|

11 Şubat ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte MEB ehliyet takvimi

11 Şubat ehliyet sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 11 Şubat saat 14.00'da düzenlenen ehliyet sınavı sonuçları, sürücü adayları tarafından heyecanla bekleniyor. MEB'in ehliyet takvimini ve sonuçların ne zaman açıklanacağını haberimizden görebilirsiniz.

Yeni Şafak
23:19 - 20/02/2017 Pazartesi
Güncelleme: 00:07 - 21/02/2017 Salı
Diğer
11 Şubat ehliyet sınav sonuçları
11 Şubat ehliyet sınav sonuçları

11 Şubat ehliyet sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte bu sorunun yanıtını haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kapsamında 2017 yılın ilk ehliyet sınavı için sonuçlar bekleniyor. Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursiyerleri Sınavı (MTSKS-1) sonuçları, MEB'in yayımladığı takvime göre 23 Şubat Perşembe günü açıklanacak. İşte Ehliyet sınavları ile ilgili tüm detaylar.


için tıkla (Açıklandığında bu adresten öğrenilebilecek)



-SINAV SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ -

Sınavını bitiren kursiyer, sınav sonucunu salon girişinde bulunan bilgisayardan ya da http://esinav.meb.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numarasını girerek öğrenebilir. Ayrıca kursiyerin bağlı bulunduğu özel MTSK müdürlükleri, Özel MTSK Modülü'nden sınava giren kursiyerlerin sonuç listesini alarak kursiyerlere tebliğ edecektir. Bu kılavuzda yer almayan hususlarda Millî Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği ile Millî Eğitim Bakanlığı Merkezî Sistem Sınav Yönergesi hükümleri geçerlidir.



2017 YILINDA YAPILACAK SINAV TARİHLERİ

2017/MTSKS-1 11 ŞUBAT 2017(saat 14.00)


2017/MTSKS-2 20 MAYIS 2017 (saat 14.00)


2017/MTSKS-3 29 TEMMUZ 2017( saat 14.00)


2017/MTSKS-4 07 EKİM 2017 (saat 14.00)


2017/MTSKS-5 23 ARALIK 2017(saat 14.00)







STAJYER EHLİYET NASIL İŞLEYECEK?

Stajyer ehliyet almaya hak kazanan sürücü adayları, 2 yıl süre ile geçerli olacak kanunda belirtilen yasaklamalar çiğnenmediği takdirde 2 yıl dolduktan sonra trafik tescile müracaat edip hiçbir ücret ödemeden normal ehliyet alabilecek. 2 yıllık süre içinde 5 kez kırmızı ışık kuralını ihlal eden, 5 kez hız sınırlarını aşan, alkollü ve uyuşturucu madde alarak araç kullanan, asli kusurlu olarak ölümlü veya yaralanmalı trafik kazasına neden olan ve 75 ceza puanını dolduran sürücülerin sürücü belgeleri ise geri alınarak iptal edilecek. Bu kişiler yeniden sürücü kursuna giderek sınava girmek durumunda kalacak. 2 yıl süreyle bu tür suçları işlemeyenlere 1 yıl içinde başvurmaları halinde sürücü belgesi verilecek.



EHLİYET ALMAK İÇİN GEREKLİ OLANLAR -

Sürücü belgesi almak isteyen ve gerekli belgeleri tamamlayan kursiyerler, özel motorlu taşıt sürücüleri kursu müdürlüklerine kayıt yaptıracaktır. Kayıt şartları aşağıda belirtilmiştir.



a. A1, A2, F ve H sınıfı sürücü kursları için 17 (on yedi) yaşını bitirmiş olmak.


b. B ve G sınıfları için 18 (on sekiz) yaşını bitirmiş olmak.


c. C, D ve E sınıfları için 22 (yirmi iki) yaşını bitirmiş olmak. ( Üniversitelerin sürücü eğitimi veren yüksekokul ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin askerî ihtisas görevleri için subay ve astsubay sınıf okullarında ve uzman Jandarma okullarında açılan sürücü eğitimi kurslarından mezun olanlarda bu şart aranmaz.)


ç. A1, A2, B, C, D, E, F, G ve H sınıfı için en az ilkokul düzeyinde eğitim almışolmak.


d. Pratisyen tabip veya uzman tabip tarafından verilen "sürücü olur" sağlık raporualmış olmak.


e. "Sabıka kaydının olmadığına dair" dilekçeyi kurs müdürlüğüne vermek.


f. Sürücü belgesi süresiz olarak geri alınmamış olmak.


g. Son 6 (altı) ay içinde cepheden çekilmiş 1 (bir) adet vesikalık fotoğrafını Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.


ğ. Nüfus cüzdanı fotokopisini Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.



-SINAVIN GEÇERSİZ SAYILDIĞI DURUMLAR


a. Başvuru şartlarını taşımadığı hâlde kursiyerin sınava girmesi,


b. Geçerli kimlik belgesinin ve onaylı sınav giriş belgesinin ibraz edilmemesi,


c. e-Sınav ekranındaki fotoğraf ve bilgilerle nüfus cüzdanındaki veya sınava giriş belgesindeki bilgilerde uyuşmazlık olması,


ç. Herhangi bir kursiyerden ya da dokümandan kursiyerin kopya çektiği salon görevlilerince tespit edilmesi


d. Kursiyerin yerine başkasının sınava girmesi


e. Sistemden hatalı fotoğraf yüklenmesi (sistem / nüfus cüzdanına uygun olmayan),


f. Üzerlerinde kullanımı doktor raporu ile belirlenen hasta veya engellilere ait cihazlar(işitme cihazı, insülin pompası, şeker ölçüm cihazı ve benzeri) hariç, çanta, cep telefonu, telsiz, radyo, saat, bilgisayar, kamera ve benzeri iletişim araçları ile depolama kayıt ve veri aktarma cihazları, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve benzeri eşyalar ile her türlü elektronik ve/veya mekanik cihazlar, databank sözlük, hesap makinesi, kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanlar, pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar, ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneleri kursiyerin yanında bulundurması,


g. e-Sınav uygulama cihazlarına ve merkez demirbaşlarına zarar verilmesi,


ğ. Sınav komisyon görevlilerinin veya salon görevlilerinin, hazırladığı raporlarda/tutanaklarda veya sınav uygulamasında kaydedilen kamera görüntülerinde, kursiyerin Yönergede belirtilen sınav kurallarını ihlal ettiğinin belirlenmesi. Salon görevlileri kopya çektiğini tespit ettiği kursiyerlerle ilgili durumu açıklayıcı tutanak hazırlayarak sınav evrakı ile birlikte ÖDSGM'ye göndereceklerdir. Sınava katılan kursiyerler, 09/12/2016 tarih 29913 RG yayımlanan 02/12/2016 tarih ve 6764 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat Ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun hükümlerine tabiidir ve bu kanun çerçevesinde işlem yapılacaktır.



-SINAV DEĞERLENDİRMESİ


e-Sınav yazılımı kursiyer sorulan soruları, sorulara verdiği cevapları, doğru ve yanlış cevap sayılarını veri tabanı sisteminde saklar. Kursiyerlerin sorulara verdikleri doğru cevap sayıları tespit edilir, yanlış cevaplar dikkate alınmaz. Tespit edilen doğru cevap sayıları dikkate alınarak 100 puan üzerinden hesaplama yapılır. Teorik derslerin tamamı için bir sınav yapılarak tek notla 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Sınavda 70 ve üzeri puan alan kursiyerler başarılı sayılır. e-Sınavda her soru puan olarak eşit ağırlığa sahiptir. Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun komisyon kararı ile belirlenmesi sonucunda soru/sorular iptal edilmez, doğru şık/şıklar dikkate alınmak suretiyle bu soru/sorular değerlendirmeye dâhil edilir. Değerlendirme sırasında Merkez Sınav Kurulu kararı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılır.



-SINAV İTİRAZLARI


a. İtirazlar, soru ve cevap anahtarlarının http://www.meb.gov.tr ve http://www.odsgm.gov.tr internet adreslerinden yayımlanmasından itibaren 5(beş) takvim günü, sonuçların aynı internet adresinde yayımlanmasından itibaren de 5 (beş) takvim günü içinde dilekçeyle ÖDSGM'ye yapılacaktır.


b. Kursiyerler, sınav sorularına, sınav sonuçlarına ve sınav uygulamasına ilişkin itiraz başvurularını, T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. ve Türkiye Halk Bankası A.Ş. şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilât Programı" aracılığı ile 20 TL (Yirmi TL KDV Dâhil) itiraz ücreti yatırarak, alınan banka dekont/ATM işlem fişi ve sınav adının teorik olduğu dilekçe ile birlikte yapacaklardır.


c. Sınav ücretini yatırıp sınav başvurusu onaylanmayan ya da yanlış yatırılan ücretlere dair kursiyerlere ücret iadesi yapılacaktır. Başvurusu/sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan, kursiyerlerin bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmayacaktır.


ç. Sınavlarda yanlış yatırılan ücretlerin iadeleri sınavın tamamlanmasından yaklaşık 4 hafta sonra tek yanlı olarak döner sermaye işletmesi tarafından herhangi bir başvuru talep etmeksizin yapılacaktır. Ücretlerin hangi bankaya yatırıldığına bakılmaksızın yalnızca Ziraat Bankası sistemleri aracılığı ile merkezi ödeme ekranlarından “MEB İade Bedeli" altında TC kimlik no ile sorgulama yaptırılarak iade edilecektir. Adaylara kısa mesaj ile bilgilendirme yapılacaktır bu nedenle başvuru sırasında geçerli bir GSM(cep) telefon numarası girilmesi zorunludur.


d. Faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.


e. İtirazların cevaplanmasında ÖDSGM genel evrak kayıt tarihi dikkate alınacaktır.


f. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile kursiyerin T.C. kimlik numarası belirtilmeyen, banka dekont/ATM işlem fişi eklenmemiş, imza ve adresleri olmayan dilekçeler dikkate alınmayacaktır.



11 Şubat ehliyet sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 11 Şubat saat 14.00'da düzenlenen ehliyet sınavı sonuçları, sürücü adayları tarafından heyecanla bekleniyor. MEB'in ehliyet takvimini ve sonuçların ne zaman açıklanacağını haberimizden görebilirsiniz.

#Ehliyet sınavı
#11 Şubat 2017 ehliyet sınavı sonuçları
#MEB
#MTSKS
7 yıl önce
default-profile-img