|

Engelliler 'çölyak hastaları'nın umudu olacak

Yaklaşık 8 ay önce başlayan "Üreten Eller Projesi"nde sona yaklaşıldı. Kursta glutensiz gıda yapımını öğrenen engelli vatandaşlar, çölyak hastalarına açılacak pastanede hizmet verebilecek.

Yeni Şafak
15:13 - 27/08/2016 السبت
Güncelleme: 12:13 - 27/08/2016 السبت
AA
Kursa katılan 20 engelliye glutensiz gıda yapımı eğitimi verildi.
Kursa katılan 20 engelliye glutensiz gıda yapımı eğitimi verildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Aktif Yaşam Merkezi'nde yürütülen "Üreten Eller Projesi" kapsamında engellilere, glutensiz gıdaların yapımı eğitimi veriliyor. Çölyak hastaları, kursun tamamlanmasının ardından açılacak pastanede, engellilerin kendileri için özel olarak hazırladığı pasta ve böreklerden yiyebilecek.



Gaziantep Büyükşehir Belediyesince yürütülen ve Valilik tarafından desteklenen SODES projesi "Üreten Eller"de sona gelindi. Proje kapsamında belediyenin Aktif Yaşam Merkezi'nde düzenlenen kursla, yüzde 40'ın üzerinde engeli bulunan çalışabilir bireylere glutensiz gıda yapımı eğitimi verildi.



Engellilere çalışma fırsatı


Aralarında bedensel ve zihinsel engellilerin bulunduğu 20 kişinin katıldığı kursta, glutensiz gıdaların yapımı aşamasında dikkat edilmesi gereken detaylar anlatıldı. Yaklaşık 8 ay önce başlayan ve 2 ay sonra tamamlanacak kursun ardından başarılı kursiyerler, glutensiz gıdaların üretilip satılacağı pastanede çalışma imkanı bulacak. Çölyak hastaları da kendileri için özel üretilmiş pastaları uygun fiyata alabilecek.








#Çölyak hastalığı
#Engelli
#Gaziantep Büyükşehir Belediyesi
٪d سنوات قبل