|

2017 ÖSYS Tercih Kılavuzu-Üniversite tercihleriyle ilgili bilgiler

2017 ÖSYS Tercih Kılavuzu için hemen tıkla. Üniversite tercihleri devam ediyor. 18 Temmuz'da başlayan LYS tercih işlemleri 26 Temmuz'a kadar devam edecek. ÖSYM tarafından yayımlanan 2017 ÖSYS Tercih Kılavuzunu ve tercihler hakkındaki detaylı bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.

Yeni Şafak
20:22 - 19/07/2017 Çarşamba
Güncelleme: 20:34 - 19/07/2017 Çarşamba
Diğer
2017 ÖSYS Tercih Kılavuzu-Üniversite tercihleriyle ilgili bilgiler​
2017 ÖSYS Tercih Kılavuzu-Üniversite tercihleriyle ilgili bilgiler​

2017 ÖSYS Tercih Kılavuzu için sayfamıza bakabilirsiniz. ÖSYM kapsamında düzenlenen YGS ve LYS sınavlarının ardından Üniversite tercihleri başladı. Adaylar puanlarına göre üniversite tercihlerini yapmaya devam ediyor. ÖSYS tercih kılavuzunda yer alan bilgileri incelemek ve tercih işlemlerini görmek için haberimizde paylaştığımız bağlantıya tıklayabilirsiniz. İşte 2017 ÖSYS tercih kılavuzu ve tüm detaylar.


2017-ÖSYS tercih işlemleri,18 Temmuz 2017 tarihinde başlayacak ve 26 Temmuz 2017 tarihinde sona erecektir. Adaylar tercihlerini,18 -26 Temmuz 2017 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM’nin
https://ais.osym.gov.tr
internet adresinden TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır.Tercih işlemleri, 26 Temmuz 2017 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacaktır. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır.Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacaktır. Adayların kendilerine özel kişisel bilgi niteliğindeki TC kimlik numaralarını ve ÖSYM aday işlemleri şifrelerini özenle korumaları ve hiçbir kimseyle paylaşmamaları gerekmektedir. TC kimlik numarasının ve ÖSYM aday işlemleri şifresinin başkaları ile paylaşılmasından oluşacak mağduriyetlerden adayın kendisi sorumlu olacaktır.

Adaylar, ÖSYM’nin
https://ais.osym.gov.tr
internet adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacaklardır. Tercih işlemi, ekrandaki uyarılara göre sonlandırılmalıdır. Adayların tercihlerinin ÖSYM’ye ulaştığından emin olmaları için ekranda “2017-ÖSYS Tercihleriniz ÖSYM’ye bildirilmiştir.” ifadesini görmeleri gerekmektedir. Adaylar, tercih işlemini tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde
https://ais.osym.gov.tr
internet adresinden tercih bilgilerini mutlaka kontrol etmeli ve yazıcıdan tercih listesinin bir dökümünü edinerek saklamalıdır.
Adaylar, tercih bildirim işlemini tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde
https://ais.osym.gov.tr
internet adresinden tercihlerinde değişiklik yapabileceklerdir. “Tercih Süresi” tamamlandıktan sonra tercihlerde değişiklik/düzeltme yapılamaz. Merkezimize gönderilen düzeltme/değişiklik taleplerini içerir dilekçeler işleme alınmaz ve cevaplandırılmaz.

Tercih yapacak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini bu kılavuz bilgilerine göre yapmaları gerekmektedir. ‘Yükseköğretim Programlarının Koşul ve Açıklamaları Bölümü’ mutlaka okunmalı, bu koşul ve açıklamalar dikkatle incelendikten sonra tercihler sonlandırılmalıdır.

Tercih danışma merkezlerinden ücretsiz rehberlik hizmeti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından 13 yılda 500 bini aşkın gence ücretsiz rehberlik hizmeti verilen tercih danışma merkezleri, LYS sonuçlarının açıklanmasıyla üniversite adaylarına rehberlik hizmeti veriyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi bu yıl "Kariyerin Tercihinde Saklı" sloganıyla 33 ilçedeki 48 noktada "Tercih Danışma Merkezi" ve "Tercih Danışma Hattı" ile LYS'ye giren öğrencilere, ücretsiz rehberlik hizmeti sunuyor.

Geçen hafta hizmet vermeye başlayan tercih danışma merkezlerine, üniversite adayları yoğun ilgi gösteriyor. Kentin 33 ilçesinde kurulan tercih danışma merkezlerine gidemeyen üniversite adayları için oluşturulan 0212 600 87 00 numaralı "Tercih Danışma Hattı" ile de tüm Türkiye'ye rehberlik hizmeti veriliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 13 yıldır hizmet verilen tercih danışma merkezleri, bugüne kadar 500 binin üzerinde adayın üniversite tercihine katkı sağladı.

Meydanlarda ve belirlenen noktalarda 26 Temmuz'a kadar hizmet verecek tercih danışma merkezlerinin bulunduğu yerler için "https://tercih.ibb.istanbul/icerik/hangi-noktalardayiz/" adresi ziyaret edilebilecek.


#2017 ÖSYS Tercih Kılavuzu
#ÖSYM
#Üniversite tercihleri
7 yıl önce