|

28 Eylül gazete manşetleri!

28 Eylül gazete manşetlerini sizler için hazırladık. İşte gündemde olan haberler ve gazetelerin attığı manşetler...

Yeni Şafak
09:38 - 28/09/2016 Çarşamba
Güncelleme: 06:42 - 28/09/2016 Çarşamba
Diğer

Gazete manşetleri haberimizde. Gündemin en yakın takipçileri olan gazetelerin attığı manşetleri ve gazetelerin tüm sayfalarını sizlere sunacağımız bağlantılar üzerinden okuyabilirsiniz. İşte günün gazete manşetleri...







MİLLİYET



-- İstanbul Üsküdar'da ihbar üzerine yapılan kazıda boş araziye toprağa gömülü, büyük bir bölümü kurusıkı ve parçalanmış vaziyette 247 tabanca bulundu.



-- TÜİK tarafından açıklanan "yıllık gelir" araştırmasına göre Türkiye'deki yoksul insan sayısı 113,000 kişi azaldı. Fert başına düşen en yüksek gelir Ankara'da iken İstanbul ikinci sırada yer aldı.



-- IMF Dünya Ekonomik Görünüm Raporu'nun Ekim 2016 sayısında Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı 3 milyona yakın Suriyeliye, GSYH'nin yüzde 1.3'ünü ayrıldığı bilgilerine yer verildi.



-- Digitürk'ün yeni CEO'su Yousef Al-Obaidly oldu. TMSF kontrolünde olan Digitürk'ün satışı Haziran'da Kuveytli bein Media Group'a 1 milyar dolara yapılmıştı.



-- Soma'da (maden faciasında) can veren Erkan Doğdu'nun üç kardeşi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na açtıkları davada 100,000'er lira tazminat kazandı.



HÜRRİYET



-- TOKİ, Suriye sınırında 200 kilometresi yapılabilen duvarın kalan 711 kilometrelik bölümünü beş ayda tamamlayacak. Böylece 911 kilometrelik duvar, dünyanın en uzun üçüncü duvarı olacak.



-- Kredi ve kredi kartına yapılandırma Resmi Gazete'de yayımlandı. Ancak sorunlu sorunsuz toplam 257 milyar liralık kredi stokunu kapsayan yeniden yapılandırmada faiz oranının ne olacağı netleşmedi.



-- FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Anadolu Sulh Ceza Hakimliği kararıyla Akfa Holding'e bağlı şirketler Fi Yapı'nın da aralarında bulunduğu 22 şirkete TMSF yetkililerinin kayyum olarak atanmasına karar verildi.



-- En başarılı Ar-Ge merkezlerinin ödüllendirildiği törende birinciliği Arçelik, ikinciliği Vestel, üçüncülüğü ise Kordsa aldı.



-- TÜSEV araştırmasına göre yılda toplam 13.7 milyar liralık bağış yapıyoruz. Yılda kişi başına 209.6 liralık doğrudan yardımın yüzde 25.4'ü dilencilere gidiyor.



SABAH



-- Hükümet ByLock kullandığı iddia edilen siyasiler için harekete geçti. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, şifreli sistemler konusunda uzman bir ekip oluşturdu. Ekip ByLock kullanıcılarını tespit edecek.



-- FETÖ ile bağlantılı 5,000 şirketi mercek altına alan Maliye, 210 firmaya 2.7 milyar lira para cezası kesti. 60 işadamının daha mal varlıklarına el konuldu.



-- Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği Başkanı Arif Ünver: "Moody's'in 'Türkiye şoku atlattı' deyip iki gün sonra not indirmesi ciddi suç"



-- Suriye'de iç savaşın başladığı 2011'den bu yana en kanlı günler yaşanıyor. Ülkede insani yardım yapan Beyaz Baretliler Başkanı Raed Salih, Halep'te son bir haftada 1,000 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.



HABERTÜRK



-- MİT'te FETÖ temizliği. FETÖ ile ilişkisi bulunduğu gerekçesiyle açığa alınan 141 MİT personelinden 87'si ihraç edildi. İhraç edilen MİT'çilerin 52'si için suç duyurusunda bulunuldu.



-- BDDK'nın dün yayımladığı ve 15 ayrı yönetmelik incelenerek anlaşılan kararına göre tüketici kredilerinde yüzde 4 olan kredi karşılıkların yüzde 1'e indi.



-- Kredi kartında takibe düşenler dışında asgari ödemeler nedeniyle 27 Eylül 2016 itibarıyla birikmiş borçlar da taksitlendirilebilecek.



-- ABD başkan adaylarının ilk münazarasında Hillary Clinton rakibi Donald Trump'a fark attı. Trump sarf ettiği sözleri inkar ederek puan kaybetti.



-- CHP, OHAL çerçevesinde yayınlanan kanun hükmünde kararnamelerin (KHK)iptali için ikinci defa Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.




#Gazete
#Gazete manşetleri
#Gazeteler
8 yıl önce