|

Afrika yeni camiilerine kavuştu

2016 yılı Kurban Bayramı nedeniyle dünyanın çeşitli bölgelerinde çalışmalar yürüten Sadakataşı Derneği, gerçekleştirdiği kalıcı eser açılışları ile bölge halklarının ibadet eksikliğine çözüm üretiyor.

Yeni Şafak
17:35 - 19/09/2016 Pazartesi
Güncelleme: 14:55 - 19/09/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
Kenya'da yaptırılan Prof. Dr. Mahmud Esad Coşan Külliyesi
Kenya'da yaptırılan Prof. Dr. Mahmud Esad Coşan Külliyesi

Derneğin yalnızca bu Kurban Bayramı'nda gerçekleştirdiği 5 camii açılışı, bayram sevincinin katlanarak artmasına vesile oldu.



Kenya'da iki adet kalıcı eser açılışı gerçekleştirildi. Bunlardan ilki İbrahim Harman ve Ailesi Camii. Diğeri ise Prof. Dr. Mahmud Esad Coşan Külliyesi. Tana Nehri bölgesinde yapılan külliyenin içinde 360 kişilik camii ve 50 yataklı yetimhanenin yanı sıra temiz su ihtiyacını karşılamak üzere şadırvan, tuvalet ve banyolar bulunuyor.





Kenya'da bulunan ve iki eserin açılışını gerçekleştiren Sadakataşı Derneği ekibi, bölge halkının açılışlar ve kurban dağıtımları nedeniyle Türkiye halkına teşekkürlerini ilettiklerini belirtti. Dualar ile birlikte açılan eserler hizmet vermeye başladı.



Diğer Afrika kıtası ülkeleri Burkina Faso'da Fatma – Hasan Turgut Özçelik Camii ve Evlad-ı Osmanlı Camii; Tanzanya'da ise Halime Gül Camii Kurban Bayramı'nda Sadakataşı Derneği ekiplerince açıldı.



Dernek başkanı Kemal Özdal açılışlar ile ilgili yaptığı açıklamada, Müslüman Afrika haklarının büyük bir ibadethane eksiği olduğunu ve bu eksiğin giderilmesi yönünde taleplerin dikkatle değerlendirildiğini belirtti. Kalıcı eser çalışmalarının aralıksız devam ettiğini söyleyen Özdal, bağışçıları bu projelere destek olmaya çağırdı.








#Sadakataşı Derneği
#Burkina Fası
#Osmanlı Camii
8 yıl önce