorunun çözülmesi için Annan'ın tekrar devreye gireceğini söylediğini ve ve hazırlanacak rapora olumlu yaklaştığını aktardı.

  • LEFKOŞA

    Yeni bir süreç başlayacak

    Kıbrıs'ta artık yeni bir sürecin başlayacağına işaret eden Başbakan Erdoğan, Kıbrıs Türkü için yıllardır uygulanan izolasyonların kaldırılması ve siyasi eşitliğin sağlanması gerektiğini söyledi. Erdoğan, "Adanın barışa, saygıya dayalı bir atmosfere kavuşmasını istiyoruz" dedi. Erdoğan, bir saat gecikmeyle 12.40'da indiği Ercan Havaalanı'nda davul zurna ekibinin çaldığı 'Ölürüm Türkiyem' türküsü eşliğinde, KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer, Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Hasan Memişoğlu, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Tevfik Özkılıç ve Türkiye'nin 'fotr şapkalı' Büyükelçisi Aydan Karahan tarafından karşılandı.

    Denktaş'la samimi sohbet

    Erdoğan-Denktaş görüşmesi samimi bir havada geçti. Erdoğan'ın Denktaş'a "Kıbrısla ilgili olarak endişelenecek bir şey yok. Endişenizi bir kenara bırakın. Kıbrıs'taki davamızdan vazgeçmeyeceğiz. Bundan emin olabilirsiniz" dediği öğrenildi. Erdoğan, Gazi Magusa'da da Namık Kemal'in sürgünde bulunduğu zindanı ziyaret etti.

    Başörtüsü ile KKTC köşkünde

    Kamusal alan gerekçesiyle Çankaya Köşkü'ne davet edilmeyen başörtülü bakan eşleri Talat'ın daveti üzerine Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na gitti. Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Abdullatif Şener'in eşi Berrin Şener, Devlet Bakanı Ali Babacan'ın eşi Zeynep Babacan KKTC Sarayı'nda akşam yemeğine katıldı.


  • KKTC'ye desteğimiz artarak hep sürecek

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi