12 Kasım 2018 Pazartesi gün ortası haberleri

Sigarada tek tip paket geliyor. ABD basınından dikkati çeken yorum: Trump dışlanıyor. AK Parti'de adaylık için son gün. 12 Kasım 2018 Pazartesi gününün öne çıkan haberlerini derledik.

Haber Merkezi Yeni Şafak
12 Kasım 2018 Pazartesi gününün öne çıkan haberleri.
  • AK Parti'de son gün
  • AK Parti’de belediye başkanlığı için 5 Kasım’da başlayan adaylık başvuruları bugün sona eriyor. 18 Kasım’da elektronik ortamda temayül yoklaması yapılacak ve sonuçlar aynı gün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önüne düşecek. Erdoğan gerek görürse adaylarla görüşecek. Seçim kampanyasına Ocak’ın ilk haftasında start verilecek.
  • AK Parti’de son gün
  • Sigaraya tek tip paket geliyor
  • 2016 yılında torba yasaya giren ancak daha sonra torba yasadan çıkarılan sigarada tek tip paket uygulaması yeniden gündemde. Yeniden torba yasaya konulan ve komisyondan geçen düzenlemenin önümüzdeki günlerde Meclis'ten geçerek yasalaşması bekleniyor. Düzenleme ile sigara paketleri tek tip ve tek renk olacak. Paketlerde sigaraların markasına ait logo da yer almayacak. Düzenleme 7 ay içinde uygulanacak ve aykırı davrananlara 20 bin TL ceza kesilecek.

    Sigarayı bıraktıracak paket geliyor

  • İzin vermeyeceğiz
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Le Figaro için kaleme aldığı makalede Birinci Dünya Savaşı'nın bitişinin 100. yıldönümüne ilişkin Fransa'da gerçekleşen etkinliklerle çıkarılması gereken dersleri hatırlayacakları değerlendirmesinde bulundu. Erdoğan, "Bölgemizde yeni Sykes-Picot paylaşımlarının yapılmasına izin vermeyeceğiz" mesajı verdi.

    Erdoğan: Yeni Sykes-Picot'lara izin vermeyeceğiz

    İsrail eşkıyalığı
  • İsrail askerleri dün gece Gazze’ye sızarak Kassam Tugayı Komutanı Nur Bereke’nin de aralarında olduğu önemli isimlere suikast düzenledi. İsrail, Bereke'yi şehit etti. Hamas, çıkan çatışmada bir İsrail askeri öldürdü, bir askeri de rehin aldı. İsrail ordusu ise yaşanan çatışmada bir askerin öldürüldüğünü doğruladı. İsrail, daha sonra Gazze'ye düzenlediği hava saldırısında ise 6 Filistinliyi şehit etti.

    İsrail
    eşkıyalığı

    PKK'ya dağları dar ettik

    İçişleri Bakanlığınca, iç güvenlik operasyonları kapsamında son bir haftada 14 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı. Ayrıca operasyonlarda terör örgütleriyle irtibatlı 747 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

    14 terörist etkisiz hale getirildi

  • İki günde bir aylık otomobil satıldı
  • Haziran ayından itibaren büyük kayıplar yaşayan, eylül ve ekim aylarında ise tamamen dibe vuran otomotiv sektörü ÖTV ve KDV indirimiyle birlikte yeniden canlandı. Vergi indirimlerine markaların stokları eritmek için devreye soktuğu kampanyalar da eklenince 1 Kasım’dan itibaren satışlar 3 kat arttı.

    İki günde 1 aylık otomobil satıldı

    Kılıçdaroğlu aday adayı olmayan ilçede Mahmut Tanal'ı aday gösterecek

    CHP lideri Kılıçdaroğlu, Ardahan milletvekili Öztürk Yılmaz'ın sözlerine ilişkin olarak, "Yorum yapmam etik olmaz" dedi. CHP lideri, ayrıca yerel seçimlerde ismi geçen İnce, Sarıgül, Yavaş ve Tanal hakkında da çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kııçdaroğlu, hiç aday adayı bulunmayan Sultanbeyli'ye Tanal'ın aday gösterilebileceğini işaret etti.

    Kılıçdaroğlu hiç aday adayı bulamadığı ilçede Mahmut Tanal'ı aday gösterecek

  • Cari denge yine fazla verdi

  • Eylül ayı ödemeler dengesi İstatistikleri açıklandı. Bir önceki yılın Eylül ayında 4 milyar 441 milyon dolar açık veren cari işlemler hesabı, bu yılın aynı ayında 1 milyar 830 milyon dolar fazla verdi. Eylül ayında 12 aylık cari açık ise 46 milyar 58 milyon dolar oldu.

    Cari denge yine fazla verdi

  • Film izlerken bilgisayarı bomba gibi patladı

    Evde film izleyen Türk kullanıcının bilgisayarı bomba gibi patladı. Dumanlar içinde kalan cihazı panik halinde banyoya kadar götürebilen bilgisayar sahibi, cihazın bataryasını sökerek yangın çıkmasının önüne geçebildi. Cihaz şuan kullanılamaz halde.

  • Film izlerken bilgisayarı bomba gibi patladı

  • Uğruna hapse girdiğim yerdeyim

  • İsrail'in sakat bıraktığı genç kızın ağlatan Mescid-i Aksa mesajı
    'Neredeyim? Daha görmeden uğruna hapse girdiğim yerdeyim.'
    İsrail'in Büyük Dönüş Yürüyüşü'nde sakat bıraktığı Gazzeli genç kız, ilk kez Mescid-i Aksa'yı ziyaret etti ve herkesi ağlatan bir mesaj paylaştı.