|

Kopan parmağımı elime alıp çatıştım

15 Temmuz gecesi, darbecilerle çatışmaya giren ve hastanede ‘öldü’ sanılan Piyade Albay Davut Ala, o geceyi şöyle anlattı: “Hiçbir acı hissetmedim, hatta parmağımı avucumun içine alıp öyle çatışarak gittim. Karaciğerimden de vurulunca şehit olacağımı düşünerek akrabamı aradım. Çocuklarım önce Allah’a, sonra da sana emanet dedim.”

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/11/2016 Perşembe
Güncelleme: 23:00 - 23/11/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimini araştıran Meclis Araştırma Komisyonu Kartaltepe Kışlası Komutanı Piyade Albay Davut Ala'yı dinledi. 15 Temmuz günü vücuduna 7 kurşun isabet etmesi sonucu gazi olan Albay Ala, darbe girişimi sırasında yaşadıklarını aktardı.



İKAZLAR HAZIRLIKTI


O gece 66. Mekanize Piyade Tugay Topçu Kışlası'nda olaya iştirak ettiğini kaydeden Ala, “15 Temmuz'da cep telefonlarımıza bağlı olduğumuz kolordudan saat 17.04 gibi bir mesaj geldi. Mesajda şu ifadeler yer alıyordu; '15-16-17 Temmuz 2016 Taksim, Ayasofya, Sultanahmet, tarihi ve turistik yerler, Metro, Marmaray, vapur seferleri, kalabalık bölgeler, Gaziosmanpaşa, Sultangazi, Sancaktepe, Fatih, Kartal, Kağıthane eylem ikazı.' Neredeyse İstanbul'un her yeri eylem ikazı haline dönüştü. Bu alışılmış bir eylem ikazı değildi. Bir hazırlık süreci olduğu buradan belli” diye konuştu.



DARBE HABERİNE GÜLDÜK


Piyade Albay Davut Ala kışladan ayrılıp, lojmanlara gittiği sırada Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne refakatçi olarak gönderdikleri Yusuf astsubayın kendisini aradığını ve darbe yapıldığı haberini verdiğini söyledi. Buna inanamadıklarını ve gülmeye başladığını belirten Ala, “Arkadaşımızı psikiyatri bölümüne refakatçi olarak göndermiştik ve hatta 'Psikiyatri bölümüne gitti. Orada kafayı yedi' diye düşündük” dedi.





2 SENE SONRA SİZİ ASACAĞIZ DEDİLER


Haberin ciddiyetini anladıktan sonra evden kışlaya giderek, silah kuşandıklarını anlatan Ala, şöyle devam etti: “Top Kule Kışlasına gittik. Hayatımda bir kışlaya dört helikopterin indiğini hiç görmedim. Ama o gün orada dört helikopter gördüm. Birisi de Yunanistan'a kaçan helikopterlerden birisiydi. Daha sonra bir helikopter futbol sahasına indi. Kanal D ve CNN Türk'e baskına gidip orada yaralanan FETÖ'cü subayları taşıyan helikoptermiş. Arka kapıyı açınca 2 yaralı yüzbaşı subay sedyede yatıyor. 'Yazıklar olsun size. Yaptığınız vatanı bölmekten başka bir şey değil' dedim. Onlar da 'Siz göreceksiniz 2 sene sonra sizi yargılayacağız, asacağız' dediler. Bunları enterne edip yüzbaşıya teslim ettim”



TÜRK ASKERİ DEĞİLLERDİ


"Daha önce o kışlada görmediğim, açıkçası Silahlı Kuvvetlerde de görmediğim askeri üniformalı ama saçı ve sakalı farklı 2 kişi gördüm. Rütbelerini falan göremedim. Bunlara ben üç defa teslim olun diye bağırdım. O sırada ilk mermiyi bize sıktılar. İlk mermi sol bacağımda cüzdanıma denk geldi. Ben onların Türk subayı değil, başka milliyetten, cinsten veya sivilden gelen insanlar olduğunu düşünüyorum. Bu insanlar ile silah arkadaşlığı yapmışım, ekmeğimi bölüşmüşüm, bize nasıl bu kadar hainlik yapabildiklerini anlayamıyorum."



ÖLDÜ DİYE BENİ KENARA ATMIŞLAR


"Helikopterin oraya giderken hiçbir acı hissetmedim, hatta parmağımı avucumun içine alıp öyle çatışarak gittim. Orada karaciğerimden de vurulduktan sonra şehit olacağımı düşünerek vali yardımcısı akrabamı aradım. Çocuklarım önce Allah'a, sonra da sana emanet dedim. Ondan sonra bayılmışım ve gözümü 2 gün sonra hastanede açtım. İlk hastaneye gittiğim zaman öldü diye beni kenara atmışlar. Yaşaması mümkün değil demişler. Bir Rum ordusunu getirip koysaydık oraya, Rum ordusundaki Rum askerleri bile o halka o eziyetleri etmezdi. Rum ordusu veya başka bir ordu, şu sizin düşmanınız dese o sivil insanlara sivil insanların silahları ile bu kadar eziyet etmezdi."







#FETÖ
#15 Temmuz darbe girişimini
#Kartaltepe Kışlası Komutanı
#Davut Ala
7 yıl önce