|

Namaz kılanı fırçalamışlar

İzmir'deki FETÖ soruşturmasında itirafçı olan F.U., örgüt abisinin kendisini 'namaz kıldığı için' azarladığını anlattı. F.U., "Akif kod adlı kişi Cuma namazına gittiğim için beni fırçaladı" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/09/2017 Pazartesi
Güncelleme: 02:25 - 25/09/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Namaz kılanı fırçalamışlar
​Namaz kılanı fırçalamışlar

İzmir’de FETÖ’ye yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınmalarının ardından itirafçı olan bazı askeri personel, FETÖ “abileri”nin, askeri personelin namaz kılmaması ve oruç tutmaması yönündeki telkinleri hakkında bilgi verdi. İzmir Cumhuriyet Savcısı Berkant Karakaya’nın talimatıyla örgütün jandarmadaki yapılanmasına ilişkin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden bazıları, devlet ve yargıya yardımcı olmak istediklerini belirterek, bu doğrultuda ifade verdi.

ORUÇ TUTMAYIN

Örgütün çözümlenmesi için verdikleri bilgilerin teyit edilmesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan itirafçılardan H.İ, kendilerinden sorumlu FETÖ mensubunun, “İl Jandarma Komutanlığında mescit açıldı fakat buraya namaz kılmaya gitmeyin, burada kamera kaydı var, sizi tespit ediyorlar. Dikkati çekmemek için oruçlarınızın bazılarını yiyin” dediğini ileri sürdü.

İTİRAFÇILAR ANLATTI

İtirafçılardan F.U. de “Akif” kod adlı örgüt elemanının derin ilişkileri olduğunu, askeri personel olmamasına rağmen jandarmayı iyi bildiğini belirterek, “Akif, beni ‘Abdestini teyemmümle al, namazını göz ile kıl’ diye ikaz ediyordu hatta cuma namazlarına giderdim, cuma namazına gittiğim için Akif beni fırçaladı” beyanında bulundu.

#FETÖ
#İzmir
#15 Temmuz
7 yıl önce