|

2017 FIFA en iyi erkek oyuncu ödülü Cristiano Ronaldo'nun!

FIFA yılın en iyi futbolcusu ödülü belli oldu. FIFA en iyi erkek futbolcu ödülü Real Madrid'li yıldız Cristiano Ronaldo'ya gitti.

Yeni Şafak
22:58 - 23/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 00:03 - 24/10/2017 Salı
Diğer
2017 FIFA en iyi erkek oyuncu ödülü Cristiano Ronaldo'nun!
2017 FIFA en iyi erkek oyuncu ödülü Cristiano Ronaldo'nun!

2017 FIFA En iyi erkek futbolcu ödülü Cristiano Ronaldo'nun oldu.


FIFA tarafından 2017 yılının en iyilerinin belirlendiği gala Londra’da yapıldı. Real Madrid’in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo Yılın En İyi Erkek Futbolcusu seçildi. Milli takımların teknik direktörü ve kaptanları, basın mensupları ve halk oylaması ile seçilen yılın enleri Londra’da açıklandı. Real Madrid’in yıldızı Cristiano Ronaldo, geçen seneki gibi bu yıl da Yılın En İyi Erkek Futbolcusu seçildi. Yılın kalecisi Juventus’un İtalyan oyuncusu Gianluigi Buffon, en iyi kadın futbolcu ise Barcelona forması giyen Hollandalı Lieke Martens oldu.

İngiltere'nin Londra kentinde The Best FIFA Football Awards (En iyi FIFA Futbol Ödülleri 2017) sahiplerini buldu.

Cristiano Ronaldo ve Zinedine Zidane sırasıyla İkinci En İyi FIFA Erkek Oyuncu ve Erkekler Antrenörlüğü için önde gelen ödülleri almışlardı. Hollandalı ikili Lieke Martens ve Sarina Wiegman, En İyi FIFA Kadın Oyuncu ve Kadın Teknik Direktörü olarak ödüllendirildi.

40 yaşına yaklaşmasına rağmen, Gianluigi Buffon, İtalyan saklamacısının sopalar arasındaki insanları kutlamak için açılış ödülünü almasıyla birlikte, yaşın sadece En İyi FIFA Kaleci olarak adlandırılarak sadece bir sayı olduğunu kanıtladı.

En iyi FIFA kaleciyi topladıktan sonra, Juve ve Azzurri tıpesinin diğer oyuncuları tarafından da en iyi kalecisi olduğu Real Madrid oyuncularının hakim olduğu FIFA FIFPro World11'de sürpriz değildi. Cristiano Ronaldo, yıldız takımı XI'de kulüp takım arkadaşları Sergio Ramos, Marcelo, Toni Kroos ve Luka Modric ile Dani Alves, Leonardo Bonucci, Andres Iniesta, Lionel Messi ve Neymar'ın rüya takımını tamamladı.

Dünyanın dört bir yanından gelen hayranlar, Puskas ve FIFA Fan Ödülleri için yüz binlerce oy kullandılar. French Premier Olimpiyat Oyunları'nda Olivier Giroud, Arsenal'in İngiltere Premier Ligi'ndeki Crystal Palace karşısında attığı en iyi akrep vuruşu golü sayesinde kazandığı en büyük kazandı. Celtic destekçileri, 'Lizbon Aslanları' na 360 derecelik muhteşem haraç hareketi sayesinde ikinci Fan Ödülü kazandılar.

Küçük ve büyük ekran İdris Elba'nın ev sahipliği yaptığı gösteri şovlarıyla sergilenen bir akşam, Hollywood için Francis Kone'a verilen FIFA Fair Play Ödülü'nü gördüğü gerçek bir hikaye idi. Togol, futbol sahasında bir oyuncunun hayatını kazandığı dördüncü kez, bir çarpışmadan sonra sahadaki ilk yardımı idare ederek bir rakibin hayatını kurtardı.

Stomp ve Kasabian tarafından müzik eğlencesi sağlandı. Kasabian, evini "Ill Ray" performansıyla getirdi. Bir yıldan uzun süredir yıldızlarla dolu olaylara ev sahipliği yaptığı Londra Palladium'unda böyle bir gece hiç görmedim.

'En iyi' ödüllerini kazananlar;

Erkekler oyuncu: Cristiano Ronaldo

Bayanlar: Lieke Martens

Erkekler Antrenör: Zinedine Zidane

Bayanlar Antrenörü: Sarina Wiegman

Kaleci: Gianluigi Buffon

Puskás Ödülü: Olivier Giroud

Fan Ödülü: Celtic destekçileri

Fair Play Ödülü: Francis Kone

Dünya 11: Gianluigi Buffon; Dani Alves, Leonardo Bonucci, Sergio Ramos, Marcelo; Toni Kroos, Andres Iniesta, Luka Modric; Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Neymar.

#Cristiano Ronaldo
#Real Madrid
#FIFA
#En iyi erkek futbolcu ödülü
#En iyi FIFA Futbol Ödülleri 2017
7 yıl önce