|

Katil durak sahibi çıktı

İstanbul Maltepe'deki taksi durağında silahla vurularak öldürülen Cahit Şahinkayası'nın katil zanlısı yakalandı. Zanlının taksi durağı sahibi Engin D., olduğu ortaya çıktı. Olayın kaza ile olduğunu belirten Engin D, "Şahinkaya'yı kanlar içinde görünce korkup kaçtım" dedi.

Yeni Şafak ve
16:57 - 7/12/2016 Çarşamba
Güncelleme: 14:09 - 7/12/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Olay önceki gece Maltepe Girne Mahallesi'nde bulunan bir taksi durağında saat 00.00 sıralarında meydana gelmişti. Taksi durağında bulunan Cahit Şahinkayası, tek el ateş edilerek göğsünden vurulmuştu. Taksi durağının hemen arka tarafında bulunan çay ocağında çalışan bir kişi ile bir şoför silah sesini duyunca hemen durağa yöneldiler. Durağa giren şoför ve çaycı, Cahit Şahinkayası'nın hareketsiz şekilde kanlar içinde yerde yattığını gördüler. Olayı hemen polis ve sağlık ekiplerine haber verdiler. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık çalışanları Şaninkayası'nın olay yerinde hayatını kaybettiğini tespit etti.



"Korkup kaçtım"


Olayın ardından Cinayet Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda, olay sırasında taksi durağı sahibi Engin D.nin de bulunduğu ve olay sonrası kaçtığı tespit edildi. Sürdürülen soruşturma da şüpheli olarak aranan Engin D. , Maltepe'de saklandığı bir evde yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen şüpheli verdiği ifade de olayın bir kaza olduğunu söyledi. Elindeki silahı kontrol ederken, kazayla ateş aldığını belirten Engin D., Şahinkayası'nın vurulduğu görünce korkup kaçtığını söyledi. Soruşturmanın ardından Engin D., adliyeye sevk edildi.




#Maltepe
#İstanbul
#Cahit Şahinkayası
7 yıl önce