|

19 Mayıs'ta toplu taşıma ücretsiz mi? 19 Mayıs Pazar günü Marmaray, Metro, İETT, Başkentray ve İzban sefer saatleri

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için heyecan dorukta. Her özel bayramda merak konusu olan toplu taşıma kararı bu bayramda da merak edildi. Marmaray, metrobüs, tramvay, vapur, otobüs ve metro gibi toplu ulaşım araçları gün için yoğun olarak kullanılıyor. Peki 19 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer illerde 19 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? İşte 19 Mayıs Pazar günü Marmaray, Metro, Metrobüs, İETT, Başkentray ve İzban sefer saatleri...

11:54 - 18/05/2024 Cumartesi
Yeni Şafak
19 Mayıs
19 Mayıs

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, bu sene Pazar günü kutlanacak. Bu nedenle 19 Mayıs'ta toplu taşıma ücretsiz mi sorusu da gündeme geldi. Özellikle büyük şehirlerde trafikte kalmamak için toplu taşımalar büyük önem taşıyor. Geçtiğimiz resmi tatillerde İETT toplu ulaşım araçlarından ücret alınmamıştı. Peki 19 Mayıs Pazar günü toplu taşıma ücretsiz mi? 19 Mayıs 2024 İstanbul'da metro, metrobüs, tramvay, metro, otobüs bedava mı olacak?

19 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nda Ankara, İzmir ve İstanbul'da raylı sistemler için karar Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

Karara göre; 19 Mayıs'ta Başkentray, Marmaray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy metro hattı seferleri ücretsiz olacak.

İSTANBUL'DA İETT KARARI

19 Mayıs Pazar günü için İstanbullular tarafından İETT seferlerinin ücretsiz olup olmadığı merak ediliyordu. Konuyla ilgili İETT'den açıklama geldi.

İETT açıklaması şu şekilde;

"19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda kişiselleştirilmiş İstanbulkart'ınızla ücretsiz seyahat edebilirsiniz.

Otobüs ve Metrobüs Seferleri Pazar günü tarifesi ile çalışacaktır.

*Adalar hatları, Beyoğlu-Taksim Nostaljik Tramvayı, Karaköy-Beyoğlu Tünel, SG-1 Sabiha Gökçen Havalimanı-Kadıköy, SG-2 Sabiha Gökçen Havalimanı-Taksim, 139 Üsküdar-Şile ve 139A Üsküdar-Şile/Ağva VİP hatlarımızda ücretsiz uygulaması geçerli değildir."

19 Mayıs'ta toplu taşıma ücretsiz mi? 19 Mayıs Pazar günü Marmaray, Metro, İETT, Başkentray ve İzban ücretsiz mi olacak? - 1

BAKAN URALOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda Marmaray, Başkentray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metro Hattı’nın ücretsiz olarak hizmet vereceğini duyurdu.



#19 mayıs
#19 mayıs toplu taşıma
#ücretsiz toplu taşıma
#iett
#izban
#ulaştırma ve altyapı bakanlığı
1 ay önce