|

Amasya bayram namazı saati! Diyanet açıkladı

Amasya bayram namazı saatini haberimizden öğrenebilirsiniz. Diyanet Amasya bayram namazı saatini açıkladı.

Yeni Şafak
13:26 - 24/06/2017 Cumartesi
Güncelleme: 13:28 - 24/06/2017 Cumartesi
Diğer
Amasya bayram namazı saati
Amasya bayram namazı saati

Amasya bayram namazı saatini sizler için hazırladık. Ramazan ayının bitmesiyle birlikte vatandaşlar bayram namazı saatlerini merak ediyor. Diyanet ise merakla beklenen saatleri açıkladı. İşte Amasya bayram namazı saati…

Bayram namazı saati
Amasya: 05.52

Bayram namazı ne zaman kılınır?

Bayram namazının vakti, güneşin doğuşu sırasındaki kerâhet vaktinin çıkmasından sonradır. Bir mazeret sebebiyle bir beldede bayram namazı birinci gün kılınamamışsa, ramazan bayramı 2. gün, kurban bayramı ise 2. gün yine kılınamazsa 3. gün kılınabilir. Ancak bayram namazı özürsüz olarak terkedilmişse artık kılınmaz, kurban bayramı ise kerâhetle birlikte 2. veya 3. gün kılınabilir.

Bayram namazı sıhhat şartı

Bayram namazının sıhhat şartları, Hanefîler'e göre, hutbe hariç, cuma namazının sıhhat şartları ile aynıdır. Sadece hutbenin hükmü bakımından aralarında fark vardır. Yani cuma namazında hutbe sıhhat şartı olduğu halde, bayram namazında sünnettir. Yine hutbe cuma namazında namazdan önce, bayram namazında ise namazdan sonra okunur.

Şâfiîler'e göre kadınlar da bayram namazı ile yükümlüdürler. Şu var ki bu namazın cemaatle kılınması şart olmayıp, münferiden de kılınabilir, fakat camide cemaatle kılınması daha faziletlidir.

#Amasya
#Bayram namazı saati
#Ramazan Bayramı
7 yıl önce
default-profile-img