Atina hadsiz açıklamalarına bir yenisini daha ekledi: Savaşa hazır olun

Yunanistan, Türkiye ile ilgili küstah açıklamalarında devam ediyor. Türkiye'yi hedef alan siyasetçiler kervanına Yunanistan'ın eski savunma bakanı Evangelos Apostolakis de katıldı. Genelkurmay Başkanlığı Onursal Başkanı Evangelos Apostolakis'in Türkiye açıklaması Yunanistan'ın gündemine adeta bomba gibi düştü.

Foto: Arşiv.

Ege'deki tansiyonu artıran hadsiz açıklamalara bir yenisi daha eklendi. Yunanistan'ın eski savunma bakanı Evangelos Apostolakis'in sözleri kısa sürede komşunun bir numaralı gündemi oldu.

Apostolakis 'en kötü senaryoya hazır olmalıyız' diyerek bir dizi uyarıda bulundu.

İki ülke arasındaki en kötü senaryoya hazır olunması gerektiğinin altını çizen Apostolakis, bu gerilimin savaşı tetikleyebileceğini belirtti.

Apostolakis 'Yunan halkı tarih boyunca karşılaşılan zorluklara yanıt vermiştir. Herkes, dostlarımız ve muhalefet savaş riskinin farkında olmalı' sözleri ile Türkiye ile savaşa hazır olunması gerektiği mesajını verdi.

KRİZ MİÇOTAKİS'İN AÇIKLAMALARI İLE BAŞLADI

Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkiler Yunan Başbakanı Miçotakis'in ABD'deki açıklaması sonrası gerilmişti.

Miçotakis, bu sözleriyle dolaylı olarak Türkiye’ye F-16 uçağı satışına onay verilmemesini talep etmiş oldu.

Yunan Başbakanın 'Siz Kongre üyelerinden, Helenizmin 48 yıldır büyük acı çektiği ve hâlâ kapanmayan bir yarasını unutmamanızı istiyorum. Kıbrıs’taki saldırı ve adanın şiddetle ikiye bölünmesini kastediyorum. Kıbrıs’ta iki ayrı devleti, kimse hiçbir zaman kabul etmeyecektir' sözleri ise ayakta alkışlandı.

DÜNYA
Yunan güvenlik uzmanı Zorzovilis: Türkiye'nin silah sistemleri Yunan stratejik derinliğini ortadan kaldırdı

DÜNYA
Atina'da gündem Türkiye: Yunan bakandan skandal sözler