|

2016-ÖSYS yerleştirme puan kitabı yayımladı! ÖSYM

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından (ÖSYM), 2016-ÖSYS yükseköğretim programlarının merkezi yerleştirmedeki en küçük ve en büyük puanlarını içeren kitabı yayımlandı.

Yeni Şafak
17:50 - 26/10/2016 Çarşamba
Güncelleme: 14:54 - 26/10/2016 Çarşamba
AA

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından (ÖSYM), 2016-ÖSYS yükseköğretim programlarının merkezi yerleştirmedeki en küçük ve en büyük puanlarını içeren kitabı yayımlandı.



ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, "2016-ÖSYS Yükseköğretim Programlarının Merkezi Yerleştirmedeki En Küçük ve En Büyük Puanları" adlı kitaba, "http://www.osym.gov.tr" internet adresinden ulaşılabilecek.




İşte ÖSYM'den yapılan duyuru


DUYURU


(26 Ekim 2016)



“2016-ÖSYS Yükseköğretim Programlarının Merkezi Yerleştirmedeki En Küçük ve En Büyük Puanları”Kitabının Yayımlanması



“2016-ÖSYS Yükseköğretim Programlarının Merkezi Yerleştirmedeki En Küçük ve En Büyük Puanları” Kitabı, 26.10.2016 tarihinde saat 17.00'den itibaren ÖSYM'nin www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır.



Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.



e-Devlet Şifresi ile ÖSYM Sistemlerine Giriş


ÖSYM'nin aday veya görevli şifresi ile giriş yapılan aşağıdaki uygulamalarına, E-Devlet Kapısı üzerinden güvenli giriş yapma özelliği eklenmiştir.



  • Aday İşlemleri Sistemi (https://ais.osym.gov.tr)
  • Başvuru Merkezi İşlemleri Sistemi (https://bmis.osym.gov.tr)
  • Sınav Merkezi İşlemleri Sistemi (https://smis.osym.gov.tr)
  • Kamu Kurumları İşlemleri Sistemi (https://kkis.osym.gov.tr)
  • Görevli İşlemleri Sistemi (https://gis.osym.gov.tr)

Bu özellik ile ÖSYM şifresi kullanarak yapılan tüm işlemlerin, E-Devlet Kapısı üzerinden giriş yapılarak da gerçekleştirilme imkânı sağlanmıştır. ÖSYM şifresinin kullanımı ve edinimi ile ilgili herhangi bir değişiklik yapılmamıştır.



ÖSYM şifresi kullanılarak veya e-Devlet Kapısı üzerinden giriş yapılarak yapılan tüm işlemlerin sorumluluğu adayın veya görevlinin kendisine aittir. Bu nedenle şifre hiç kimseyle paylaşılmamalıdır.


Ayrıca e-Devlet Kapısından “Tek Tıkla Giriş” özelliği kullanılarak da yukarıda belirtilen uygulamalara güvenli giriş yapma, ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi(https://odeme.osym.gov.tr)'ine erişilebilme ve ÖSYM sisteminde var olan sınav/yerleştirme sonuçlarını toplu olarak görme ekranına erişim özelliği eklenmiştir.



ÖSYM Merkezi (Bilkent-Ankara) ve Başvuru Merkezlerinde aday veya görevliye e-Devlet şifresi verme işlemi yapılmamaktadır.


Adaylara ve görevlilere önemle duyurulur.


#"ÖSYS Yükseköğretim Programlarının Merkezi Yerleştirmedeki En Küçük ve En Büyük Puanları" kitabı
#ÖSYM
#ÖSYS kitabı
#yerleştirme puan kitabını yayımladı
8 yıl önce