|

Somali de kapıyı gösterdi

Türkiye'de 15 Temmuz'da gerçekleşen darbe girişimine en güçlü tepkiye veren ülkelerden biri olan Somali, FETÖ'nün ülkedeki çalışmalarına yönelik birtakım tedbirleri hayata geçirmeye başladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/07/2016 Pazartesi
Güncelleme: 23:19 - 24/07/2016 Pazar
Yeni Şafak

Bu kapsamda, Türk hükümetinin talebi üzerine, FETÖ'nün Nile Academy çatısı altındaki 3 okul ve 1 hastanenin faaliyetlerini 16 Temmuz'da durdurduğunu açıklayan Somali hükümeti, söz konusu kurumlarda çalışanlara ise ülkeyi terk etmeleri için bir hafta süre tanımıştı. Hükümetin tanıdığı süre, önceki gün son buldu.



FAALİYET YASAK


Buna göre, dünden itibaren kız ilköğretim, kız lisesi ile klasik lise ve hastanenin faaliyetleri Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçiliği koordinasyonluğunda yürütülecek. 2011'de faaliyete başlayan üç okulun yaklaşık 850 öğrenci kapasitesi bulunuyor. 40 Türk çalışanın aileleriyle, ülkeyi terk etmeye başladığı öğrenildi. Öğretmenlerin Kenya'ya gittikleri ancak buradan Türkiye'ye mi veya başka bir ülkeye mi geçecekleri bilinmiyor. Nile Academy bünyesinde faaliyet gösteren hastane ise tamamen kapatılacak. Binanın Somali'deki Recep Tayyip Erdoğan Eğitim ve Araştırma Hastanesi denetiminde olması planlanıyor.


#Somali
#FETÖ
#Nile Academy
8 yıl önce