El-Cezire'nin Bağdat ofisi kapatıldı

El-Cezire televizyonu Bağdat Temsilcisi Velid İbrahim Irak'ın başkenti Bağdat'ta yayın yapan televizyon kanalının Iraklı makamlarca yayın izni verilmediği için kapatıldığını açıkladı. İbrahim, kanalın ülkedeki yayın faaliyetine devam etmesi için yeniden izin başvurusunda bulunacaklarını söyledi.

Haber Merkezi AA
El-Cezire televizyonu Bağdat temsilcisinin açıklamasına göre kanalın Bağdat ofisi Iraklı makamlarca yayın izni verilmediği için kapatıldı.
El-Cezire televizyonu Bağdat Temsilcisi Velid İbrahim Irak'ın başkenti Bağdat'ta yayın yapan televizyon kanalının Iraklı makamlarca yayın izni verilmediği için kapatıldığını açıkladı.

Velid İbrahim, Irak Basın Yayın Heyeti Kurumu'na bu yıl başında televizyon yayın faaliyeti izni için müracaatta bulunduklarını anlatarak, "Ancak söz konusu kurum, kanalımızın IKBY hariç başta başkent Bağdat olmak üzere ülkenin diğer bölgelerinde yayın yapması için izin belgesi vermeyecekleri tebliğinde bulundu." dedi

Bunun üzerine televizyonun Doha'daki merkeziyle irtibata geçtiklerini de aktaran İbrahim, "Doha ofisi söz konusu tebliğ göz önünde bulundurularak Bağdat'taki ofisimizi kapatmamız istendi." ifadelerini kullandı.

İbrahim, kanalın ülkedeki yayın faaliyetine devam etmesi için yeniden izin başvurusunda bulunacaklarını söyledi.

El-Cezire kanal yönetiminden yapılan açıklamada, yönetim olarak Iraklı kurumun söz konusu tebliğine karşı "şaşkınlık" içerisinde olduğu belirtildi.

Açıklamada, kanal olarak Irak'ta cereyan eden gelişmelere karşı yayın politikalarını muhafaza edeceklerini, gelişmeleri Irak ve Arap halkıyla dünyaya aktarmaya devam edecekleri kaydedildi.