Erdoğan konuştu, dolar hızla düşüşe geçti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'yurt dışına para çıkışı' sözlerine açıklık getirmesinin ardından 3.94 seviyelerinde bulunan dolar hızla gerileyerek 3.90 seviyelerini gördü.

Haber Merkezi Yeni Şafak
Dolar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün yaptığı konuşmasında dile getirdiği 'yurt dışına para çıkışı' ile ilgili sözlerine bugün açıklık getirmesi sonrasında dolarda sert düşüş yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonrasında dolar 3.9014'e kadar indi.

  • Dolar/TL saat 15:50'de 3.9090'dan işlem gördü. Aynı dakikalarda euro/TL 4.6330 ve sterlin/TL 5.2870 seviyesinde yer aldı.

SÖZLERİNE AÇIKLIK GETİRDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dünya Engelliler Haftası nedeniyle düzenlenen "Engelleri Aşanlar 2017 Programı'nda yaptığı konuşmasında ''Türkiye, serbest piyasa ekonomisine sahip bir ülkedir.'' dedi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, hafta sonu Türkiye’deki iş adamlarının yurt dışına para kaçırmaya çalıştıklarını ve buna izin vermeyeceklerini söylemişti.

Sözlerine bugün açıklık getiren Erdoğan, "Dün bazı sinyalleri aldığımı belirttim. Önce orayı düzeltelim. Mal varlığını başka ülkelere kaçıranların bulunduğunu söylemiştim. Farklı değerlendirmeler yapıldığını gördüm.Türkiye, serbest piyasa ekonomisine sahip bir ülkedir. İsteyen herkesin yurtdışına parasını çıkarma hakkı vardır. Yurtdışından yatırımcı çekmenin yanında yurtdışına yatırım yapan da bir ülkeyiz. Benim söylediğim, ekonomik olarak da baskı altına alınmaya çalışıldığı şu dönemde yerli ve milli duruş sergilenmesi gerektiği. İş adamlarımız bugünlerde sahip çıkmayacaksa ne zaman sahip çıkacak?" şeklinde konuştu.

Bakanlar Kurulu sonrası taşeron açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İş adamları yerli ve milli duruş sergilemeli