|

30 Ağustos resmi tatil mi? Son dakika 30 Ağustos haberleri

30 Ağustos resmi tatil mi? Çalışanlar büyük bir haberle resmi tatil günlerini araştırıyorlar. Ulusal Zafer Bayramı tüm yurtta coşkuyla kutlanacak. Çalışanlar ise yapılacak etkinliklerde resmi tatil olup olmadığını öğrenmek istiyor. Peki 30 Ağustos resmi tatil mi?

Yeni Şafak
14:05 - 29/08/2016 Pazartesi
Güncelleme: 11:09 - 29/08/2016 Pazartesi
Diğer

30 Ağustos resmi tatil mi? Sizler için 2016 resmi tatil günlerini araştırdık. Son günlerde en çok merak edilen konulardan bir tanesinde 30 Ağustos Ulusal Zafer Bayramı'nın tatil olup olmadığı. Peki 30 Ağustos resmi tatil mi?






30 Ağustos Zafer Bayramı resmi tatildir.










Antalya'da 30 Ağustos hazırlığı

Antalya Muratpaşa Belediyesi, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan Büyük Taarruz'un 94'üncü yıl dönümü kutlamaları için tüm hazırlıklarını tamamladı.


7'den 77'ye Antalyalılarla el ele, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Cumhuriyet Meydanı'nda saat 20.00'de Funda Arar konseriyle kutlamaya hazırlanan Muratpaşa Belediyesi, 30 Ağustos coşkusunu Türk bayrakları ve Atatürk posteriyle donattığı Tekelioğlu Caddesi'nde sokağa taşıdı. Kentin en işlek caddesi gecesiyle ve gündüzüyle Antalyalıların ilgi odağı oldu.


Bir ve beraber olma ideali


Belediyenin 30 Ağustos Zafer Bayramı'na yönelik hazırlıklarını inceleyen Belediye Başkanı Ümit Uysal, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başkomutanlığında gerçekleştirilen Büyük Taarruz'un 94'üncü yıl dönümünü Cumhuriyet Meydanı'nda en coşkulu şekilde kutlamak istediklerini söyledi. Başkan Ümit Uysal, "15 Temmuz'da demokrasimize yönelik menfur bir saldırı gerçekleştirildi. Bunu hep birlikte, et ve tırnak olarak, dayanışma içinde aştık, geride bıraktık. Sonrasında Gaziantep'te, Cizre'de onlarca şehit verdiğimiz terör saldırıları yaşandı. CHP Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Artvin'de teröristlerini hedefi oldu. Zor ve sıkıntılı dönemden geçiyoruz ancak her türlü sıkıntıya ve zorluğa rağmen bizi biz yapan değerlere, özel günlere sırtımızı dönemeyiz. Kurtuluş Savaşı'nda etnik köken, inanç, mezhep, kadın-erkek, genç-yaşlı, her türlü ayrımı reddederek ortaya koyduğumuz birlik ruhunu, bir ve beraber olma anlayışını devam ettirdiğimiz takdirde aşamayacağımız bir engel yok" dedi.


Antalya el ele


30 Ağustos Zafer Bayramı'nın çok daha farklı bir anlama sahip olduğunu belirten Başkan Uysal, "30 Ağustos, dayanışmamızı pekiştireceğiz, bir ve beraber olma idealini yeniden inşa edeceğimiz bir gün olmalıdır çünkü 30 Ağustos, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve bağımsızlığın temelidir" diye konuştu.


Başkan Uysal, tüm Antalyalıları Zafer Bayramı coşkusunu yaşamak için Türk bayraklarıyla, saat 20.00'de Funda Arar'ın da konser vereceği Cumhuriyet Meydanı'nda davet etti.



Vali Taşyapan'dan 30 Ağustos mesajı

Van Valisi İbrahim Taşyapan, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.


Vali Taşyapan, yayınladığı mesajda, “Türk tarihinin şanlı zaferlerinden biri olan, nicelik ve nitelik olarak üstün düşmana karşı 30 Ağustos 1922'de kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin yıldönümünü yeniden gururla kutluyoruz. Devrin emperyalist güçlerine, kendi imkânsızlıklarına aldırmadan, inancıyla, bağımsız yaşama tutkusuyla ve azmiyle direnen bir milletin yazdığı destanlar, günümüzün Türkiye Cumhuriyeti devletinin nasıl sağlam temeller üzerine kurulduğunun nişanesidir. Tarihinden, her dönemde güç ve ilham alan Türkiye Cumhuriyeti, şimdilerde bu gücünü kendi coğrafyasında olduğu kadar, dünya ölçeğinde de hissettirir konuma ulaşmıştır. Güçlü Türkiyemiz, Gazi Mustafa Kemal tarafından neredeyse bir asır önce konulan hedeflerin yolunda emin adımlarla ilerlerken, içeride ve dışarıda yoluna taş koymak isteyenlere, siyasi ve askeri karşılıkları vermekten de geri kalmamaktadır. Yüzyıllarca kardeşliğin, birlik ve beraberliğin hüküm sürdüğü bu topraklarda, kalleş yöntemlerle kan dökerek, cana ve mala zarar vererek, korku iklimi oluşturmaya çalışarak, ne amaçla olursa olsun devletimizin karşısına geçenleri bir kez daha telin ediyor, bu şuursuzlara milletimizin gerekli cevabı her zaman vereceğine inanıyorum. Büyük zaferin 94. yılında da başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyor, milletçe sağlık, mutluluk ve huzurlu nice Zafer Bayramlarına birlik ve beraberlik içinde ulaşmayı diliyorum” dedi.





AK Parti Bilecik Milletvekili Eldemir'den 30 Ağustos mesajı

AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.


Mesajında, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94. yıl dönümünün haklı gururunun yaşandığını belirten Eldemir, “Bağımsızlığını kazanma uğrunda yıllarca mücadele veren, tüm yokluklara karşı bu haklı mücadeleden dünya tarihinde eşine az rastlanır bir zaferle çıkan Türk Milleti, yurdu için gerektiğinde canını vermekten kaçınmamış, ordusuyla kenetlenerek büyük başarılara imza atmıştır” ifadelerine yer verdi.



"Tarihimizin en önemli kilometre taşlarından"

30 Ağustos'un Kurtuluş Savaşı'nın dönüm noktası olduğuna dikkat çeken AK Parti Milletvekili Halil Eldemir, “Birlik ve dayanışma içinde gösterilen çabaları hedefine ulaştıran 30 Ağustos Zaferi de, Türk Milleti'nin fedakârlığının, kararlılığının ve vatan sevgisinin önemli ve anlamlı bir göstergesidir. Tarihimizin en önemli kilometre taşlarından olan, 26 Ağustos 1922'deki Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan Savaşı sonucunda ulaşılan 30 Ağustos Zaferi, tam bağımsız yeni Türk Devleti'nin kurulmasının yolunu açmıştır. Bu eşsiz zaferin ardında, yokluk ve imkansızlıklar içinde bulunan aziz milletimizin birlik ve beraberliği, istiklal ve hürriyet aşkı, kahraman ordumuzun cesaret ve fedakarlığı vardır. Bugün de Türkiye üzerinde hain emelleri bulunan şer odakları şunu çok iyi bilmelidir ki, yüzlerce yıldır aynı bayrak altında yaşayan ve bu ülkeyi beraberce kanlarını dökerek kuran milletimiz; dün olduğu gibi bugün de ülkesini tehdit altında gördüğünde, olağanüstü bir vatanseverlik ve kahramanlıkla bu tehdidi bertaraf edip, hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden, birliğinden ve dirliğinden asla taviz vermeyeceğini, ülkesi için canını siper etmekten çekinmeyeceğini, ülkesi ve milletiyle sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensupları ve bütün hemşehrilerimin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor, ülkemize karşı yapılan menfur saldırılarda vatanı ve milleti için canını siper eden tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve şükranla anıyorum” ifadelerini kullandı.




#30 Ağustos
#Zafer Bayramı
#Resmi tatil
8 yıl önce