|

ABD’ye insan hakları uyarısı

Demokrasi ve insan hakları iddiasıyla dünyada işgaller gerçekleştiren, askeri darbeler organize eden ABD'ye Birleşmiş Milletler'den insan hakları uyarısı geldi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/07/2016 Cumartesi
Güncelleme: 23:05 - 29/07/2016 Cuma
Yeni Şafak

BM, ABD'deki toplanma özgürlüğü hakkının toplumsal ve ekonomik eşitsizlikler nedeniyle tehdit altında olduğu uyarısında bulundu. Birleşmiş Milletler Barışçıl Toplanma ve Örgütlenme Özgürlüğü Özel Raportörü Maina Kiai, yayımladığı raporda, “Irkçılık ve beraberinde gelen dışlama, zulüm ve ötekileştirme, örgütlenme ve toplanma haklarının kullanımına imkan tanıyan ortamı etkilemektedir” ifadesine yer verdi.



ÖZGÜRLÜK DÜŞMANI İKLİM


Kiai, ekonomik eşitsizlik, polisin aşırı güç kullanması ve terörizmle mücadelede alınan orantısız tedbirlerin de toplanma özgürlüğünü kısıtlayan düşmanca bir iklim oluşmasına katkı sağladığına dikkat çekti. BM Raportörü Kiai, Washington, New York, Baltimore, Ferguson, Missouri, Cleveland, Phoenix, New Orleans, Baton Rouge, Jackson, Mississippi ve Philadelphia kentlerine 17 günlük ziyaret düzenledi. Söz konusu raporu ise bu ziyaretlerinin ardından yayımladı.


#ABD
#Maina Kiai
#İnsan hakları
8 yıl önce