|

29 Eylül Perşembe günün gazete manşetleri

Günün gazete manşetlerini sizler için hazırladık. Gündemde öne çıkanları, gazetelerin manşetlerini ve gazetelerin tüm sayfalarını haberimizden okuyabilirsiniz. İşte günün gazete manşetleri...

Yeni Şafak
08:37 - 29/09/2016 Perşembe
Güncelleme: 05:52 - 29/09/2016 Perşembe
Diğer

29 Eylül gazete manşetleri haberimizde. Sizler için tüm gazeteleri tek bir adreste topladık. İşte 29 Eylül gazete manşetleri...







MİLLİYET



-- OHAL uzatılıyor. Milli Güvenlik Kurulu toplantısında, 21 Temmuz günü ilan edilen OHAL'in uzatılması yönünde hükümete tavsiyede bulunuldu.



-- İstanbul'un Üsküdar ilçesinde önceki akşam boş arazide bulunan 247 kurusıkı tabanca incelemeye alındı. Polis kurusıkı tabancaları bir çetenin gömmüş olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.



-- Türkiye'de girişimcilere yönelik fonlama sisteminin kurulması için düğmeye basıldı. Hükümet, "kitle fonlaması" sistemiyle gençlerin projelerine kaynak bulmasını sağlamayı amaçlıyor.



-- Die Zeit gazetesi, Almanya'nın, 2008'deki mali krizde usulsüz kredi verdiği gerekçesiyle ABD tarafından 14 milyar dolar ceza kesilen Deutsche Bank'ı kurtarma planı hazırladığını yazdı.



-- Kalp hastalıklarında Dünya birincisiyiz. Türkiye'de her yıl 300,000 kişi kalp krizi geçiriyor. 100,000 kişi bu yüzden hayatını kaybediyor.



HÜRRİYET



-- Malatya'da Zirve Yayınevi'nde üç kişiyi boğalarını keserek katleden beş kişi, davanın gizli tanıklarla sulandırılması yüzünden ancak 115. duruşmada hüküm giydi. Hepsine üçer kez ağırlaştırılmış müebbet çıktı.



-- Kredi ve kredi kartı borçlarının (yapılandırılması) için tüketiciler bankaları aşındırmaya başladı. Bankalar, faizin yüzde 1.20 ile 1.50 arasında olmasını öngörürken tüketiciler sistemi anlamaya çalışıyor.



-- FETÖ darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilen şirket sayısı 200'e ulaştı.



-- Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) dün Cezayir'de yaptıkları toplantıda petrol üretimini günlük 32.5 milyon varilde sınırlama kararı aldıklarını bildirdi.



-- İsrail eski Cumhurbaşkanı Simon Peres iki hafta önce geçirdiği felcin ardından dün sabaha karşı hayata veda etti. 93 yaşında ölen Peres, İsrail'i kuran ilk neslin yaşayan son temsilcilerindendi.



SABAH



-- Milli Güvenlik Kurulu'nda tarihi kararlar alındı. FETÖ/PDY terör örgütünün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz'un her yıl "Demokrasi ve Özgürlükler Günü" olarak anılması ve OHAL'in uzatılması hükümete tavsiye edildi.



-- Özellikle küçük ve orta ölçekli firmalar için finansman maliyetlerinin halen yüksek olduğunu belirten Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, faizlerde ilave indirimler yapılabileceği sinyalini verdi.



-- Moody's'e sert tepki gösteren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, ekonominin bu noktaya notçularla gelmediğini vurgulayarak, "Biri notu indirmiş, kaldırmış vız gelir tırıs gider" diye konuştu.



-- Rusya Devlet Başkanı Putin, Karma Ekonomik Komisyon Toplantısı'na katılmak üzere 11 Ekim'de Türkiye'ye geliyor.



HABERTÜRK



-- Musul şartları. Türkiye, DAEŞ'i (IŞİD) Musul'dan sökecek harekâta katılmak için Şii milisler ve Kürtlerin kente girmemesini istiyor.



-- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, FETÖ Elebaşısı Gülen'in iade sürecinde son durumu anlattı: "ABD tutuklama talebine 1-2 gün içinde yanıt verecek"



-- 184 ovayı tarımsal sit alanı ilan edeceklerini belirten Tarım Bakanı Faruk Çelik, "Ekilmedik bir karış yer bırakmayacağız. Toprağın mülkiyeti benim diye bir şey yok. Tapusu, değerlendirdiğin sürece senin. Yoksa 79 milyonun malıdır" dedi.



-- AB Komisyonu, Türkiye-AB mutabakatının uygulanmasına ilişkin üçüncü değerlendirme raporunu yayımladı. Raporda Türkiye'ye vize serbestisinin sağlaması için yerine getirilmesi gereken 72 kriterden geriye yedi kriter kaldığı kaydedildi.



-- İki yıl önce Amsterdam-Kuala Lumpur seferini yapan Malezya Havayolları'na ait uçağın düşürülmesini araştıran uluslararası ekip, uçağı düşüren füzenin Rusya'dan getirilip daha sonra geri götürüldüğü sonucuna ulaştı.




#Gazete
#Gazete manşetleri
#Gazeteler
8 yıl önce