|

Bu yıl ilk kez klimalı yüksek çadır

Her yıl yaklaşık 3 milyon hacı adayını ağırlayan kutsal topraklarda özellikle yaşlı ve hasta hacıların can güvenliğini sağlamak amacıyla önlemler alınıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/08/2016 Salı
Güncelleme: 21:22 - 29/08/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Geçtiğimiz yıllarda hacıların Arafat'ta vakfeye durdukları esnada güneş çarpması ve sıcaklığa bağlı çeşitli hastalıklar nedeniyle birçok can kaybı yaşanmıştı. Bu gibi olayların tekrar yaşanmaması için Diyanet İşleri Başkanlığı “Klimalı yüksek çadır” adında yeni bir uygulama başlattı. Yaş ortalamasının yüksek olması ve Hac mevsiminin gittikçe sıcak günlere yaklaşması sebebiyle uygulamaya konulan klimalı yüksek çadır lüks acentaların verdiği hizmeti tüm Türk hacılara sunuyor. Bu yıl ilk kez uygulamaya koyulan yüksek klimalı çadır diyanet ve acentayla gelen tüm Türk hacılara hizmet edecek.



SOĞUK DIŞARI ÇIKMAYACAK


Uygulama hakkında bilgi veren Umre Daire Başkanı Yaşar Çapçı, “10 -12 bin lira gibi yüksek meblağlar ödeyip lüks acentalarla hacca giden insanlara sunulan hizmeti bütün Türk hacılarımıza sunuyoruz” dedi. Özel bir branda türünden yapılan çadır soğuk havanın dışarı çıkmasını engelliyor.



#Arafat
#Hac
#Diyanet
8 yıl önce