|

7 Ekim Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? MTSKS-4 Ehliyet sınavı sonuç bilgisi

Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2017 yılının sondan bir önceki ehliyet sınavı bugün (7 Ekim) gerçekleştirildi. Peki ehliyet sonuçları ne zaman belli olacak? İşte sınav hakkında merak edilen tüm detaylar.

Yeni Şafak
18:33 - 7/10/2017 Cumartesi
Güncelleme: 18:47 - 7/10/2017 Cumartesi
Diğer
7 Ekim ​Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? MTSKS-4 Ehliyet sınavı sonuç bilgisi
7 Ekim ​Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? MTSKS-4 Ehliyet sınavı sonuç bilgisi
Ehliyet sınav sonuçları
ne zaman açıklanacak? Sürücü adaylarının merak ettiği bu sorunun yanıtını haberimizde sizlerle paylaşıyoruz.
MEB
kapsamında düzenlenen 2017 yılının 4'üncü ehliyet sınavı bugün yapıldı. Binlerce sürücü adayının katıldığı
ehliyet
sınavının
sonuçları
merak edilmeye başlandı. Ehliyet sınavlarıyla ilgili tüm detayları ve açıklamaları haberimizde sizlerle paylaşıyoruz.
Ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

7 Ekim Ehliyet sınavı sonuçları sürücü adayları tarafından merak ediliyor. Bugün gerçekleştirilen ehliyet sınavının sonuçlarıyla ilgili net bir tarih bulunmuyor. Ehliyet sonuçlarının geçtiğimiz dönemlere baktığımızda sınav tarihinden yaklaşık iki hafta sonra açıklandığı öngörülebilir.

Sınav sonuçları,
ve
internet adreslerinden duyurulacaktır. Kursiyerler, bu adresten Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınav Sonuçları linkinin üzerine tıklayarak açılacak sayfadan, T.C. kimlik numarasını girerek sınav sonuçlarını öğrenebilecektir. Ayrıca, Özel MTSK müdürlükleri Özel MTSK Modülünden kurum kodunu ve şifresini girerek, müdürlüklerinden sınava girenlerin sonuç listesini çıkaracak ve kursiyerlere tebliğ edecektir.
SINAVIN GEÇERSİZ SAYILDIĞI DURUMLAR

a. Başvuru şartlarını taşımadığı hâlde kursiyerin sınava girmesi,

b. Fotoğraflı cevap kâğıdı ve soru kitapçığının dönüş sınav güvenlik torbasından

çıkmaması, zarar görmüş ya da eksik çıkması,

c. Cevap kâğıdı ve sınav giriş belgesindeki fotoğrafların uyuşmaması,

ç. Herhangi bir kursiyerden ya da dokümandan kursiyerin kopya çektiği salon görevlilerince tespit edilmesi

d. Kursiyerlere ait cevap kâğıdının değerlendirilmesi esnasında bilgisayar ortamında yapılan kopya analizlerinde sistemin ikili ve/veya toplu kopya taraması sonucunda kopya tespit edilmesi,

e. Geçerli kimlik belgesinin ve onaylı sınav giriş belgesinin ibraz edilmemesi,

f. Başka kursiyerin sınav evrakının kullanılması,

g Kursiyerin yerine başkasının sınava girmesi

ğ. Üzerlerinde kullanımı doktor raporu ile belirlenen hasta veya engellilere ait cihazlar(işitme cihazı, insülin pompası, şeker ölçüm cihazı ve benzeri) hariç, çanta, cep telefonu, telsiz, radyo, saat, bilgisayar, kamera ve benzeri iletişim araçları ile depolama kayıt ve veri aktarma cihazları, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve benzeri eşyalar ile her türlü elektronik ve/veya mekanik cihazlar, databank sözlük, hesap makinesi, kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanlar, pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar, ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneleri kursiyerin yanında bulundurması,

h. Sınav evrakının sınav güvenlik kutuları dışında posta ya da farklı bir yolla gönderilmesi,

ı. Sınavlar esnasında kopya çekildiğinin sınav görevlilerince tespit edilmesi hâlinde kopya çeken kursiyerlerin sınavları iptal edilecektir. Salon görevlileri kopya çektiğini tespit ettiği kursiyerlerle ilgili durumu açıklayıcı tutanak hazırlayarak sınav evrakı ile birlikte ÖDSGM’ye göndereceklerdir.

i. Sınav dokümanına zarar verilmesi (soru kitapçığını, cevap kâğıdını yırtmak, teslim etmemek, cevap kağıdının okunmasına engel olacak işaret ve karalama yapmak),

j. Sistemden hatalı fotoğraf yüklenmesi (sistem / nüfus cüzdanına uygun olmayan),

k. Fotoğraflı sınav giriş belgesinin, soru kitapçığının ve cevap kâğıdının görevlilere teslim edilmemesi,

l. Cevapların soru kitapçığına işaretlenip cevap kâğıdının boş bırakılması hâlinde aday sınava girmiş sayılır ancak sınavı değerlendirilmez.

m. Sınav görevlilerince hazırlanan tutanaklarda sınav kurallarının aday tarafından ihlal edildiğinin belirtilmesi, durumlarında Millî Eğitim Bakanlığı Merkezî Sistem Sınav Yönergesinde belirtilen sınav kuralları yukarıda sayılan nedenlerden dolayı ihlal edildiği için kursiyerin sınavı geçersiz sayılacaktır. Sınava katılan kursiyerler, 09/12/2016 tarih 29913 RG yayımlanan 02/12/2016 tarih ve 6764 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat Ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun hükümlerine tabiidir ve bu kanun çerçevesinde işlem yapılacaktır. 6764 KHK İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 6114 Sayılı "Ösym" Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Ceza Hükümleri

Madde 10- Başkanlık(Bakanlık) tarafından yapılan sınavlarda;

a) Ses veya görüntü nakleden cihaz kullanmak suretiyle kopya çeken veya bu suretle kopya çekilmesine aracılık eden,

b) Başka bir adayın yerine sınava giren veya kendi yerine bir başkasının sınava girmesine katkı sağlayan, Bireysel veya toplu olarak kopya çeken veya kopya çektirilmesine imkân sağlayan, kişi; fiili daha ağır cezayı gerektiren başka bir suç oluşturmadığı takdirde, bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Sınav sonuçlarını adayın lehine veya aleyhine olacak şekilde değiştiren kişi, fiili daha ağır cezayı gerektiren başka bir suç oluşturmadığı takdirde, üç yıldan sekiz yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

#Ehliyet sınavı
#MEB
#Ehliyet sınavı sonuçları
#sınav sonuçları
#MTSKS
7 yıl önce